• Fru U
    Äldre 24 Nov 20:49
    35414 visningar
    255 svar
    255
    35414

    När man har soc-bidrag, får man en extra slant till julen?

    Nu är det ju så att även de med andra religioner än kristna firar jul så det handlar inte om att man får pengar till en kristen högtid.

    Att det ges ett litet extra bidrag till en del soc-bidragstagare handlar om att barnen inte ska lida, att de ska känna att de haft det som andra och inte tillhöra en särgrupp.

    Hur roligt tror du det är för en sju-åring som går tillbaka till skolan efter jul att behöva ljuga eller säga att de inte fick något till jul för mamma o pappa hade inte råd. Hur roligt tror du att det är för dem att höra de andra prata om det som de fått och veta att du inte kan delta i diskussionen.

  • Fru U
    Äldre 24 Nov 20:54

    Och jag känner många som inte är kristna som firar jul. Det är en helt vanlig högtid idag och inte en högtid med kristet förtecken, inte för huvudmängden av de som firar jul

  • Fru U
    Äldre 26 Nov 18:05

    Det finns människor i vårt avlånga land som alltid lever på socialbidrag då de inte har någon annan försörjningsmöjlighet. De kan inte arbeta och har man aldrig arbetat så får man inte heller mer än en garantipension vid livslång sjukdom.

    Jag anser att det finns alla skäl i världen att ge sådana familjer extrapengar vid tex jul för att barnen inte ska bli lidande.

    Ni vet de där ungarna som ni annars alltid skriker och gormar om som ni tycker är så viktiga, det är dem det handlar om!

    Varför ska de lida för att mamma eller pappa inte kan ordna fram ett friskare liv och bättre försörjning?!

  • Fru U
    Äldre 26 Nov 19:08

    Lever du hela tiden på socialbidrag så räcker pengarna aldrig till mer än det nödvändiga och knappt ens det.

    Alla har inte samma förutsättningar att hushålla på det sätt som du avser när du använder ordet. Är det så svårt att förstå att inte alla har samma förutsättningar? En sjuk har inte samma förutsättningar som en frisk. En som bor på landet med enbart en dyr ica nära har inte samma förutsättningar som en som bor i en storstad och har flera lågprisbutiker att välja mellan

    Barnen ska aldrig bli lidande. Det är fel.

  • Fru U
    Äldre 26 Nov 19:14

    Det är ju jättebra för er, men kan du inte förstå att en familj där de vuxna är sjuka kanske inte har samma förutsättningar?

  • Fru U
    Äldre 26 Nov 19:27

    Och? Uppenbarligen kan du ju få pengarna att räcka till så du står inte utan nätverk. Du har människor runt dig som hjälper dig får jag hoppas.


    Dr Mupp skrev 2009-11-26 19:22:46 följande:
    Jag är sjukskriven.
  • Fru U
    Äldre 26 Nov 19:36

    Du och barnen klarar det själv? Eller du klarar det själv? Eller du och din man/sambo/partner klarar det själv?

    Jag utgår inte ifrån min egen situation, jag klarar mig jag med men jag _vet_ att det är mycket svårare för många andra.

  • Fru U
    Äldre 26 Nov 19:40

    Alltså är du inte ensam, du har hjälp.

    Andra kanske inte har det och då är det svårare att hantera både hushållet, ekonomin och livet i stort, särskilt om de är allvarligt sjuka (jag pratar som sagt om de som är sjukpensionärer, som bedömts vara så sjuka att de aldrig kan komma ut på arbetsmarknaden)

  • Fru U
    Äldre 26 Nov 20:02

    *suckar*

    Du kan göra storkok och sånt, det innebär inte att någon annan sjuk kan det.


    Libbe7 skrev 2009-11-26 19:51:40 följande:
    Fru U skrev 2009-11-26 19:40:16 följande:
    Jag är sjukpensionär och har levt på existensminimum i många herrans år. Fördelen är ju att man är hemma och kan laga storkok i massor. Till varje jul gjorde jag egen korv och liknande. Det skall alltid gnällas som fan och allt det egna ansvaret är som bortblåst. Om man är så att man inte klarar av det enklaste så bör man inte ha barn tycker jag. Var fan finns tacksamheten i dagens samhälle??? Jag vore tacksam om samhället hjälpte mig ekonomiskt om jag inte själv hade möjligheten.
  • Fru U
    Äldre 26 Nov 20:23

    Diskussionen har utvecklats. Mitt inlägg gällde att det finns familjer som jag anser skulle kunna vara i behov av ett extra bidrag FÖR barnens skull


    Libbe7 skrev 2009-11-26 20:19:09 följande:
    Fru U skrev 2009-11-26 20:02:01 följande:
    Nu pratar vi inte handikappade. Detta handlar om en mamma som vill ha extrapengar till sina barn för att de är jul. Du kan väl för fan inte dra in en massa annat. Det finns säkert många andra som inte heller kan göra storkok. Skärp dig och håll dig till tråden
Svar på tråden När man har soc-bidrag, får man en extra slant till julen?