• Äldre 14 Nov 19:45
    35613 visningar
    12 svar
    12
    35613

    Tips på julklappslekar? (Tex tärningsleken..)

    Vill ha förslag på olika julklappslekar..

    Hur gör man "tärningsleken" med julklappar nu igen??

  • Svar på tråden Tips på julklappslekar? (Tex tärningsleken..)
  • MissLi­llan
    Äldre 14 Nov 20:06
    #1

    Tärningsleken kommer jag inte ihåg...

    Men vi brukar köra en lek.
    Om man är ex. vis 10 pers så börjar man med att skriva siffrorna 1-10 på lappar och så får var och en dra en lapp. Alla julklapparna har lagts i en hö eller säck innan.
    Den som får siffran 1 får börja att öppna ett packet. Vilket som dock inte det som man själv köpt.
    Den som fick siffran 2 får sen välja om den vill ha 1:an öppnade packet eller ta ett nytt att öppna. Väljer 2:an att ta ettans öppnade paket så får 1:an öppna ett nytt och så är det 3:ans tur att antingen ta ett av de öppnade paketen eller ett nytt. Väljer den att ta 1:an eller 2:ans paket så får denne i sin tur ta ett av den andras men inte ta tillbaka det som den nyss hade eller ta ett nytt paket. Alltså är det bäst att få nummer 10 på sin lapp för då är ju alla utom ett paket öppnade och man kan då välja vilket som av alla öppnade paket eller det sista.

  • Äldre 14 Nov 23:42
    #2

    Tärningsleken brukar vi göra så här. Vet att det finns massa olika varianter... här kommer den så som vår familj brukar köra den.
    Man lägger alla presenter i en hög i mitten och alla sitter runtom. Vi brukar göra så att alla bidrar med två eller tre presenter var a 10 kr men det får man ju bestämma själv. Sen börjar man kasta tärningen och går laget runt. Får man en 6:a får man ta ett paket. Sen när alla paket är tagna så är det dags att öppna presenterna. Det spelar ingen roll i detta läget om alla har fått ett paket eller inte. När man ser vad det är i så blir vissa saker mer attraktiva än andra. Man får alltså ännu inte det som är i. Då fortsätter leken och man ställer en äggklocka på t.ex. 10 minuter utan att någon får se hur lång tid som är kvar. Slår man en 1:a måste man lägga valfritt paket i mitten. Får man en 6:a får man ta ett paket av någon annan eller från högen i mitten. Förra året var det en ölkorv som alla männen ville ha så den bytte ägare hela tiden Eftersom det var barn med i leken så bestämde vi att man inte fick ta present av den som bara satt med en present.

    Lycka till!

  • Äldre 15 Nov 09:39
    #3
    MissLillan skrev 2009-11-14 20:06:49 följande:
    Tärningsleken kommer jag inte ihåg...Men vi brukar köra en lek.Om man är ex. vis 10 pers så börjar man med att skriva siffrorna 1-10 på lappar och så får var och en dra en lapp. Alla julklapparna har lagts i en hö eller säck innan. Den som får siffran 1 får börja att öppna ett packet. Vilket som dock inte det som man själv köpt.Den som fick siffran 2 får sen välja om den vill ha 1:an öppnade packet eller ta ett nytt att öppna. Väljer 2:an att ta ettans öppnade paket så får 1:an öppna ett nytt och så är det 3:ans tur att antingen ta ett av de öppnade paketen eller ett nytt. Väljer den att ta 1:an eller 2:ans paket så får denne i sin tur ta ett av den andras men inte ta tillbaka det som den nyss hade eller ta ett nytt paket. Alltså är det bäst att få nummer 10 på sin lapp för då är ju alla utom ett paket öppnade och man kan då välja vilket som av alla öppnade paket eller det sista.
    Den är rolig... Speciell om man är måååånga och det är några som inte känner till leken utan tror att det är jättebra att få nummer 1.... Har varit med om detta
  • Äldre 17 Nov 10:30
    #4

    Finns det fler julklappslekar?

  • Äldre 18 Nov 13:57
    #5

    Vi har avskaffat julklappar till alla vuxna i familjen, så vi kör två julklappslekar. Den ena är tärningsleken, och då köper vi presenter för ca 50:-/ st. Då är även barnen med på ett hörn.

    Sen har vi en mer vuxen variant där vi köper lite dyrare presenter, för ca 150:-. Den går till så här:

    Alla paket läggs i mitten.

    Alla deltagare drar en lapp med en siffra ur en skål. Det finns lika många nummer som det finns deltagare, säg att man är 12 st, t ex.

    Den som fick nr 1 får välja ett paket. Paketet öppnas så att alla ser vad det är.

    Den som har nr 2 får då välja på att antingen ta ett nytt paket ur högen, eller välja det paket som nr 1 precis öppnat. Om han väljer att ta nr 1:s paket får nr 1 ta ett nytt paket, öppna och ställa framförs sig.

    Det innebär att nr 3 får välja bland de två öppnade paketen, eller ta ett nytt och öppna det.

    Bäst är det alltså i lottdragningen att få nr 12, för då har man 11 öppnade paket och ett oöppnat att välja bland

    Detta innebär också jubel, skämtsamma svordomar och skratt när alla ska välja sina paket.

  • Äldre 18 Nov 23:16
    #6
    Almare skrev 2009-11-18 13:57:49 följande:
    Vi har avskaffat julklappar till alla vuxna i familjen, så vi kör två julklappslekar. Den ena är tärningsleken, och då köper vi presenter för ca 50:-/ st. Då är även barnen med på ett hörn.Sen har vi en mer vuxen variant där vi köper lite dyrare presenter, för ca 150:-. Den går till så här:Alla paket läggs i mitten.Alla deltagare drar en lapp med en siffra ur en skål. Det finns lika många nummer som det finns deltagare, säg att man är 12 st, t ex.Den som fick nr 1 får välja ett paket. Paketet öppnas så att alla ser vad det är.Den som har nr 2 får då välja på att antingen ta ett nytt paket ur högen, eller välja det paket som nr 1 precis öppnat. Om han väljer att ta nr 1:s paket får nr 1 ta ett nytt paket, öppna och ställa framförs sig.Det innebär att nr 3 får välja bland de två öppnade paketen, eller ta ett nytt och öppna det. Bäst är det alltså i lottdragningen att få nr 12, för då har man 11 öppnade paket och ett oöppnat att välja bland Detta innebär också jubel, skämtsamma svordomar och skratt när alla ska välja sina paket.
    Det är väl samma lek som MissLillan skrev om?
  • Äldre 19 Nov 08:17
    #7
    Väntarochlängtar skrev 2009-11-18 23:16:59 följande:
    Det är väl samma lek som MissLillan skrev om?
    Ojoj, hemskt ledsen. Läste inte igenom tråden innan jag skrev
  • Äldre 19 Nov 09:55
    #8
    Almare skrev 2009-11-19 08:17:24 följande:
    Ojoj, hemskt ledsen. Läste inte igenom tråden innan jag skrev
    Ingen fara
  • Januar­itösen
    Äldre 17 Dec 15:26
    #9

    Men finns det inga julklappslekar som INTE går ut på att ta av varandra. För mig hör det inte alls ihop med julen. Skulle verkligen vilja ha tips på sådana.

  • Äldre 18 Dec 16:35
    #10
    Januaritösen skrev 2009-12-17 15:26:35 följande:
    Men finns det inga julklappslekar som INTE går ut på att ta av varandra. För mig hör det inte alls ihop med julen. Skulle verkligen vilja ha tips på sådana.
    Dra lott..
  • Äldre 25 Nov 16:01
    #11

    vi brukar ha en lottring och köpa några paket var och lotta ut dem. Alltså den som får en vinst får välja ett paket så man inte riskerar att få det man själv köpt.

  • Äldre 10 Dec 12:09
    #12

    Nu är ju detta en gammal tråd men den är ju fortfarande aktuell idag, I vår familj har vi mer och mer gått över till att köpa fler paket per person. Leken blir liksom roligare då! Har även upptäckt en del andra varianter av leken vilka fungerat rätt bra som variation, några exempel hittar man på julklappslekar.se men det finns säkert fler sidor :) 

Svar på tråden Tips på julklappslekar? (Tex tärningsleken..)