Trump hånar Emmygalans tittarsiffror
Forum Hälsa: Hälsa - Kropp & själ
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Bråck på övre magmunnen, snälla!!!!

  Sön 22 nov 2009 17:22 Läst 109775 gånger Totalt 20 svar
  Sön 22 nov 2009 17:22

  Hej jag undrar om det finns ngn här som har erferenhet av bråck på övre magmunnen!!!!!!!!!!!!!!

  Jag har det och har jättemycket känningar som jag inte vet var det kommer ifrån.

  Jag har ont under revbenen på höger sida och bak i ryggen.

  Det känns som att ngt är ivägen hela tiden, ännu mer om jag lutar mig framåt.
  Jag får även smärtor i magen ibland och har jättemycket svidningar i magen.
  Jag känner mig också mycket svullen som om det är svårt att dra in magen.

  Jag känner också det som att det är en klump i halsen eller som att halsmusklerna krampar.

  Och ibland känns det i bröstet.

  Kan detta vara bråcket????

  Min läkare säger att det kan inte vara det men jag börjar tvivla!!

  Jag har gjort ul-buk, datomografi-buk, gastroskopi.

  Det enda de hittade var bråcket.

  Snälla ngn svara, känner mig maktlös och är såååååå trött på att ha ont!!!!!!!!!

 • Sol Angeli­ca
  Visa endast
  Sön 22 nov 2009 20:22 #1

  Har precis samma som du. Gjort gastroskopi och fick veta att jag hade ett stort bråck på övre magmunnen. Sen utöver det har jag magkatarr, och det låter precis som om det är det du har. (förutom det där med halsen. För det har jag inte en susning om vad det beror på...) Har du nån medicin du äter mot dina besvär??

 • Mån 23 nov 2009 07:16 #2

  Jag har också magmunsbrock, och jag hadde samma symton som dig innan jag började med medicin.

  Att det var brock upptäcktes när jag var inne på vårdcentralen för att fråga om råd bara om vart jag skulle vända mig, för jag hade jätteont i hela bröstkorgen, kramper i strupen osv pang sa det så hamnade jag på en brits med ekg tagning och sånt ;) det är nämligen väldigt lika sympton på kvinnor magbesvär och hjärtattack.

  Men eftersom du är kollad är jag hundra på att dina besvär är från brocket.

  Har du inte fått någon medicin? Du bör ju äta någon typ av medicin losec eller omeprazol osv, för det är inte bra för strupen i längden med de sura uppstötningarna man har vid brock. Jag tycker iofs det låter som du har magkatarr också. Byt läkare om h*n inte tar dig på allvar.
  Så länge finns det receptfritt på apoteket Losec mupps en eller två gånger om dagen, sen tycker jag att samarin hjälper bra mot halsbrännan. Prata med apotekspersonalen dom kan det där med medicinerna.
  Finns ingen anledning att gå och ha ont

 • Pingla­n73
  Visa endast
  Mån 23 nov 2009 11:40 #3

  Hej,
  Jag har en arbetskamrat som lider av samma sak som du och har de symtom du beskriver. Bråcket gör att magsyran backar bakåt uppåt istället för att hålla sig i magsäcken om jag förstått det hela rätt. Hon lider mycket av det och är beroende av magsyredämpande läkemedel som t.ex Omeprazol. Hon fick remiss skriven till kirurgkliniken och ska nu genomföra opertion i dec då, hon känner att resten av hennes liv inte kan vara så här och vara beroende av tabletter för att må bättre men aldrig helt bli av med symtomen.
  Ge inte upp utan begär att få komma till en kirurg för ny bedömning, du ska inte behöva lida i onödan.

 • Mån 23 nov 2009 11:42 #4

  Alla symptom du räknar upp kan bero på bråcket. Klumpkänsla i halsen är faktiskt inte helt ovanligt vid halsbränna.

 • Mån 23 nov 2009 11:56 #5

  Hej och tack för svaren.

  Vilka mediciner äter ni?
  Jag köpte losec receptfritt på apoteket och åt det i två veckor (på eget bevåg för att testa om det kunde hjälpa) och då kändes bättre förutom att känslan på höger sida under revbenen var kvar ( som att ngt är i vägen).
  Men svidningarna försvann och smärtan mitt i magen försvann.

  Men så fort de två veckorna hade gått och jag inte åt losec mer så kom alla symtom tillbaka.

  En sak är att jag har inte så mycket halsbränna, om inte det kan kännas på olika sätt men den vanliga halsbrännan har jag inte mer än ibland. Det är mest smärtor/krampor och svidningar och en tryckkänsla jag har ( mot revbenen och bak i ryggen).

  Finns det bättre mediciner än de receptfria?

  När det gäller hjärtat är det kollat och där var allt normalt.

 • Mån 23 nov 2009 12:34 #6
  selmv skrev 2009-11-23 11:56:08 följande:
  Hej och tack för svaren.Vilka mediciner äter ni?Jag köpte losec receptfritt på apoteket och åt det i två veckor (på eget bevåg för att testa om det kunde hjälpa) och då kändes bättre förutom att känslan på höger sida under revbenen var kvar ( som att ngt är i vägen). Men svidningarna försvann och smärtan mitt i magen försvann. Men så fort de två veckorna hade gått och jag inte åt losec mer så kom alla symtom tillbaka.En sak är att jag har inte så mycket halsbränna, om inte det kan kännas på olika sätt men den vanliga halsbrännan har jag inte mer än ibland. Det är mest smärtor/krampor och svidningar och en tryckkänsla jag har ( mot revbenen och bak i ryggen).Finns det bättre mediciner än de receptfria?När det gäller hjärtat är det kollat och där var allt normalt.
  Pröva Omeprazol Ratiofarm.
 • Pingla­n73
  Visa endast
  Mån 23 nov 2009 14:23 #7

  Du måste väl kunna få tabletterna utskrivna på recept så du inte behöver köpa småpaket på Apoteket var och varann dag? Du kanske måste äta dem för att må bra. Du märkte ju att det försvann under de två veckor med tabletterna, men prata med din dr igen och be om recept.

 • Mån 23 nov 2009 21:29 #8

  Angående op så rekomenderar jag en titt i en annan tråd här om reflux (hmm hette det så)

  Jag medicinerar och kommer inte att operera mig då nackdelarna väger över det tycker även flera av mina magspecialister.

  Gå till läkaren igen det blir billigare att få medicinerna på recept.

 • Mån 23 nov 2009 21:33 #9

  Ja du kan få alla dessa symtom ts. Har själv ett stor magmuns-bråck och min läkare sa till mig att man kan få många olika symtom som är besvärliga av detta fenomen. Ont i bröstkorgen, sura uppstötningar, halsbränna, ont i magen, klumpkänsla i halsen, med mera.

 • Ons 17 feb 2010 10:36 #10

  Jag har bråck på övre magmunnen och överprokuktion av magsyra.
  Jag får ta Omeprazol morgon och kväll.
  Ena läkaren jag träffade sparkade bakut när jag frågade om operation, det är en för stor operation och chansen att bli bra är liten.
  En annan läkare frågade om jag inte hade tänkt på en operation, för då kan jag bli av med problemet.

  Har någon här opererats eller känner någon som gjort det?

  Jag är såå trött på detta. Har ätit medicin sen 98

 • Lör 16 aug 2014 06:16 #11

  Hej jag har som flera av Er bråck på övre magmunnen. Idag har jag så många kraftiga symtom att min hälsa är lika med noll. Jag tvingas sova sittandes och har 8 - 9 kuddar bakom mig för att kunna sova över huvud taget. 1-3 tim per natt blir det inte mer.

  Jag får ofta ont i hjärtat och blir extremt svag febrig och mitt blodtryck sjunker till 109/60 från 120/80 ca. Jag blir överhettad illamående och yr i huvudet om jag försöker ligga på sidan. Både höger och vänster. Det fungerar EJ.

  Att gå med detta är fruktansvärt och risken att få cancer i matstrupen ökar rejält. Dålig sömn gör att kroppen tar enormt med stryk och bråcket kan störa hjärtat och orsaka hjärtflimmer.

  Jag får ofta kramp i strupen och har svårt att svälja viss mat med en stadig konsistens som för tjockt potatismos det fastnar långt ner och ger kvävningskänslor och grym kramp.

  Omeprazol i all ära hjälper lite mot sura uppstötningar men det är ju inte att bota detta elände det lindrar symtomen endast. En operation tycks ju vara det enda kloka och riktiga i detta fallet men då menar läkare att man kan få problem efter operationen! JAG HAR dem NU och orkar inte leva med detta mer.

  Man kan få så många obehagliga symtom och några av dessa är:

  Smärta

  Svårt att andas då magsyran tränger långt upp

  Sväljsvårigheter

  Rethosta

  känslan av att man får en kallsup

  Kallsvett

  Svettning

  överhettningskänsla

  Illamående

  Yrsel

  Sluddrigt tal

  Blodtrycks fall

  Matthet svaghet

  Huvudvärk

  Trög mage

  Värmekänska i ansiktet

  Ont i hjärtat

  Hjärtat slår ojämt

  Ont i ryggen

  Ja listan kan nog föras milslång.

  Att läkare ringaktar detta är ofattbart och det borde vara förbjudet.

  En läkares uppgift är att se till att patienten blir frisk och botad om det går.

  En operation tycks vara enda hjälpen och man tycker att år 2014 så borde forskning kommit längre med en så vanlig folksjukdom.

  Det värsta är att detta orsakar följdsjukdomar som hjärtflimmer som i sin tur orsakar hjärtinfark. Även cancer i matstrupen.

  Finns det någon här som opererat sig och blivit sämre?

  Eller har någon blicit bättre?

  Vi vore alla tacksamma för riktig info ifrån Er som vet och ibte en massa kanske och jag har inte an susning.

  Detta är allvarligt.

  Önskar alla en god fin höst i allt elände

  Snikki

 • Lör 13 sep 2014 00:54 #12

  Till Snikki!

  Vill först säga att jag haft bråck i övre magmunnen sedan 2007 och har medicinerats mellan 2007 till början av 2014. Nu har jag haft uppehåll i ett halvår ungefär. Har haft besvär som sväljningssvårigheter, bröstsmärta, klumpkänsla i halsen, illamående och sura uppstötningar. Har dock slutat med medicinen då jag anser att jag faktiskt kan klara mig utan den med hjälp av livsstilsförändring.

  Jag försöker äta "rätt" mat, dvs mat som jag tycker om. Undviker att svälja stora bitar utan försöker tugga maten så länge som möjligt. Klumpkänslan i halsen uppstår framförallt om jag äter mat som jag inte tycker om. Har höjd huvudända för att minska risken för sura uppstötningar.

  I vilket fall avråder jag folk från att genomföra en operation. Du kommer aldrig kunna kräkas vilket kan komma bli ett stort problem om du mår illa eller när du blir äldre. Du får då åka in till sjukhus varje gång för att dem skall koppla en sond för att kunna hjälpa dig med detta. Aldrig kunna hicka kanske man kan klara sig utan.

  Däremot rekommenderar jag denna nya teknik som också är en operation men helt utan biverkningar. Den finns ännu inte i Sverige, närmast är väl England i Manchester. Kallas för Linx Reflux Surgery och handlar om att man opererar in en magnetisk ring runt matstrupen ovanför magsäcken som i stort sett tar bort alla besvär man kan ha av bråck.

  Operationen kostar visserligen ca 80000kr exkl flyg och hotell.
  Läs mera här:

  linxrefluxsurgery.com/

 • Ons 7 jan 2015 15:27 #13

  Hejsan.

  Min vän jag heter monir  har samma problem i magen mer än  10 år jag har träffade läkare många gånger och jag gjörde gasoskopi på Ersta sjukhus många gånger sedan pratade med läkare dem sa till mig om vi ska gjöra operation  vi kan inte ge garanti och jag har medecin att använda men många gånger hjälper inte och jag vågar inte gjöra operation jag hoppas att kommer blir bättra . 

                                                                                              


                                                                                            MVH: Monir.

 • Ons 7 jan 2015 16:03 #14

  Hej. Jag vet exakt vad du menar. Det är ett helvete. Be om Ranitidin. Den är jättebra. Tugga lite Novalucoltabletter. Jag tar alltid Ranitidin när jag känner att det börjar. Det går inte att vänta för då tar det flera timmar innan det släpper. Sträck ut ryggen i soffan o vila när anfallen kommer. O ta Ranitidin förstås. Det funkar på mig iaf. Lycka till

 • Fre 27 mar 2015 22:22 #15 +1

  Hej!

  Min pappa hade samma besvär som du har!

  Han gick tillslut till läkaren och bad om att få en operation för han orkade inte med att leva med dessa besvär längre!! Han fick sin operation 2011!! Han fick jättemånga komplikationer och inget blev bättre!! Nätet kasade ner och han fick en infektion!! Efter många påtryckningar på läkarna fick han iår feb 2015 sin andra operation!! Han kom inte hem mer!! Infektionen var helt plötsligt för allvarlig och nätet hade etsat sin in i närliggande organ!! Hans lungor kollapsade och dom fick inte ner infektionen!! Jag råder absolut ingen att göra denna operation!! Det blir inte bättre / dottern

 • Mån 4 maj 2015 00:02 #16

  Jag har gjort operationen nu den 27/4 för nästan exakt en vecka sedan.

  För mig började det för 1½ år sedan med hemska besvär däribland klumpkänsla i halsen, frätande känsla i halsen. Bröstsmärtor som kändes som de kom från hjärtat. Andfådd utan att röra mig m.m. Primärvården höll på med mig i 1 år och försökte förklara för mig att jag var helt frisk.

  Samtidigt som jag kände mig döende. Uppstötningarna var inget problem för mig. Jag hade i princip aldrig några riktiga uppstötningar utan mitt bråck gjorde att helvetet var öppet jämt.

  Jag tror inte någon som inte haft riktig halsbränna förstår hur det är att ha det 24/7. Man blir förstörd.

  När jag sedan kom till lite proffs i Norrköping gick det rätt snabbt. De tyckte jag skulle opereras p.g.a. min låga ålder 27 år så nu får vi se hur det går.

  Nu en vecka efter har jag inga besvär kvar av halsbrännan men däremot har jag inte kunnat börja äta normalt än. Det kommer ta tid säger de. För varje dag känner jag hur jag blir mer normal.

  Jag valde att opereras med öppen teknik så jag har ett stort sår på magen som ska läka nu. Det är framförallt det som fortfarande gör ont. Jag äter smärtstillande för det. Men också det gör mycket mindre ont från dag till dag.

  Om någon är intresserad så kan jag fortsätta skriva allt efter dagarna går. Förhoppningsvis läker det bra. Jag hat hört om många som blivit helt bra och det hoppas även jag bli!

  Cheers!

 • Mån 11 maj 2015 13:50 #17

  Hejsan MooMooFarm som skrev här sist och har gjort operationen! Jag har många liknande symptom och skulle verkligen vilja bli uppdaterad hur det går för dig! Det skulle vara jätte tacksamt! Doktorerna har sagt till mig att det är lite för många nackdelar med

 • Tis 15 sep 2015 15:07 #18

  Jag har också bråck på magmunnen / diafragman och hade stora problem trots att jag åt omeprazol. Exempelvis fick jag upp maginnehållet i munnen om jag böjde mig framåt... Illamående och en massa annat som ni andra räknat upp. Gjorde gastroskopi (hemskt!!!) och när den specialisten sa att nu ska du medicinera protesterade jag och menade att det har jag redan provat, jo men inte Esomeprasol! sa han. Och ta mig tusan! Det har hjälpt jättebra, (actavis 40mg) jag får inte glömma en enda gång eller ta 2 x 20mg eller annat märke för då är allt tillbaka igen. Konstigt men min pappa har samma erfarenhet.

  Så ge inte upp! (och låt bli operation så länge det går)

 • Lör 28 maj 2016 08:52 #19

  Jag gick med mina problem och symtom i år innan de hittade vad det var.

  Och det var ett brock på magmunnen,hade samma symptom som er andra.

  räknade efter att jag nog har varit på gastroskopi 7 ggr och syramätning 3, vidrigt...

  fick äta losec på kors och tvärs,tillochmed förstärkt losec.

  Men till slut ruttnade jag på det och tog en operation, med titthål.

  och jag kan ju inte säga att det var komplikations fritt..

  Det blev så att magmunnen blev för trång och att jag inte kunde äta något annat än tunn soppa och knäckebröd.(bra bantnings metod...)

  Så jag blev reopererad 2 ggr och de försökte töja ut den med ballong 5ggr.

  Efter en halvår efter sista operationen blev jag bra och har nu inga känningar längre och kan käka normalt.

  Och visst har det varit jobbigt,men hellre lite smalare och symptom fri.

  Jag tyckte läkarna gjorde ett suveränt jobb fast komplikationerna,alla människor är ju olika i elastisiteten i kroppen,så det är fan inte lätt för dem

 • Lör 4 mar 18:10 #20

  Undersök om det är gallsten . har själv ont till höger och i ryggen

Svara i tråden: Bråck på övre magmunnen, snälla!!!!
Logga in
Bli medlem
Skapa en ny tråd
Ändra kategori Skriver i kategorin: Kropp & själ
Svara i tråden...

Innehåll