• DorAnn

    Vad gör man på en föräldragrupp eg?

    Hej!

    Jag tror vi träffades 4 ggr. Det var lite enklare fika. Vi var nog en 6-8 par i vår grupp, vi var såklart det enda lesbiska paret. Ordet pappa användes flitigt av barnmorskan. Egentligen bryr jag mig inte om sådant, men visst hade det varit lite trevligare med partner i stället.

    Ena gången delades vi upp i pappa och mamma grupp och jag valde pappa gruppen då jag ju inte skulle föda utan vara coach som de andra papporna. Det funkade väl ok, men man får ju inte ta sig själv på för stort allvar i sådana situationer. En träff hade vi besök från amningsmottagningen, det var bra information. En gång gick vi igenom profylax vid födseln, andning osv, men det var ganska översiktligt. I övrigt var det diskussion och frågor kring förlossning/amning/barnavård etc.

    Det var trevligt att träffa andra par i samma situation. Själv hade jag läst på mycket innan, så informationen var mest överflödig för min del, men annars bra. Hade hoppats att man skulle träffa något par man kunde umgås lite med, men 4 gånger hinner man inte "bonda" särskilt mycket på. Sedan var de flesta i gruppen ganska mycket yngre än oss också.

    Sedan gick vi en privat profylaxkurs, Annas profylax där vi gick två gånger tror jag. Vi gick i göteborg. Kursen var jättebra och stärkte oss verkligen inför förlossningen. Här var de också extremt professionella ang "pappa" ordet som inte nämndes en enda gång. Efter första tillfället fick vi veta att det troligen skulle bli kejsarsnitt, vilket det också blev till sist. Lite snopet, men både jag och frun har haft nytta av kursen vid vändningsförsök, kejsarsnitt, äggledarspolning etc.

  • DorAnn

    Tillägg, kom just på att familjerådgivningen var på en av träffarna och presenterade sig, samt gav lite tips om hur man får en bra relation under graviditet och barnår.

Svar på tråden Vad gör man på en föräldragrupp eg?