James Corden ber om ursäkt för pussbild
Forum Missbruk - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Kan man lära sig att dricka?

  Ons 28 okt 2009 16:40 Läst 9077 gånger Totalt 68 svar
  Anonym (vill veta)
  Visa endast
  Ons 28 okt 2009 16:40

  Jag har precis separerat från min sambo och den största anledningen var att han beter sig illa när han dricker. Han har aldrig slagit mig eller gett sig på mig, han brusar upp och vill skada sig själv för att han får så dåligt samvete när han dricker. Vi har nu separerat då han inte kan tänka sig att vara helt nykter för resten av sitt liv och jag inte vill leva med ovissheten. För det händer inte varje gång, utan han kan dricka 40 gånger och det går bra.

  Han säger att han vill inte sluta dricka, han vill lära sig att dricka. Han har kommit en lång bit på väg ska tilläggas...

  Svara gärna ni som har personlig erfarenhet av liknande!

 • Anonym (vill veta) Trådstartaren
  Visa endast
  Ons 28 okt 2009 17:47 #1

  Ingen?

 • Ons 28 okt 2009 17:49 #2

  Jag har ingen personlig erfarenhet, men jag vill ändå säga att jag tycker du är stark som har orkat lämna en sån destruktiv situation.
  Jag tror inte man kan lära sig dricka, har man dåligt "alkoholsinne" så har man.
  Och varför är det så viktigt för honom att få dricka att han är villig att lära sig det?
  Lurar det ett begynnande (?) beroende där?

 • Anonym (Ja)
  Visa endast
  Ons 28 okt 2009 17:50 #3

  Att lära sig hantera alkohol, att lära sig att dricka alkohol?

  Jadå, det tror jag. Men alla kansk inte kan det, vad vet jag?

  Jag själv för några år sedan hade lite svårt att "stoppa" mig själv när jag väl drack. Men nu för tiden är jag upptagen med så mycket annat, så dom gångerna jag väl dricker så räcker det med några glas vin tex, jag har lärt mig att "njuta" och njuter av den lilla kicken vinet ger mig.

  Jag kan gå ut och äta mat på kinan med vännerna och ta en eller två öl efter maten, det har jag lärt mig. Tror jag.

 • Anonym (spiri­t)
  Visa endast
  Ons 28 okt 2009 17:55 #4

  Ja, jag tror man kan lära sig att dricka. Inte om man är alkoholist (inte kan hantera någon alkohol alls) men om man har dåligt "öl-sinne".

  När jag var 22-23 så blev jag alltid fullast på alla fester, utan undantag. Men jag drack bara någon gång per månad, ibland mer sällan. Jag skulle inte säga att jag var alkoholist utan att jag inte kunde hantera alkoholen när jag väl drack. Jag blev lämnad av min sambo och först var jag nykter i ett par år, men sedan började jag dricka igen och jag har aldrig druckit på det viset igen och nu har jag druckit alkohol vid sociala tillfällen i drygt 15 år utan att skämma ut mig. Tidigare trodde jag att jag skulle få ännu roligare om jag tog en drink till, i stället blev jag för full. Jag tar aldrig den där sista drinken nu.

  Min systers man blir totalt personlighetsförändrad när han dricker sprit, men inte när han dricker öl eller vin. Så svaret är att han inte får dricka sprit och då är han helt ok, ansvarsfull och snäll. Han vet om att han inte ska dricka sprit (det räcker med en liten wiskey) och han avstår för att han inte vill bli sån som han blir då.

  Så ja, jag tror att man kan lära sig att förstå mönstren som gör att man går över gränsen.

 • Anonym (vill veta) Trådstartaren
  Visa endast
  Ons 28 okt 2009 18:35 #5

  Vad intressant att läsa vad ni skriver. Jag tror att det är likadant för min sambo, att han inte tål sprit. Jag har aldrig sett på honom som en alkoholist, eftersom han klarar det ibland, men jag ser ju att han har stora problem eftersom han ibland ballar ur.

  Vi har som sagt separerat, men kan han bevisa för mig att det aldrig händer igen att han spårar ur när han dricker, så kommer jag springa tillbaka till honom. Det är sjukt att en sån sak som alkohol kan förstöra så mycket!

 • Anonym (Ja)
  Visa endast
  Ons 28 okt 2009 18:37 #6

  Anonym (vill veta) skrev 2009-10-28 18:35:28 följande:


  Vad intressant att läsa vad ni skriver. Jag tror att det är likadant för min sambo, att han inte tål sprit. Jag har aldrig sett på honom som en alkoholist, eftersom han klarar det ibland, men jag ser ju att han har stora problem eftersom han ibland ballar ur. Vi har som sagt separerat, men kan han bevisa för mig att det aldrig händer igen att han spårar ur när han dricker, så kommer jag springa tillbaka till honom. Det är sjukt att en sån sak som alkohol kan förstöra så mycket!
  Om ni har det bra annars och om du älskar honom, så tycker jag du gör rätt i att ge honom en chans om han bevisar att det aldrig händer igen Om det är just sprit han inte tål, så kanske han kan hålla sig till enbart öl tex?
 • Anonym (vill veta) Trådstartaren
  Visa endast
  Ons 28 okt 2009 18:44 #7

  Jag vill ju så gärna tro att han kan lära sig att kontrollera sitt alkoholintag. Men jag har trott det många gånger förut. Men han har som sagt kommit en bit på väg, även om det blev ett tungt bakslag för några veckor sen. Jag hoppas att han fortsätter jobba med sitt problem, och jag går hos psykolog och bearbetar det som har hänt tidigare i vårt förhållande. Antingen gör det att vi hittar tillbaka till varandra, eller så kommer vi ändå längre ifrån men då har vi i alla fall gjort allt. Vi har en liten son tillsammans och vill ju kämpa för hans skull också...

 • Anonym (vill veta) Trådstartaren
  Visa endast
  Ons 28 okt 2009 19:30 #8

  Någon mer med erfarenhet?

 • Anonym (vill veta) Trådstartaren
  Visa endast
  Fre 30 okt 2009 11:03 #9

  Skickade sms till min sambo i morse att jag skulle hem och hämta lite grejor. Fick svar att han ändå skulle in till stan så han kunde lämna dom och passa på att träffa vår son samtidigt. Jag åkte ändå hem och fick se att han druckit en flaska vin plus lite till igår kväll. Jag vet att han kom hem vid 21 så det måste vara efter det... Antagligen därför han inte ville att jag skulle åka hem... Han har berättat att han har druckit sen jag flyttade därifrån för en dryg vecka sen, men att han har druckit lite vid flera tillfällen istället för mycket vid ett.

  Han säger att han inte behöver dricka, men att han nog gör det för att han "får". Finns ingen där som säger att han inte ska... Vet inte vad jag ska ta mig till!

 • Anonym (Eliza­)
  Visa endast
  Fre 30 okt 2009 11:13 #10

  Låter som han behöver proffesionell hjälp med att sluta om han skall det och verkligen menar det.

  Låter även som han behöver hjälp att gå till botten med VARFÖR han dricker så ofta/mycket. Om han mår dåligt eller om han är beroende, att han inte kan sluta osv.

  Alla alkoholister behöver inte "balla ur" varje gång, men det låter som att han är beroende utav vad du skriver.

  Som sagt jag tycker han behöver skaffa proffesionell hjälp, speciellt med tanke på att han mår så fruktansvärt dåligt när han druckit och endå inte kan kontrollera det eller helt avstå från alkoholen.

  Bara "tänket" att han nu dricker för att han "får" tycker jag gör det allvarligt, målet är ju att han kanske inte skall behöva dricka alls utan någons "tillåtelse"
  Och för honom låter det som att dricka är enormt viktigt och för prioriterat just nu för att vara "normalt"

  Man behöver som sagt inte balla ur eller dyl för att man är alkoholist, det finns alkoholister som får hjälp och de har endå bara druckit folköl, däremot kan de inte sluta dricka, de vet inte riktigt hur det kommer sig/varför de dricker, ofta tänker de "ja men jag skall ju bara ta EN öl" och sedan blir det mer endå,och hur detta har gått till, ja det har de oftast inget svar på "det bara blev så"
  (Jobbar på psyk och har även jobbat med missbrukare)

Svara i tråden: Kan man lära sig att dricka?
Logga in
Bli medlem
Skapa en ny tråd
Ändra kategori Skriver i kategorin: Känsliga rummet
Svara i tråden...

Innehåll