• Anonym (Kaffedraken)

    När man har soc-bidrag, får man en extra slant till julen?

    TS, du borde ha minst 2000 per barn och månad i underhåll och barnbidrag. Sen tillkommer allt annat. Nog måste det väl finnas utrymme för julklappar? Eller betalar dina barn dina räkningar?

  • Anonym (Kaffedraken)
    4familjen skrev 2009-11-26 07:29:30 följande:
    så räknar inte socialen på det hela! där är det inräknat barbidrag och underhåll i den summan som skall finnas kvar efter att hyran är betald. och vadå sen tillkommer allt annat? barnbidrag och underhåll räknas som inkomst på socialen och dras därför från normen varje månad. om barnet skulle vara 3 år har dom räknat på följande: mat 660kr (lunch på dagis) kläder 400kr hygien 120kr fritid 130kr barn o ungdomsförsäkring 60kr gemensamma kostnader som tv,telefon tex= skillnaden mellan en person i hushållet och två=110kr/mån. så en treåring skall kosta 1480kr exkl hyra. resten av undehåll/barnbidrag skall alltså då räknas in i den övriga budgeten. det är inte prat om att barnet inte skall hjälpa till med "sina" pengar, utan ett underhåll och barnbidrag är till för att hjälpa familjen att klara av dom ökade kostnaderna som det innebär att ha barn (större lägenhet, minskade inkomster,dagis avgifter, blöjor mat o kläder m.m)
    Allt annat var bl a hyran som hon också fick pengar till. Jag har väldigt svårt att fatta att man inte får pengar över om man vill det när en 3åring ska lägga 120 kr på hygien och 130 kr på fritid. 400 på kläder? Hur ofta händer det?
    Allt handlar om prioriteringar. Precis som i vilken annan familj som helst.
    Det är bara att se Lyxfällan en endaste gång så lär man sig att man kan göra olika val.
  • Anonym (Kaffedraken)

    Fru U skrev 2009-11-26 19:40:16 följande:


    Alltså är du inte ensam, du har hjälp. Andra kanske inte har det och då är det svårare att hantera både hushållet, ekonomin och livet i stort, särskilt om de är allvarligt sjuka (jag pratar som sagt om de som är sjukpensionärer, som bedömts vara så sjuka att de aldrig kan komma ut på arbetsmarknaden)
    Jag är sjukpensionär och har levt på existensminimum i många herrans år. Fördelen är ju att man är hemma och kan laga storkok i massor.
    Till varje jul gjorde jag egen korv och liknande. Det skall alltid gnällas som fan och allt det egna ansvaret är som bortblåst.
    Om man är så att man inte klarar av det enklaste så bör man inte ha barn tycker jag.
    Var fan finns tacksamheten i dagens samhälle??? Jag vore tacksam om samhället hjälpte mig ekonomiskt om jag inte själv hade möjligheten.
  • Anonym (Kaffedraken)

    Fru U skrev 2009-11-26 20:02:01 följande:


    *suckar* Du kan göra storkok och sånt, det innebär inte att någon annan sjuk kan det.
    Nu pratar vi inte handikappade. Detta handlar om en mamma som vill ha extrapengar till sina barn för att de är jul. Du kan väl för fan inte dra in en massa annat. Det finns säkert många andra som inte heller kan göra storkok.
    Skärp dig och håll dig till tråden
Svar på tråden När man har soc-bidrag, får man en extra slant till julen?