• Anonym (?)
    Äldre 24 Nov 10:57
    35399 visningar
    255 svar
    255
    35399

    När man har soc-bidrag, får man en extra slant till julen?

    Får man lite mer pengar så man kan inhandla julklappar och julmat?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-11-24 18:41
    Tack till er som givit svar på frågan och inte ägnat er åt pajkastning. Jag ska kolla upp era förslag

  • Svar på tråden När man har soc-bidrag, får man en extra slant till julen?
  • Anonym
    Äldre 24 Nov 17:14

    Jag förstår inte hur julen kan vara en överraskning för vissa varje år.

  • Anonym (??)
    Äldre 24 Nov 17:16
    Anonym skrev 2009-11-24 17:14:58 följande:
    Jag förstår inte hur julen kan vara en överraskning för vissa varje år.
    Eller hur?
  • 5busar
    Äldre 24 Nov 17:27

    Hej!

    När det gäller extra pengar vid jul är det olika mellan kommunerna och olika från fall till fall. Har man bara tillfälligt bidrag (hjälp under 3 månader eller mindre) så räknas det efter olika normer här i min kommun.

    Jag föreslår att du talar med din handläggare som kan hjälpa dig med villka regler som gäller i just din kommun.

    Här i vår kommun så vet jag att pappan till mina 3 älsta barn får en extra slant för att kunna ge sina barn en liten julklapp till jul och skulle även fått extra bidra om han haft dem under någon av dagarna under julen.

    Jag förstår att du har en tuff situation och inte vill se besvikelsen hos dina barn som jag gissar redan haft ett jobbigt år som det är.
    Ta kontakt med svenska kyrkan där du bor, de brukar hjälpa ensamstående med barn med en slant till jul oxå.
    Jag blev ensam med 5 barn för 1½ år sedan och var med i en bilolycka 2 veckor efter det att min man flyttat så alla mina reserver försvann rätt så fort och det gjorde att jag oxå hamnade i en mycket svår situation förra julen.
    Tyvärr så fick jag inga extra pengar av soc då pga 3månadsgränsen. Men jag fick en slant genom vår församling.
    Jag hoppas du lyckas ge dina barn en liten guldkan på julen.

    Styrkekramar till dig och de dina!!!

  • Anonym
    Äldre 24 Nov 17:39

    Anonym (??) skrev 2009-11-24 17:13:02 följande:


    Jag jobbar heltid och får inga extra pengar till jul så varför ska du få det? Räcker inte soc pengar?? Jag måste spara hela året för att ha råd med alla klappar o sånt, börja spara du med!
    Men hallå, man har inte pengar över till att spara när man har socbidrag, det räcker till det som räknas i normen bara.
  • asdfjk­lö
    Äldre 24 Nov 17:40

    Tycker inte att man borde få mer soc bidrag för att det blir jul. Är själv ensam med 2 barn. Jobbar heltid med en usel lön för att få det att gå ihop. Har hus. Har sparat pengar sen i somras för att ha råd med julen. När jag var föräldraledig med minsta levde jag under existens minimun, men fick det att gå ihop ändå, hade då en hyra på över 5000 + billån 3600, det var knapert men vi kunde fira jul med julklappar och julmat ändå. Utan soc bidrag. Tycker att det är bra att soc finns för de som behöver det för att klara sig, bara man skötersig får man hjälp från de, men tycker inte de ska finansera någons jul.

  • Anonym
    Äldre 24 Nov 17:59

    Ts.

    Man kan söka fonder. Gå till ditt bibliotek för där brukar man kunna få information om vilka fonder man kan ha rätt till. Oftast finns det snälla sj'lar som vill hjälpa fattiga barnfamiljer som inte har ekonomi över normen. Hoppas det löser sig!

    Krama

  • Anonym (?!)
    Äldre 24 Nov 18:01

    Anonym (ojsantjosan) skrev 2009-11-24 15:42:16 följande:


    Anonym (?) skrev 2009-11-24 15:35:46 följande: vem skulle du vilja skylla på då för att du har hamnat i den här sistsen med att skaffa ett halvt kompani med ungar och inte tänka på en plan B om allt skiter sig med pappan? oss som helst inte vill betala ÄNNU mer för att du inte haft förmågan att planera? sen vill jag komma med ett tips; köp grejer på tradera! åk till ullared om du bor nära. ät vanlig mat på jul, men baka pepparkakor och bjud på risgrynsgröt. det kan bli en jätterolig grej med mandeln i gröten osv.. försök göra något positivt av situationen istället. herregud...
    vad är du för surkärring egentligen?? Hade du velat bara äta gröt på julen och inte ge dina barn några julklappar. Har du inget vettigt att svara å TS fråga så behöver man ju inte svara heller. Mår du bättre av att få lufta dig och trycka ner folk som har det svårt ? Lågt!
  • Anonym (ojsan­tjosan­)
    Äldre 24 Nov 18:03

    Anonym (?!) skrev 2009-11-24 18:01:04 följande:


    Anonym (ojsantjosan) skrev 2009-11-24 15:42:16 följande: vad är du för surkärring egentligen?? Hade du velat bara äta gröt på julen och inte ge dina barn några julklappar. Har du inget vettigt att svara å TS fråga så behöver man ju inte svara heller. Mår du bättre av att få lufta dig och trycka ner folk som har det svårt ? Lågt!
    vart är det sura i mitt inlägg?
    och vem har sagt att inte jag sitter i samma situation?
  • Anonym (?!)
    Äldre 24 Nov 18:07

    Anonym (ojsantjosan) skrev 2009-11-24 18:03:45 följande:


    Anonym (?!) skrev 2009-11-24 18:01:04 följande: vart är det sura i mitt inlägg? och vem har sagt att inte jag sitter i samma situation?
    Att säga det som om TS satt sig i den situationen är patetiskt eftersom du inte känner henne. Man kan inte spara om man lever på soc och kan man det så behöver man ju inte leva på soc. Det är taskigt att säga till en person att äta vanlig mat medans alla andra goffar i sig julmat och sen får vi som lever på bidrag "skylla oss själva " och äta lite gröt. Det kan man ju nöja sig med.
  • MammaT­illTvå­Töser
    Äldre 24 Nov 18:08

    Hejsan.

    När jag gick på soc fick jag 200 kr per barn till julklappar.
    Mat finns med i normen så det får man ingenting extra för.

Svar på tråden När man har soc-bidrag, får man en extra slant till julen?