• Anonym (vill veta)
    Äldre 28 Oct 16:40
    10973 visningar
    68 svar
    68
    10973

    Kan man lära sig att dricka?

    Jag har precis separerat från min sambo och den största anledningen var att han beter sig illa när han dricker. Han har aldrig slagit mig eller gett sig på mig, han brusar upp och vill skada sig själv för att han får så dåligt samvete när han dricker. Vi har nu separerat då han inte kan tänka sig att vara helt nykter för resten av sitt liv och jag inte vill leva med ovissheten. För det händer inte varje gång, utan han kan dricka 40 gånger och det går bra.

    Han säger att han vill inte sluta dricka, han vill lära sig att dricka. Han har kommit en lång bit på väg ska tilläggas...

    Svara gärna ni som har personlig erfarenhet av liknande!

  • Svar på tråden Kan man lära sig att dricka?
  • Anonym (vill veta) Trådstartaren
    Äldre 28 Oct 17:47
    #1

    Ingen?

  • Anonym (vill veta) Trådstartaren
    Äldre 28 Oct 18:35
    #5

    Vad intressant att läsa vad ni skriver. Jag tror att det är likadant för min sambo, att han inte tål sprit. Jag har aldrig sett på honom som en alkoholist, eftersom han klarar det ibland, men jag ser ju att han har stora problem eftersom han ibland ballar ur.

    Vi har som sagt separerat, men kan han bevisa för mig att det aldrig händer igen att han spårar ur när han dricker, så kommer jag springa tillbaka till honom. Det är sjukt att en sån sak som alkohol kan förstöra så mycket!

  • Anonym (vill veta) Trådstartaren
    Äldre 28 Oct 18:44
    #7

    Jag vill ju så gärna tro att han kan lära sig att kontrollera sitt alkoholintag. Men jag har trott det många gånger förut. Men han har som sagt kommit en bit på väg, även om det blev ett tungt bakslag för några veckor sen. Jag hoppas att han fortsätter jobba med sitt problem, och jag går hos psykolog och bearbetar det som har hänt tidigare i vårt förhållande. Antingen gör det att vi hittar tillbaka till varandra, eller så kommer vi ändå längre ifrån men då har vi i alla fall gjort allt. Vi har en liten son tillsammans och vill ju kämpa för hans skull också...

  • Anonym (vill veta) Trådstartaren
    Äldre 28 Oct 19:30
    #8

    Någon mer med erfarenhet?

  • Anonym (vill veta) Trådstartaren
    Äldre 30 Oct 11:03
    #9

    Skickade sms till min sambo i morse att jag skulle hem och hämta lite grejor. Fick svar att han ändå skulle in till stan så han kunde lämna dom och passa på att träffa vår son samtidigt. Jag åkte ändå hem och fick se att han druckit en flaska vin plus lite till igår kväll. Jag vet att han kom hem vid 21 så det måste vara efter det... Antagligen därför han inte ville att jag skulle åka hem... Han har berättat att han har druckit sen jag flyttade därifrån för en dryg vecka sen, men att han har druckit lite vid flera tillfällen istället för mycket vid ett.

    Han säger att han inte behöver dricka, men att han nog gör det för att han "får". Finns ingen där som säger att han inte ska... Vet inte vad jag ska ta mig till!

  • Anonym (vill veta) Trådstartaren
    Äldre 30 Oct 11:27
    #11

    Jag tänker konfrontera honom idag, och berätta att jag varit hemma och fråga vad han håller på med. Han har en son sedan tidigare, som sov hos mig inatt och vårt barn var också hos mig. Men till helgen har han båda. Vill inte behöva vara orolig att han ska dricka då... Vet inte om jag ska hota med att han kanske inte får ha sina barn hos sig, men är bara rädd att det blir dubbelt värre då. Samtidigt verkar han ju inte inse sina problem, och han kanske behöver ner på den absoluta botten för att inse...

  • Anonym (vill veta) Trådstartaren
    Äldre 30 Oct 14:41
    #13

    Det är just det jag funderar på om jag ska göra. Prata ihop mig med hans andra sons mamma (som jag har väldigt bra kontakt med) och säga att tills han har rett upp sitt drickande, så är det bäst att han inte har barnen. Jag är dock livrädd för att det ska göra att han dricker ännu mer! Hans barn är hans allt. Det är det jag menar med att han kanske behöver ner på botten innan han inser allvaret... Men vad händer om han inte tar sig upp igen?

  • Anonym (vill veta) Trådstartaren
    Äldre 30 Oct 22:38
    #16

    Jag kommer att lämna min son där imorgon bitti. Han har lovat att inte dricka när han har honom, och sa idag att jag får väl åka förbi och kolla honom om jag inte tror på det... Men det tänker jag inte göra. Jag måste ju lita på hans ord...

    Hans ex vet precis hur hans drickande har sett ut. Han har följt samma mönster när de var tillsammans. Men när de gjorde slut ballade han ur totalt, tills han träffade mig. Så dricker han en halv flaska vin hemma är väl det "bra" jämfört med hur han var då.. Skulle hon veta att han sitter hemma och dricker när han har deras son nu, skulle hon inte tillåta att han har honom.

  • Anonym (vill veta) Trådstartaren
    Äldre 31 Oct 07:54
    #18

    Ja, du har rätt i att hon borde få veta det som jag vet. Men jag tror nog att jag ska avvakta lite... Ge honom en chans liksom, även om han har fått massor av chanser... Svårt att veta vad som är bäst!

Svar på tråden Kan man lära sig att dricka?