Inlägg från: Anonym (?) |Visa alla inlägg
  • Anonym (?)

    När man har soc-bidrag, får man en extra slant till julen?

    Får man lite mer pengar så man kan inhandla julklappar och julmat?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-11-24 18:41
    Tack till er som givit svar på frågan och inte ägnat er åt pajkastning. Jag ska kolla upp era förslag

  • Svar på tråden När man har soc-bidrag, får man en extra slant till julen?
  • Anonym (?)

    Jag förstår inte varför så många blir upprörda av att man vill ha en extra peng för att kunna ge sina barn nån julklapp. Visst jag kan spara o spara under dom andra månaderna för att ha pengar till julklappar MEN skulle soc se att jag kan lägga undan pengar från mitt bidrag, vad tror ni skulle hända? JO jag skulle få mindre! Jag har så det går runt varje månad men det är oxå det, har inte valt o sitta i denna situation o det gör mig ledsen att flera får det att låta så. Hade andra alternativ funnits hade jag för sjutton inte levt på soc.

  • Anonym (?)

    Men snälla ni, är det någon som har insikt i mitt liv? Vet ni som kommer med massor av förslag på hur jag skulle lagt undan pengar inför jul sen flera månader tillbaka hur länge jag har behövt hjälp av soc eller hur mitt liv såg ut för ett tag sedan?

    Jag har inte ett barn, inte, två, inte tre utan några fler, jag levde för några månader sedan ett samboliv, vi hade pengar så vi klarade oss bra, men saker o ting kan hända här i livet som man inte har planerat inför!

    Visst, att ta hjälp av vänner o släktingar är en jättebra ide men om man varken har massor av vänner o släktingar att falla tillbaka på?

    Jag har pluggat, jag vet skillnade på att vara studerande o vara beroende av bidrag för att överleva. Hade valet varit mitt hade jag pluggat! Då får man mer pengar, plus man kan arbeta extra, det finns större möjligheter att spara undan pengar.

  • Anonym (?)
    Anonym skrev 2009-11-24 15:03:40 följande:
    Anonym (?) skrev 2009-11-24 15:00:37 följande: men om du nu hade pengar så ni klarade er,varför hade ni ingen buffert?
    Men det hör väl inte hit? Flyttar man isär så behövs det väl inhandlas en hel del från bådas håll, eller tror du vi hade köpt två av allt sedan innan?
  • Anonym (?)

    Anonym (knappast) skrev 2009-11-24 15:04:40 följande:


    Anonym (knappast) skrev 2009-11-24 15:03:11 följande: Inte heller att du under tiden du var sambo inte förberedde för eventuella svårare tider.
    Vilken tur att du kan se in i framtiden o förutsäga hur saker o ting kommer att te sig för dig här i livet!

    Nä, nu börjar jag bli rätt trött, att alla ni som tror er veta allt o tror er ha rätt till att klanka ner på folk som sitter i en sämre sitts, hur många av er har suttit i en sitts som denna? Vilken erfarenhet besitter ni i frågan?

    Visst fan kan jag prata med mina barn o säga att mamma är ledsen men några julklappar blir det inte i år om vi ska kunna betala räkningar o mat, visst fan hade dom "förstått" allvaret MEN besvikelsen kommer man inte undan hur fan man än gör!!! O hur många föräldrar vill se sina barn drabbas för något dom inte kan styra över?!
  • Anonym (?)
    Anonym skrev 2009-11-24 15:07:07 följande:
    Anonym (?) skrev 2009-11-24 15:05:55 följande: det hör väl visst hit, man bör ha en buffert för oförutseende saker - som nu, du flyttade isär. Nej man köper inte två av samma men man brukar kanske dela upp sakerna?
    Men fortfarande, man måste väl inhandla det som fattas? Vad är det du inte förstår? Ska barnen turas om att sova i sängen o på golvet eller? Eller det som delas upp förökar sig så man inte behöver införskaffa fler?
  • Anonym (?)
    Anonym skrev 2009-11-24 15:16:43 följande:
    Anonym (?) skrev 2009-11-24 15:13:45 följande: men om man har ett helt bohag och splittar upp, hur mycket behöver man inhandla? en säng kan man väl hitta begagnad? vad mer behöver man??barnen kan väl sova på madrasser ett tag? jag har svårt att tycka synd om folk som väljer att inte ha en buffert och väljer att ha 3+ barn...
    Oj, visste inte att det var förbjudet att ha fler än 3 barn om man inte kunde spå in i framtiden.

    Nu tar vi det från början, vi har en buffert, vi separerar, vi delar denna buffert, vi delar upp saker vi har, även skulder, vi inhandlar det som behövs, var för sig, oj, bufferten är slut!
  • Anonym (?)

    Jag hade oxå en tuff uppväxt! O kan jag så kommer jag se till så mina barn slipper det! Varför? Jo. för jag vet hur hårt det kan ta!

  • Anonym (?)

    Anonym (knappast) skrev 2009-11-24 15:21:20 följande:


    Anonym (?) skrev 2009-11-24 15:20:12 följande: Oj stackars er, det ska genast alla vi andra betala för! Eller inte.
    Vad säger att alla andra än jag betalar för det? Skatten i sverige ska väl användas där det behövs! Så du menar att jag som oxå betalat skatt ska inte få "valuta" för "mina" pengar?
  • Anonym (?)

    Anonym (knappast) skrev 2009-11-24 15:23:55 följande:


    Anonym (?) skrev 2009-11-24 15:22:25 följande: Med en mamma som vill särbehandlas positivt för att hon gjort val som kostar mycket pengar så kan uppväxten säkert bli tuff.
    Vad har jag gjort för jävla val som du så påstår dig veta?
  • Anonym (?)
    Anonym skrev 2009-11-24 15:24:41 följande:
    Ts, jag har förståelse för att oväntade saker kan hända i livet. Men ser du inte själv att det är fel att ni lägger era pengar på saker till er, och sedan ska staten betala er julmat och julklappar? Jag hade gett barnen nya möbler i julklapp om jag inte haft råd med båda. Eller sagt, i år får ni välja mellan julmat ELLER en julklapp. Anonym (?) skrev 2009-11-24 15:20:12 följande:
    Till oss själva? Du tror inte barnen kommer först?
  • Anonym (?)
    Dr Mupp skrev 2009-11-24 15:29:17 följande:
    Du har en norm på över 10 000 kr, vad gör du av pengarna? Dessa pengar borde mycket väl räcka till lite julmat och julklappar.
    Öh, jag vet inte, hyra? Mat? Kläder (till barnen)? Andra räkningar?
  • Anonym (?)

    Jag ställde en fråga, fick en jävla massa påhopp om min situation trots att ingen vet vad fan dom snackar om. Så förbannat trött på denna jävla pajkastning! Men som någon sa, jag avsa mig rättigheten att skaffa fler barn än "normen" pga att jag inte kunde se in i framtiden, se att jag skulle bli lämnad, se att jag inte borde varit mammaledig med mina barn då det gynnade vår ekonomi när vi var tillsammans, så kort o gott enligt många av er så får jag väl skylla mig själv för att jag lever på soc idag....

  • Anonym (?)
    Anonym skrev 2009-11-24 17:14:58 följande:
    Jag förstår inte hur julen kan vara en överraskning för vissa varje år.
    Nej o jag kan inte förstå att folk som du yttrar sig om saker det inget vet om!
  • Anonym (?)

    Floriano Lutrell skrev 2009-11-24 18:47:29 följande:


    Anonym (?) skrev 2009-11-24 18:43:11 följande: Nej för om man inte lever på soc kan man ju rimligtvis inte ha en aaaning om vad ett sparsamt leverne innebär? Håller med inlägg 135 fullkomligt.
    Men suck, vilken tur att du besitter sån insikt i mitt liv, ser hur jag räknar slantar för att få ihop det varje månad. O jag köper absolut inget mer än vad nöden kräver! Men det är ju fint att du kan ha åsikter om min ekonomi.....
  • Anonym (?)

    Jag har tyvärr inga släktingar, det blir bara jag och barnen. Men jag ska göra mitt bästa för att mina barn ska få en bra jul.

  • Anonym (?)

    Floriano Lutrell skrev 2009-11-24 18:59:43 följande:


    Anonym (?) skrev 2009-11-24 18:54:28 följande: Så du ligger alltså under normen då eller? För om du inte köper mer än nöden kräver så BLIR det pengar över. Fast det klart, du kanske har gamla skulder.
    Men fortfarande, du vet inget om mig, visst jag får normen från soc men det finns en hel del som inte räknas in, tex om minstingen är dålig i magen så går det åt fler blöjor än normen, olika saker från apoteket, nässpray, alvedon, salvor då mina barn har extremt torr hud plus eksem, skolbarnen ska ha frukt till skolan varje dag mm.....
  • Anonym (?)

    Anonym (M) skrev 2009-11-24 19:10:37 följande:


    Anonym (?) skrev 2009-11-24 19:04:13 följande: Jag skulle gå till läkaren om jag vore dig, och då har du visst en högre norm, soc vill ju bidra med så lite som helst, men läs på lite för du har rättigheter. Speciellt gällande barnen. Många kramar från mig det kommer att ordna sig, Jag tycker du ska ta ett extrajobb om det går, börja dela ut lite tidningar, då får man motion också.
    Det spelar ingen roll om jag skaffar extra jobb, får inte mer pengar för det då soc drar av det från normen.
Svar på tråden När man har soc-bidrag, får man en extra slant till julen?