• Anonym (oj oj oj..)
    Äldre 24 Nov 13:12
    35472 visningar
    255 svar
    255
    35472

    När man har soc-bidrag, får man en extra slant till julen?

    Varför ska man alltid jämföra studerande med människor som får pengar från soc?!

    Studerande människor väljer ju att studera, eller?
    Människor som får pengar från soc har väl inget annat val?

    ...eller, vad vet jag.

    Själv lever jag, min sambo, hans 6åriga dotter (varannan helg) just nu på min a-kassa ersättning på 3000:-/månad
    Behöver jag tillägga att det inte blir några julklappar i år?

    Här får alla ansöka om extra jul-pengar från soc och div andra ställen (som kyrkor, som någon nämnde ovan osv..)
    Hoppas det går bra för dig och din familj i jul!

  • Anonym (oj oj oj..)
    Äldre 24 Nov 14:04
    #18

    Ja, vi får väl göra det om inte sambon får nå jobb framöver.. =)

    Jag tycker inte de är så konstigt att julen kostar mer än "en kräftskiva" som någon tog som exempel...vem fan får kräft-klappar?! Eller midsommar-klappar?! Osv....

    Och nej, jag tycker inte att man måste köpa massor klappar till barnen, men nått. Kanske en 500:- extra, det är väl inte så mycket att gnälla om..

    Och ni som "jag som jobbar får inte...." Nej, men om det viktiga för er ligger i "vem som får mest", säg upp er och ge jobbet till nån som inte klagar då!

    Själv har jag precis avslutat ett vikariat och får nu pengar från a-kassa. Mig kvittar det om jag får 30,000:-/mån i lön, eller pengar från a-kassa eller från soc.
    Jag tycker ändå dem som har det dåligt kan få lite extra vid jul, dock tycker jag personligen att dem pengarna ska gå TILL BARNEN... (julmat, pyssel, paket, m.m)

  • Anonym (oj oj oj..)
    Äldre 24 Nov 14:23
    #32

    Men snälla nån.. =) Jag menade ju såklart inte att alla SKA få, men dem som har de sämst kanske?! De är ju inte bara gå in på social-kontoret och säga att "jag vill ha mina jul-pengar", om nu någon trodde det. Det är en stor process med ansökan och div papper osv....

    Och det FINNS ju sådana bidrag, och TS frågade ju bara OM man kan få det...så det spelar ju ingen roll vad folk tycker egentligen..
    Eftersom någon "högt uppsatt eller väldigt rik" redan bestämt att dela ut ett extra bidrag just vid jul, så de kan ju inte vara en konstig fråga som TS ställt. Och det spelar ju ingen roll hur mycket alla ni, som inte får nått extra, klagar...
    BIDRAGET och MÖJLIGHETEN FINNS, lär leva med det!

    Hur som helst TS, jag hoppar av den här tråden då jag känner att det är för många som inte kan unna andra folk vad dem själva inte får, men jag önskar dig ett stort lycka till med allt vad ekonomi kan handla om för just dig....och en god jul!

    Ansök både till soc och till div kyrkor. Det brukar stå i tidningen vart du kan söka.
    Finns även möjlighet att söka till nått som heter "Majblommeföreningen" eller nått, men det är nog mer till sommar&semester-tider!

    Tack för mig, hej!

  • Anonym (oj oj oj..)
    Äldre 24 Nov 14:30
    #38

    Anonym (*) skrev 2009-11-24 14:27:58 följande:


    Anonym (oj oj oj..) skrev 2009-11-24 14:04:58 följande: Vaddå till barnen? Är julen BARNENS helg eller? Julmat kostar extra jämfört med mat en vanlig månad, det är väl viktigare med god mat än några julklappar?
    Barnen äter väl också julmat?

    Dessutom vill jag slänga in att med våran tidvis dåliga ekonomi fick vi välja bort presenter när sambons dotter fyllde nu....och det har vi fått höra varje dag vi träffat henne sedan dess, både från henne och hennes bio-mamma....
    De är inte heller super skoj!
    Men visst finns det väluppfostrade barn som inte bryr sig om julklappar...men inte fan är dem många?!
    Nått enstaka paket är väl fan inte konstigt att man vill unna sina barn?
  • Anonym (oj oj oj..)
    Äldre 24 Nov 14:34
    #41

    Svar på nedanstående: Och nej, jag vet inte hur det funkar.. Trodde det gjordes en enskild bedömning på folk, men de kanske ger alla lika mycket..?!

    Har själv ingen erfarenhet av soc, men hör ofta ämnet diskuteras, dels av folk som får pengar och dels av folk som jobbar med det.
    ---
    Anonym- Sen undrar jag hur du menar att de som har det sämst ska få bidraget? Alla har det väl lika illa om de går på socialbidrag.

Svar på tråden När man har soc-bidrag, får man en extra slant till julen?