• Hur tillagar man fläskytterfile?

    Sön 8 nov 2009 16:37 Läst 56934 gånger Totalt 8 svar
    Sön 8 nov 2009 16:37

    Ja som rubriken lyder, hur tillagar man fläskytterfilet? Ska göra en potatisgratäng till, men jag kan verkligen inte tillaga kött och tänkte göra mig till för mannen och laga fars dag middag..
    Ngn vänlig människa som har lite tips på vägen?

    Hos Prisjakt jämför du pris på barnprodukter!
  • Sön 8 nov 2009 16:41 #1

    Jag brukar lägga den i marinad en stund sen så kör jag in den i ugnen på 225 grader. När den nästan är klar tar jag ut den och låter den ligga i folie ett tag. Då blir den saftig och god.


    ♥Niclas 061103 ♥Bf 091113
  • Sön 8 nov 2009 16:42 #2

    Alltså, världens dummaste fråga..
    Hur vet man när det är dags att ta ut det, ngn temp som den ska ha eller?
    tack snälla för ditt svar!!

  • Sön 8 nov 2009 16:42 #3

    Stek den i panna runt om. Under tiden så kokar du upp lite balsamvinäger och honung i en kastrull. Lägg den sedan fläskytterfileni en ungssäker form. Häll på lite av balsamblandningen och pensla runt om. Ha ugnen rätt kallt strax över 100 grader om du har gott om tid. Ha i en termometer och ös filen med blandningen var tionde minut och ungsbaka tills den är 70 grader.

  • Sön 8 nov 2009 16:43 #4

    Jag brukar ta ut den och skära en skåra. Jag är själv ingen mästare på kött(äter mycket men vet inte när det är klart så jag provskär alltid!)


    ♥Niclas 061103 ♥Bf 091113
  • Sön 8 nov 2009 16:44 #5
    Shorona skrev 2009-11-08 16:41:02 följande:
    Jag brukar lägga den i marinad en stund sen så kör jag in den i ugnen på 225 grader. När den nästan är klar tar jag ut den och låter den ligga i folie ett tag. Då blir den saftig och god.
    Sänk temperaturen på ugnen så blir den ännu saftigare och godare. Bra tips att den ska vila dock glömde det. Fläskfile ska alltid upp i 70 grader för att vara säker att äta men ska den vila kan man ta ut den vid 68 så stiger den lite i folien.
  • Sön 8 nov 2009 16:45 #6

    Tack snälla ni, ni har just räddat vår middag tror jag

  • Sön 8 nov 2009 16:46 #7
    Anatha skrev 2009-11-08 16:44:16 följande:
    Sänk temperaturen på ugnen så blir den ännu saftigare och godare. Bra tips att den ska vila dock glömde det. Fläskfile ska alltid upp i 70 grader för att vara säker att äta men ska den vila kan man ta ut den vid 68 så stiger den lite i folien.
    Ska prova det! Tack!
    ♥Niclas 061103 ♥Bf 091113
  • Sön 8 nov 2009 17:22 #8
    Shorona skrev 2009-11-08 16:46:09 följande:
    Ska prova det! Tack!
    Jag lärde mig det nyss det är tydligen så som kockar gör nuförtiden. Jag har alltid haft lite svårt för att få kött bra men jag använder alltid termometer nu både i pannan och i ugnen och resultatet blir faktiskt så mycket bättre då man aldrig behöver köra det för länge.
Svara i tråden
Logga in
Bli medlem
Skapa en ny tråd
Ändra kategori Skriver i kategorin: Hus & hem

Andra har läst

Innehåll

Annat innehåll

Dagens fråga

Har barnkläder och skor blivit för avancerade och "vuxna"

Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.