Inlägg från: Anonym (marie) |Visa alla inlägg
  • Anonym (marie)

    Kan man lära sig att dricka?

    Har bara läst TS.

    Jag är "i svängen" i Stockholm, med allt vad det innebär av rockstjärnor och alkohol. Jag såg mig inte som alkoholist förrän i våras. Då insåg jag att jag gjorde bort mig på fyllan rätt ofta, och förstörde min egen karriär pga alkoholen.

    Jag tänkte precis som din kille, att jag ville inte sluta dricka helt, bara lära mig dricka. Jag fick panik inombords av tanken på att aldrig få dricka igen. Först tänkte jag ta ett vitt år, men fick panik av det också - förstod inte hur jag skulle överleva utan alkohol så länge.

    Till slut bestämde jag mig för ett system (halv-vitt kan man säga, säg till om du vill veta detaljerna, så inboxar jag dig) som jag skulle försöka med i ett år. Det har funkat ganska bra första halvåret. Ibland har jag gett mig själv dispens, av olika anledningar, det är förstås inte bra. Men jag har aldrig druckit mer än vad jag planerat från början. Utom en gång, då jag drack cirka 30-40 cl vin och blev full och skällde ut en kompis. :-/

    Jag tror, att jag efter det här året, inte kommer gå tillbaka till att dricka som förut. Jag har lärt mig så mycket, t.ex. att man kan ha kul på krogen utan att dricka sprit, men också har jag lärt mig om hur kulturellt betingat det är med alkohol, hur kufig man verkar när man tackar nej osv.

    Drömmen vore att kunna sköta alkohol ordentligt, att bara dricka så mkt man planerat. Men jag tror det hänger just på planering, att man bestämmer nån regel i förväg hur mkt man får dricka.

    Lycka till!

  • Anonym (marie)

    Anonym (AA) skrev 2009-11-10 09:07:35 följande:
    Att käbbla om antal liter och procent är inte intressant utan bara ett sätt att lura sig själva.
    [/citat]

    Instämmer helt. Alla såna där tester och grejer är bara skit. Man måste själv inse att man har problem. För mig var problemet att jag sabbade karriären. Det räckte. För andra kan det vara misshandel, hälsoproblem, whatever. Det vet bara var och en. och vill man inte bättra sig så kan man inte göra det heller.

Svar på tråden Kan man lära sig att dricka?