• Anonym (?)
    Äldre 24 Nov 10:57
    35393 visningar
    255 svar
    255
    35393

    När man har soc-bidrag, får man en extra slant till julen?

    Får man lite mer pengar så man kan inhandla julklappar och julmat?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-11-24 18:41
    Tack till er som givit svar på frågan och inte ägnat er åt pajkastning. Jag ska kolla upp era förslag

  • Svar på tråden När man har soc-bidrag, får man en extra slant till julen?
  • Anonym (soc.s­ekr)
    Äldre 24 Nov 19:15

    Anonym (?) skrev 2009-11-24 19:04:13 följande:


    Floriano Lutrell skrev 2009-11-24 18:59:43 följande:
    Men fortfarande, du vet inget om mig, visst jag får normen från soc men det finns en hel del som inte räknas in, tex om minstingen är dålig i magen så går det åt fler blöjor än normen, olika saker från apoteket, nässpray, alvedon, salvor då mina barn har extremt torr hud plus eksem, skolbarnen ska ha frukt till skolan varje dag mm.....
    Se till att du lämnar in alla kvitton från läkaren till socialtjänsten och be läkare att skriva ut all medicin som går (alvedon går) på recept som ingår i högskostnadsskyddet så får du ersättning för det. Även salvor får man på recept, har det till mina barn.
  • 5busar
    Äldre 24 Nov 19:45

    Det måste vara lätt att sparka på någon som redan ligger när man kan gömma sig bakom anonymitet.

    Jag planerade inte att vara ensam med 5 barn och jag planerade inte att vara med i en trafikolycka 2 veckor efter det att jag blev ensam så ja jag var tvungen att leva på socialbidrag en tid och det är inte kul.

    TS planerade säkert inte heller att vara ensam med sina barn och leva på soc.
    Ge henne tips istället för skit.

    Till TS: jag vet inte åldern på dina barn men mina är mellan 4 och 19 och pga extremt dålig ekonomi så får dom inte mycket i julklapp: hemgjorda klädkuponger att användas för klädköp under varsin månad till de tre älsta, de två små köpte jag kläder till under hösten som jag hittat på rea och lagt undan till julafton. Förövrigt lite småplock som pennor, kritor, block inköpta till liten peng på ÖB, ett sällskapsspel till hela familjen oxå inköpt på ÖB.
    och vi har komponerat julmaten till helt egen meny:
    Julafton Kyckling (eller kalkon om jag hittar det till bra pris.) Julskinka (inhandlades redan för en månad sedan och ligger i frysen eftersom "helgskinkan" bara kostar runt 35 kr/kg färdigkokt) och potatisgratäng, hemkokt äppelmos som vi gjorde i höstas.
    Juldagen: Revbensspjäll hemgjord klyftpotatis och sås
    Annandagjul: Hemgjorda piroger eller pajer ( enda dagen under juldagarna som vi tar imot gäster eftersom jag har 2 barn med handiklapp så håller vi hårt i våra rutiner.)
    Prinskorv, hemgjorda köttbullar och kokt potatis finns till de som vill varje dag och det brukar gå åt ca 500 gr korv och 1 kg köttbullar.

    När det gäller godis så kokar vi knäck, gör popkornbollar, ckockladbollar, mumsmums, kristyränglar och kolakakor. billiga ingredienser i alltihop.
    Man behöver inte använda smör och grädde, det går med margarin och mjölk.

    KRAM

  • 4famil­jen
    Äldre 24 Nov 19:51

    jag vet inte hur det är i andra komuner, men jag vet att min biologiska mamma fick pengar både till jul och födelsedagar från soc!

    tror det var 200 i födelsedag och 300 på julen (per barn).

    så omöjligt är det inte!

  • Äldre 24 Nov 19:58

    många har det knapert till jul, men det beror ju på all överkonsumtion och alla saker som köps, som faktiskt är ganska onödigt. Men ts, jag lider med dig, som mamma vill man ge sina barn allt och lite till. Men kanske kan ni snåla in lite på julklapparna och köpa nåt efter jul, på mellandagsrean istället, och fira lite mer då, då har priserna på mat oftast gått ner också, så då kanske ni kan unna er lite extra av julmaten. Annars brukar det ju vara ganska mycket extrapriser på mat lite överallt, tex brukar man kunna köpa 1 kg köttbullar för 25-30 kr, och lite prinskorv billigt, julmusten är inte dyr(billigare än mjälk om man ser till literpriset) , potatis, julkorv är också billigt. Skinka kan man oftast hitta för 29.90 när det är xtrapris, och kanske finns det nån granne du kan dela med? Annars, gå till kyrkan och kolla, vet att de iaf brukar ha en liten jullunch på julafton, för de som inte har nån att fira med, eller så gott ställt! (en del delar ut matkuponger) Lycka till TS.

  • Anonym (Fatti­g)
    Äldre 24 Nov 19:59

    Efter alla basis räkningar såsom hyra el, mobil bredband m.m + SKULDER för att hålla sig flytande så gått det går. Som bäst en riktigt bra månad har vi knappt 4000 kvar. är samboende med ett barn på 1½ år

    Hade vi bara haft Hyra, el, mobiler och bredband
    hade vi haft ca 7 -7½ kvar

  • Anonym (kanks­e här)
    Äldre 24 Nov 20:05

    Anonym (soc.sekr) skrev 2009-11-24 19:10:12 följande:


    Förr, för väldigt många år sedan så fick faktiskt socialbidragstagare extra pengar till jul i vissa kommuner. Tyvärr är det inte så längre.
    I den kommunen jag bor, Härryda så kan man ansöka hos socialtjänsten om extra pengar för jul. De har någon slags stipendie/pott som det delas ut pengar från. Såg en annons o den lokala tidningen och att man skulle vända sig till socialkontoret.

    Kanske värt att kolla upp om detta finns hos din kommun också.
  • Anonym (M)
    Äldre 24 Nov 20:32

    Anonym (?) skrev 2009-11-24 19:13:21 följande:


    Anonym (M) skrev 2009-11-24 19:10:37 följande:
    Det spelar ingen roll om jag skaffar extra jobb, får inte mer pengar för det då soc drar av det från normen.
    Men hur tänker du då, soc drar mer pengar ?, hade du tänkt leva på soc resten av livet, klart du ska ta och tänka på dig och barnen, kan du inte jobba då ?. Förstår inte ditt resonemang att soc kommer ta bort hälften, vill du inte jobba då. Vi andra som har julklappar till våra barn vi jobbar, förlåt om jag vände kappan nu. men på dig lät det nu som att du inte vill tjäna pengar mer än det du får av soc, och så ska det ju inte vara
  • Anonym
    Äldre 24 Nov 20:32

    Hur gamla är dina barn?

  • Anonym (M)
    Äldre 24 Nov 20:33

    Anonym (Fattig) skrev 2009-11-24 19:59:19 följande:


    Efter alla basis räkningar såsom hyra el, mobil bredband m.m + SKULDER för att hålla sig flytande så gått det går. Som bäst en riktigt bra månad har vi knappt 4000 kvar. är samboende med ett barn på 1½ årHade vi bara haft Hyra, el, mobiler och bredbandhade vi haft ca 7 -7½ kvar
    Vi har 20.000 kvar efter att allt är betalt
  • Anonym
    Äldre 24 Nov 20:38

    När jag läser denna tråd känner jag mig rutten rent ut sagt!
    Jag har dåligt samvete över att mina barn kommer att få allllldeles för mkt paket !!

Svar på tråden När man har soc-bidrag, får man en extra slant till julen?