Inlägg från: Anonym (****) |Visa alla inlägg
  • Anonym (****)

    När man har soc-bidrag, får man en extra slant till julen?

    när jag pluggade så fick man 5400 kr i dec, som skulle räcka hela julen och jan, och räkningarna var knappast mindre, det är säkert lite lite mer nu men du kan trösta dig med att det finns massor av studenter som har det ännu knaprare än ni som går på soc.

  • Anonym (****)

    Anonym (oj oj oj..) skrev 2009-11-24 13:12:34 följande:


    Varför ska man alltid jämföra studerande med människor som får pengar från soc?! Studerande människor väljer ju att studera, eller? Människor som får pengar från soc har väl inget annat val? ...eller, vad vet jag. Själv lever jag, min sambo, hans 6åriga dotter (varannan helg) just nu på min a-kassa ersättning på 3000:-/månad Behöver jag tillägga att det inte blir några julklappar i år? Här får alla ansöka om extra jul-pengar från soc och div andra ställen (som kyrkor, som någon nämnde ovan osv..) Hoppas det går bra för dig och din familj i jul!
    Det är väl en BRA jämförelse, hade jag inte studerat hade jag ej fått jobb, ingen a-kassa =soc. Val och val, man gör väl det man måste för att kunna få ett tryggt jobb
  • Anonym (****)

    Till TS, jag förstå att det är tufft för er men man kan göra en fantastisk jul utan en massa pengar, julmat kan du börja laga redan nu, du kanske har släkt eller vänner som du kan ha julknytis med. Sen kan du fixa fina hemgjorda presenter till släkten, fina skorpor, marmelader och så vidare. Säg till om att du ej vill ha julklappar om du har barn , bättre att de får. Sen på jul så har ni underbara dagar, bara spela spel, bygga kojor inne och åka pulka om det finns snö, barnen kommer då att få en underbar jul som ej kostar multum

  • Anonym (****)

    men måste du ha massa pengar för att få en bra jul? det finns massor av studenter och låginkomsttagare som gör fantastiska barnajular utan att få extrebidrag, vad tyckte du om mina billiga tips?

  • Anonym (****)

    ändrar massa pengar till extrapengar så att man inte kan hänga upp sig på formuleringen

  • Anonym (****)
    LyckligtSlut skrev 2009-11-25 05:13:07 följande:
    Anonym (****) skrev 2009-11-24 13:06:32 följande:
    När jag pluggade fick jag då rejält mycket mer pengar än när jag gick på soc.
    Hur kan man få mindre pengar än 5400 som ska täcka hyra, räkningar, mat, kläder och julklappar? Går man på CSN så ligger man under existensminimum, det gör man väl ändå inte med soc?
  • Anonym (****)
    LyckligtSlut skrev 2009-11-25 05:16:30 följande:
    Anonym (****) skrev 2009-11-24 13:16:59 följande:
    Tror du att man inte kan bli utan jobb och hamna på soc fast man studerat länge? Det KAN man. Man blir inte automatiskt immun mot fattigdom för att man har utbildat sig. TS, hoppas ni kan hitta något fint, billigt till era barn till jul!
    Jag tror inte riktigt du förstod mig, jag menade att jag ej fått jobb alls utan att utbilda mig, att det var min chans till ett tryggt jobb, ej att det var garanterat. Och ärligt talat, tor du att de som har fullständiga universitetsutbildningar har socialbidrag i samma utstäckning som outbildade/lågutbildade människor?
  • Anonym (****)

    varför ska det vara så mycket fokus på att barnen skulle ha grejer? Handen på hjärtat: När ni var barn, vad skulle ni ha uppskattat mest: Barbies drömhus eller en julhelg där föräldrarna lekte med en hela helgen, åkte pulka, spelade spel, gjorde varm choklad byggde kojor där man låg med ficklampa och käkade hemmagjorda muffins tillsammans?

Svar på tråden När man har soc-bidrag, får man en extra slant till julen?