Inlägg från: resemamman |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kaffedraken)

    Tips på långresor om inte Thailand?

    Vi har samma funderingar. Vi kommer resa några månader med tre barn 2010/11. Thailand har vi varit mycket i, och vi kommer troligen resa en del där denna gång oxå. Men jag funderar på att även åka till Vietnam, Kambodja, Malaysia. Även även väldigt sugen på Indien. Måste dock kolla upp sjukdomsrisk, ffa risken för malaria. Jag vill inte behöva ge barnen malariaprofylax "bara" för att jag tröttnat på Thailand...

    Så har har egentligen inga tips, bara samma funderingar

  • Anonym (Kaffedraken)

    Helt enig kring Dengue, känner några som fått den och det är INTE roligt. Särskilt som det begränsar framtida resor i dengue-områden.

    Vi har även haft Sydamerika (ffa Brasilien) på agendan. Men det känns inte lika "säkert" som Thailand. Men troligen beror det mest på att vi känner oss "hemma" i Thailand, och vet vad som väntar oss där. Sydafrika ska vara väldigt barnvänligt oxå, även om bad i havet är något begränsat.

    Australien och Nya Zeeland är underbara länder. Men mycket dyrare att resa runt i än Sydostasien. Och dessutom inte riktigt säsong under vår vinter (iaf NZ).

  • Anonym (Kaffedraken)
    evaoregon skrev 2009-11-29 19:42:11 följande:
    Fast visst är det toppen att åka till Nya Zeeland under vår vinter! Det är ju sommar där i december, januari och februari. Att det inte skulle vara säsong att åka till NZ under vår vinter håller jag inte alls med om. Australien är så stort att det alltid är säsong att åka till någon del av landet.
    Vad fel jag tänkte... Såklart det är bra att åka till NZ på vår vinter, det är ju då det är sommar där... Om det är värme man vill ha förstås, NZ har underbar skidåkning under vår sommar!
Svar på tråden Tips på långresor om inte Thailand?