• Vaniljkex

    bra o dåligt med att bo i england

    Bra:
    vadret ar battre an Sverige
    hogre loner
    stort utbud av mat och kultur, iaf i storstader
    bra barnsjukvard
    battre service pa alla tankbara satt

    Daligt:
    dyrt att bo
    daliga vagar
    trist brod
    dyr barnomsorg och kort foraldraledighet (vissa foretag ar mer generosa)
    ingen mormor och farmor i narheten

    Haller inte med Sbeckman om barnmaten, jag tycker att den ar bade godare och battre komponerad har jmf med i Sverige. Mycket ar sotat med fruktjuice istf socker etc. Alla jag kanner har ammat sina barn, bade hos GPn och pa restaurang, utan att nagon har tittat snett. Ingen fiskar forstas upp hela brostet, som man ibland kan se i Sverige, men diskret skott har jag aldrig upplevt problem. Kanske beror amningsfrekvensen pa var man bor? Har tycks amningen vara en klassfraga, rika ammar, fattiga ger flaska, om man harddrar.

  • Vaniljkex
    Koffie skrev 2009-11-12 13:52:08 följande:
    Fniss! Var i UK bor du - och vad jämför du med i Sverige??? Känner inte alls igen mig. Jag bodde uppe i Manchester och vädret var verkligen inte bättre än Sverige (jämfört med Skåne, Stockholm och Örnsköldsvik...) I Manchester regnar det nog nästan dagligen, även om det inte nödvändigtvis regnar hela dagen.
    Bor i London och jamfor med Stockholm, som jag kommer fran, och Bjarehalvon, dar vi har sommarhus. Vadret ar overlagset har, regnar verkligen inte "cats and dogs", som man fick lara sig i skolan. I host har det nog regnat tva ganger. Men det kan ju forstas bero pa den otroligt dyra regnhatten jag har kopt...

    Manchester har jag inte varit i pa sakert tio ar, men nog minns jag att vadret inte var sa kul nar vi var dar, trots att det var i juni, tror jag, sa visst beror det pa var man bor!
  • Vaniljkex
    Maria12301 skrev 2013-11-01 18:46:44 följande:
    Hej! Vi funderar på att flytta till London pga. min mans jobb till nästa sommar. Jag är inte helt pigg på att bo där för jag förlorar ju allt, ett jobb jag trivs med, mina närmaste och vänner.
    Vi har två barn tillsammans på 3 och 7 år och jag har en dotter på 15år sen tidigare som ska stanna kvar med sin pappa här eftersom hon börjar på gymnasiet nästa höst.
    Så det känns väldigt svårt för mig att "börja om" någon annanstans för att min man ska få jobba med det han vill och har svårt att få jobb i Sverige...
    Är så rädd att jag ska sitta själv där och misstrivas och bli olycklig....

    Någon som har varit med om liknande situation????

    /Maria 
    Jag tror inte att du behover vara ensam, det bor massor med svenskar i London om det ar till nagon trost, och manga mammor ar hemma med barnen, sa det finns goda mojligheter att umgas med andra. Sjuaringen maste ha en skolplats, och det galler er trearing med om han/hon fyller fyra innan 1 september, sa forbered noga var ni har tankt att bo, sa att ni har mojlighet att fa en plats pa en bra skola i narheten eller inte ar for sent ute for att bli antagen till privatskolorna om det ar planen, som har egna datum att ta hansyn till. Bostad/bankkonton/skola ar det besvarligaste ni kommer att hanterna, med manga moment 22, men nar det val ar avklarat sa tror jag att ni kommer att ha goda chanser att trivas!
  • Vaniljkex
    Om man har barn så kan man enligt lag inte bli utsparkad från en lägenhet, inte ens om man inte betalar hyra. 
    Tror faktiskt inte att det stammer. Kanske det ar sa om man bor i en council estate, men det kanns ju inte sa lockande… Om nu nagon bespetsade sig pa att testa den teorin i praktiken alltsa...
Svar på tråden bra o dåligt med att bo i england