• Fairy of the Valley

    bra o dåligt med att bo i england

    ja, som sagt skulle vilja ha era åsikter o possitiva o negativa saker om att bo i england =) tack!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2014-01-05 01:39
    Undrar varför det står att tråden startade 2009 (just nu står det så iaf).. NOTE: tråden startade i slutet av 2013.

  • Svar på tråden bra o dåligt med att bo i england
  • Michiyo

    bor i wales och här är det vanligt med att hyra.. finns massor av hus att hyra, dock får man ju vara uppmärksam på kvaliten av huset då dom inte gör samma skillnad som vi svenskar ang fukt och mögel och andra "standard" ideer vi har, som tur är har min man bott i sverige med mig ett tag så han har samma värderingar som mig ang hus..

    tax credit systemet sitter jag i så jag har väl en liten inblick.
    för working tax credit,måste man jobba 16 timmar som ensamstående eller 24 timmar om man är hel familj varav ena föräldern minst 16 timmars jobb. 
    vi hade 24 timmar innan besöket till sverige och då fick vi (pund) 63 child tax credit och 74 working tax credits i veckan. nu jobbar bara mannen 18 timmar och vi får bara child tax credit men den ligger nu på 115 i veckan. 

    har barnbidrag på 130 var fjärde vecka (jag har 2 barn 80 om du bara har ett)

    vet inte om någon sagt det men allt betalas ut veckovis, varrannan vecka eller var fjärde vecka. väldigt ovanligt med månadsvis betalning här.

    bra grej är att om min man jobbar en massa över tid vi säger dom första 3 veckorna av december så får han ut dom pengarna i slutet av december på den lönen. dom hr bara en veckas handlingstid på lönebetalningarna så det går undan, men på detta sätt kan man ju börja jobba och 4 veckor senare har man lönen och slipper vänta 2 månad typ..

    gratis medecin i wales.. så länge du har det på recept så e det gratis
    gratis sjukvård..

    har du tax credits har du gratis tandvård med.

    allt är billigare här..

    housing benefits helt underbar.. med våran låga inkomst så har varan hyra gått från 400 till 115 var 4e vecka.. 

    visst dagis och sånt kostar massor men har man taxcredits får man bidrag för det med.

    man kan få bidrag för nästan vad som helst bara man hittar information och ansöker om det.

  • Vaniljkex
    Om man har barn så kan man enligt lag inte bli utsparkad från en lägenhet, inte ens om man inte betalar hyra. 
    Tror faktiskt inte att det stammer. Kanske det ar sa om man bor i en council estate, men det kanns ju inte sa lockande… Om nu nagon bespetsade sig pa att testa den teorin i praktiken alltsa...
  • Pim
    Vaniljkex skrev 2013-12-29 14:10:16 följande:
    Tror faktiskt inte att det stammer. Kanske det ar sa om man bor i en council estate, men det kanns ju inte sa lockande… Om nu nagon bespetsade sig pa att testa den teorin i praktiken alltsa...
    Jag kan faktiskt inte hitta någon information om det på internet så du har säkert rätt. Men jag tycker det är konstigt för vi har hört detta från flera olika källor :/ Kanske är det så att vissa lettings agencies har detta som policy och att de därför är extra petiga.
  • glenda

    Man kan absolut bli vräkt, både från privat och social housing, även om man har barn. Däremot har councils alltid skyldighet att house familjer med barn, i teorin även de som gjort sig hemlösa med intention (tex genom att sluta betala hyra), fast det funkar inte alltid så i praktiken. För att tillföra ngt på topic (är 3 veckor in på en återflytt till Sverige efter 14 år i London). Så det här gäller London - förutom svindyr barnomsorg och privata hyror (som gjorde att det tyvärr inte gick ihop för mig trots tax credits och housing benefits - jag hade inte haft råd att jobba förens barnen börjat skolan) är det jobbigt med kollektivtrafiken / bristen på barnvagnsanpassning. Fördelar är - gratis sjuk/tandvård, lokala marknader, internationella varor, hemleverans av matvaror (bättre utbud / priser), musikkultur, stadskultur. Det här med privathyrorna är dåligt i båda städerna (ldn / Sthlm) på olika sätt- i London kan man få bo i ett råtthål för överpris, men i Sthlm kan man ju inte få en hyresrätt utan 10 år i kö. Pest / kolera. Viktigast av allt som jag känner nu är att det finns community, i Sverige (bor i förort till Stockholm) finns inte det på samma sätt. I London håller man ihop och hjälper medmänniskor, i Sverige håller man sig till sig själv och sin familjeenhet.

  • Minx

    Enligt dem jag pratat med så är det långa väntetider för att få en council flat/house. Skulle själv göra ALLT för att slippa bo i de områdena. Skulle inte ens vilja köpa ett hus som ligger för nära ett council house område, pga alla problem som tyvärr finns där. Finns säkert undantag där områdena är något bättre. 

    Även om man har barn så kan man tydligen bli placerad på ett hostel i månader medan de handlägger ens ärende. Och det där med att bli vräkt eller ej. Hade jag nog inte vågat testa heller, dvs att bara stanna kvar och hoppas på det bästa. Men alla är ju olika. 

  • londonkarin

    Glenda - formodligen en fraga som inte tillhor den har traden men har du anpassat dig till livet i Sverige? Jag o min familj kommer flytta hem till Sverige efter 11 år for mig i UK och jag funderar pa hur det kommer ga. Bara lite nyfiken pa vad du tycker... :)

  • Skepparen

    Dåligt:

    Vädret, utseendet på invånarna, maten, husen, rörledningar och värme.

    För:

    Ärlighet, god uppfostran och gemytlig stämning.

  • glenda
    londonkarin skrev 2013-12-30 15:47:54 följande:
    Glenda - formodligen en fraga som inte tillhor den har traden men har du anpassat dig till livet i Sverige? Jag o min familj kommer flytta hem till Sverige efter 11 år for mig i UK och jag funderar pa hur det kommer ga. Bara lite nyfiken pa vad du tycker... :)

    Jag har inte riktigt landat än, kom tillbaka 10e december och bor hos min mamma med mina två barn. Börjar jobba deltid om nga veckor, ska skola in på dagis samtidigt och hoppas på heltidsarbete och att kunna köpa lägenhet (eller vinna på hyreslotteriet!) fram till sommaren. När vi har en permanent bas är tanken att min engelska partner flyttar hit också. Det är världens tristaste väder så är det jobbigt just nu, svårt att se framåt. Men - det kan ordna sig här för oss, i London (utan kapital, höga löner, utan att äga fastighet) finns det i gällande klimat inte en chans. Och himla skönt med mormor, moster, kusiner etc som kan hjälpa till, jag hade inte mkt stöd där, min partner jobbar mycket.
Svar på tråden bra o dåligt med att bo i england