Inlägg från: Anonym (spirit) |Visa alla inlägg
  • Anonym (spirit)

    Kan man lära sig att dricka?

    Ja, jag tror man kan lära sig att dricka. Inte om man är alkoholist (inte kan hantera någon alkohol alls) men om man har dåligt "öl-sinne".

    När jag var 22-23 så blev jag alltid fullast på alla fester, utan undantag. Men jag drack bara någon gång per månad, ibland mer sällan. Jag skulle inte säga att jag var alkoholist utan att jag inte kunde hantera alkoholen när jag väl drack. Jag blev lämnad av min sambo och först var jag nykter i ett par år, men sedan började jag dricka igen och jag har aldrig druckit på det viset igen och nu har jag druckit alkohol vid sociala tillfällen i drygt 15 år utan att skämma ut mig. Tidigare trodde jag att jag skulle få ännu roligare om jag tog en drink till, i stället blev jag för full. Jag tar aldrig den där sista drinken nu.

    Min systers man blir totalt personlighetsförändrad när han dricker sprit, men inte när han dricker öl eller vin. Så svaret är att han inte får dricka sprit och då är han helt ok, ansvarsfull och snäll. Han vet om att han inte ska dricka sprit (det räcker med en liten wiskey) och han avstår för att han inte vill bli sån som han blir då.

    Så ja, jag tror att man kan lära sig att förstå mönstren som gör att man går över gränsen.

Svar på tråden Kan man lära sig att dricka?