Inlägg från: Anonym (D) |Visa alla inlägg
  • Anonym (D)

    Kan man lära sig att dricka?

    Hoppas ni haft ett bra samtal idag.

    Jag kan bara inte förstå att alkohol ska vara så viktigt att man inte är beredd att avstå det för sin familj. Oavsett om man har något 'problem', 'missbruk' eller 'beroende' eller ej.

  • Anonym (D)

    Jag försöker förstå hur min mamma tänker, vad som händer i huvudet på henne och om hon är medveten om vilka konsekvenser hennes missbruk har i vår familj eller om hon lyckas förneka/förskjuta det på något sätt...

    Jag har så himla svårt att se hur min annars så förståndiga och omtänksamma mamma aktivt kan ha tanken 'träffa min dotter nykter om en stund' eller 'öppna och dricka upp det här tetrapacket' i huvudet, och sedan välja det senare.

  • Anonym (D)
    Anonym (Trassla) skrev 2009-11-10 14:21:02 följande:
    Anonym (D) skrev 2009-11-10 11:13:37 följande: Man tänker inte logiskt som alkoholist. Det är inte så att man väljer bort sina barn, man tror faktiskt att man kan välja både dem och alkoholen. När man börjat dricka så blir det kortslutning i hjärnan, och just då sätter man inte olika alternativ emot varandra. Nykter eller full så skulle jag gå i döden för mina barn, och jag blir lite arg när folk säger att alkoholister älskar alkoholen mer än något annat. Även då jag drack, så hatade jag alkoholen. Den var min värsta ovän och jag är glad över att jag kapat våra vänskapsband!

    Tack för ditt svar Trassla!


    Hittills är det ju inte så konstigt att min mor tror hon kan få bägge delar - för det har hon ju också fått! Hon har druckit och gjort oss besvikna, men vi är kvar allihop och upprätthåller någon form av fasad av att vi fortfarande är en fullt fungerande familj.

    Men nu tror jag att jag börjar bli trött på riktigt på situationen och nu med det analkande barnet/barnbarnet så MÅSTE det ske en förändring.

    *laddar*

    /D = vuxen dotter

Svar på tråden Kan man lära sig att dricka?