• Anonym (?)

    När man har soc-bidrag, får man en extra slant till julen?

    Får man lite mer pengar så man kan inhandla julklappar och julmat?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-11-24 18:41
    Tack till er som givit svar på frågan och inte ägnat er åt pajkastning. Jag ska kolla upp era förslag

  • Svar på tråden När man har soc-bidrag, får man en extra slant till julen?
  • Anonym (knappast)

    Anonym (?) skrev 2009-11-24 15:25:06 följande:


    Vad har jag gjort för jävla val som du så påstår dig veta?
    de du själv skriver. Att ha större skulder än buffert, att skaffa "inte tre utan fler" barn o s v. Det är ju de skäl du nu anför för att berättiga dig till extra pengar.
  • Anonym

    Ts, du har många barn. Du får maxtaxa på dagis, fri skola, gratis skollunch, gratis böcker, fri sjukvård och tandvård för dina barn mm. Du har rätt till både socialbidrag och bostadsbidrag.

    Kom för 17 inte och säg att du inte får valuta för dina skattepengar!!

    Jag betalar 30.000 i månaden i SKATT och jag har inga barn. Jag får inget av det du får, jag får inte ens bostadsbidrag om jag blir arbetslös för jag har ingen familj. Dags att vakna och se vad du faktiskt får.

    Anonym (?) skrev 2009-11-24 15:24:17 följande:


    Anonym (knappast) skrev 2009-11-24 15:21:20 följande: Vad säger att alla andra än jag betalar för det? Skatten i sverige ska väl användas där det behövs! Så du menar att jag som oxå betalat skatt ska inte få "valuta" för "mina" pengar?
  • klocka

    Anonym (?) skrev 2009-11-24 15:20:12 följande:


    Oj, visste inte att det var förbjudet att ha fler än 3 barn om man inte kunde spå in i framtiden. Nu tar vi det från början, vi har en buffert, vi separerar, vi delar denna buffert, vi delar upp saker vi har, även skulder, vi inhandlar det som behövs, var för sig, oj, bufferten är slut!
    Det är väldigt lite som man *måste* ha. Antingen hade ni en väldigt liten buffert eller så har ni köpt onödiga saker. (Eller så tyckte ni att man *måste* köpa nya saker.)
  • BeatriceL

    nu har inte jag följt hela tråden, men såg en sak som jag tänkte kommentera. Har ni nyligen gått isär? var ni gifta? för isf har du, om du nu har barnen, rätt till så pass mycket ur ert gemensamma hushåll att barnen har möbler och att du kan leva ett drägligt liv.
    har du sökt alla bidrag som finns? Inte många verkar veta att även om man har barnen 50% så kan man få bidrag från fk på dryga 600kr/månad/barn.

    Sen tycker inte jag heller att man ska få extra bidrag till julklappar, men däremot kan man få bidrag till möbler om detta inte finns. Och som nån sagt, har man ingen säng så är det en suverän julklapp att få.

    Själv lever jag på studiemedel för tredje året i rad, med två barn.... det är tufft med jul, men barnen blir lika glada för en docka inhandlad på loppis, som en från leksaksaffären.

    Hoppas ni får en bra jul i alla fall, och kom ihåg att julen handlar om samvaro med famljen och om att ta hand om varandra... de handla rinte om julklapparna.

  • Jennie med ie

    Jennie med ie skrev 2009-11-24 15:17:53 följande:


    Sprida ut inköpen är som sagt ett tips. Bytesdagar ett annat hett tips, man lämnar nåt man tröttnat på och får nåt nytt och roligare. Loppis är inte att förakta heller, i synnerhet äldre leksaker har ofta god kvalitet och är i bra skick även om de haft både två och tre ägare innan och även bra kläder t ex kan man hitta jättebilligt.
    Oj vad man pratar för döva öron.
  • Anonym

    Ja, er som ER FAMILJ.

    Anonym (?) skrev 2009-11-24 15:26:14 följande:


    Till oss själva? Du tror inte barnen kommer först?
  • Anonym

    Ok! nu börjar ni bli osams med... men vad jag kan tyda av denna tråden så kan man nog inte ansöka om x bidrag för att det är ju. Men däremot kan du ansöka om möbelbidrag och kanske få detta. Prata med soc i din kommun så kan de nog hjälpa dig. Lycka till och du kan ju uppdatera om det fanns ett sk. julbidrag för då är det nog många som vill ha det.

  • Dr Mupp

    Anonym (?) skrev 2009-11-24 15:24:17 följande:


    Anonym (knappast) skrev 2009-11-24 15:21:20 följande: Vad säger att alla andra än jag betalar för det? Skatten i sverige ska väl användas där det behövs! Så du menar att jag som oxå betalat skatt ska inte få "valuta" för "mina" pengar?
    Du har en norm på över 10 000 kr, vad gör du av pengarna? Dessa pengar borde mycket väl räcka till lite julmat och julklappar.
  • M Y L F

    Jennie med ie skrev 2009-11-24 15:27:57 följande:


    Jennie med ie skrev 2009-11-24 15:17:53 följande: Oj vad man pratar för döva öron.
    Ja, men det är så när man inte kan få medhåll. Det finns inget extra bidrag att få, men ändå så kan man inte sluta att fokusera på just det istället för att fokusera på att se alternativ. Se vad man ev kan få för pengar som man har.
  • Anonym (?)
    Dr Mupp skrev 2009-11-24 15:29:17 följande:
    Du har en norm på över 10 000 kr, vad gör du av pengarna? Dessa pengar borde mycket väl räcka till lite julmat och julklappar.
    Öh, jag vet inte, hyra? Mat? Kläder (till barnen)? Andra räkningar?
Svar på tråden När man har soc-bidrag, får man en extra slant till julen?