• Anonym (?)
    Äldre 24 Nov 10:57
    35402 visningar
    255 svar
    255
    35402

    När man har soc-bidrag, får man en extra slant till julen?

    Får man lite mer pengar så man kan inhandla julklappar och julmat?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-11-24 18:41
    Tack till er som givit svar på frågan och inte ägnat er åt pajkastning. Jag ska kolla upp era förslag

  • Svar på tråden När man har soc-bidrag, får man en extra slant till julen?
  • Anonym (fatti­g)
    Äldre 24 Nov 20:45

    utan att vilja vara OT undrar jag bara om det nu finns bidrag (vilket vissa förnekar och andra säger att det gör) för julen, gäller samma sak för andra religiösa högtider?

    om det nu-som många verkar anse-borde vara så att mottagare av försörjningsstöd ska få extra bidrag pga julen borde ju alla få stöd för de högtider som hör till deras religion; ramadan, chanukkah osv?

    borde inte dessa bidrag i sånt fall utgå ifrån respektive avgudadyrkans hus istället?

    staten/kommunen är väl sekulariserad?

  • Fru U
    Äldre 24 Nov 20:49

    Nu är det ju så att även de med andra religioner än kristna firar jul så det handlar inte om att man får pengar till en kristen högtid.

    Att det ges ett litet extra bidrag till en del soc-bidragstagare handlar om att barnen inte ska lida, att de ska känna att de haft det som andra och inte tillhöra en särgrupp.

    Hur roligt tror du det är för en sju-åring som går tillbaka till skolan efter jul att behöva ljuga eller säga att de inte fick något till jul för mamma o pappa hade inte råd. Hur roligt tror du att det är för dem att höra de andra prata om det som de fått och veta att du inte kan delta i diskussionen.

  • Anonym (fatti­g)
    Äldre 24 Nov 20:52

    Fru U skrev 2009-11-24 20:49:32 följande:


    Nu är det ju så att även de med andra religioner än kristna firar jul så det handlar inte om att man får pengar till en kristen högtid. Att det ges ett litet extra bidrag till en del soc-bidragstagare handlar om att barnen inte ska lida, att de ska känna att de haft det som andra och inte tillhöra en särgrupp. Hur roligt tror du det är för en sju-åring som går tillbaka till skolan efter jul att behöva ljuga eller säga att de inte fick något till jul för mamma o pappa hade inte råd. Hur roligt tror du att det är för dem att höra de andra prata om det som de fått och veta att du inte kan delta i diskussionen.
    gör de? jag känner ingen icke-kristen som firar jul. varför skulle de göra det? det handlar visst om att man får pengar till en kristen högtid. vad skulle det annars vara? Gandhis födelsedag?

    om man som förälder inte vill att barnen ska lida kan man ju själv kontakta sin religiösa tillhörighet (också ett flertal tips om detta i tråden) och be om bidrag därifrån.
  • Fru U
    Äldre 24 Nov 20:54

    Och jag känner många som inte är kristna som firar jul. Det är en helt vanlig högtid idag och inte en högtid med kristet förtecken, inte för huvudmängden av de som firar jul

  • Anonym (kanks­e här)
    Äldre 24 Nov 20:59

    Anonym (fattig) skrev 2009-11-24 20:45:05 följande:


    utan att vilja vara OT undrar jag bara om det nu finns bidrag (vilket vissa förnekar och andra säger att det gör) för julen, gäller samma sak för andra religiösa högtider?om det nu-som många verkar anse-borde vara så att mottagare av försörjningsstöd ska få extra bidrag pga julen borde ju alla få stöd för de högtider som hör till deras religion; ramadan, chanukkah osv? borde inte dessa bidrag i sånt fall utgå ifrån respektive avgudadyrkans hus istället? staten/kommunen är väl sekulariserad?
    Inte för att bli påhoppad för att vara rasistisk men Sverige är ett kristet land och därav är ursprunget att vi firar jul. Vad är då konstigt om det skulle finnas extra stöd för denna högtid då det är då som mest pengar spenderas och de som verkligen inte har några mår riktigt dåligt.

    Detta finns i Härryda kommun:
    Fondpengar för behövande.
    Härryda kommun förvaltar ett antal fonder vars pengar ska användas till bidrag åt sjuka och behövande. Pengarna delas ut en gång per år. Ansökan görs på blankett som hämtas på socialtjänstens reception eller kan beställas på telefon. Ska lämnas in senast 23 november.

    De som får pengar från denna fond kan oftast räkna med några 100-lappar så det är inte jättemycket men ändå så man kan köpa en liten klapp till barnen kanske.
  • Anonym (fatti­g)
    Äldre 24 Nov 21:02

    Fru U skrev 2009-11-24 20:54:40 följande:


    Och jag känner många som inte är kristna som firar jul. Det är en helt vanlig högtid idag och inte en högtid med kristet förtecken, inte för huvudmängden av de som firar jul
    att julen är en vanlig högtid i sverige betyder inte att den inte är kristen. det är valfritt att fira jul precis som alla andra religiösa högtider. det går dessutom att fira den utan att ha extra mycket pengar. mat ingår i normen, så det är väl redan inräknat?
  • SnW
    Äldre 24 Nov 21:02

    Anonym (oj oj oj..) skrev 2009-11-24 13:12:34 följande:


    Varför ska man alltid jämföra studerande med människor som får pengar från soc?! Studerande människor väljer ju att studera, eller? Människor som får pengar från soc har väl inget annat val? ...eller, vad vet jag. Själv lever jag, min sambo, hans 6åriga dotter (varannan helg) just nu på min a-kassa ersättning på 3000:-/månad Behöver jag tillägga att det inte blir några julklappar i år? Här får alla ansöka om extra jul-pengar från soc och div andra ställen (som kyrkor, som någon nämnde ovan osv..) Hoppas det går bra för dig och din familj i jul!
    Dom kan ju välja att studera.
  • Anonym (M)
    Äldre 24 Nov 21:06
    Anonym skrev 2009-11-24 20:38:43 följande:
    När jag läser denna tråd känner jag mig rutten rent ut sagt!Jag har dåligt samvete över att mina barn kommer att få allllldeles för mkt paket !!
    Varför då, det är ju bara du som sätter gränserna för dina barn, eller hur ?

    Om de ska få en uppfostran men lyx och fä så är det väl upp till dig.

    Vare sig jag har pengar eller inte kan inte mina barn få allt, både mina barn och jag värdesätter annat. Sen tycker barnen om många julklappar inte dyra julklappar, Vare sig de är 2 eller 17 år
  • Anonym (fatti­g)
    Äldre 24 Nov 21:07

    Anonym (kankse här) skrev 2009-11-24 20:59:44 följande:


    Anonym (fattig) skrev 2009-11-24 20:45:05 följande: Inte för att bli påhoppad för att vara rasistisk men Sverige är ett kristet land och därav är ursprunget att vi firar jul. Vad är då konstigt om det skulle finnas extra stöd för denna högtid då det är då som mest pengar spenderas och de som verkligen inte har några mår riktigt dåligt. Detta finns i Härryda kommun: Fondpengar för behövande. Härryda kommun förvaltar ett antal fonder vars pengar ska användas till bidrag åt sjuka och behövande. Pengarna delas ut en gång per år. Ansökan görs på blankett som hämtas på socialtjänstens reception eller kan beställas på telefon. Ska lämnas in senast 23 november. De som får pengar från denna fond kan oftast räkna med några 100-lappar så det är inte jättemycket men ändå så man kan köpa en liten klapp till barnen kanske.
    är sverige ett kristet land? det var något nytt. men tack för att du stärker min övriga argumentation.
  • Anonym (M)
    Äldre 24 Nov 21:08

    Anonym (kankse här) skrev 2009-11-24 20:59:44 följande:


    Anonym (fattig) skrev 2009-11-24 20:45:05 följande:
    Inte för att bli påhoppad för att vara rasistisk men Sverige är ett kristet land och därav är ursprunget att vi firar jul. Vad är då konstigt om det skulle finnas extra stöd för denna högtid då det är då som mest pengar spenderas och de som verkligen inte har några mår riktigt dåligt.Detta finns i Härryda kommun:Fondpengar för behövande.Härryda kommun förvaltar ett antal fonder vars pengar ska användas till bidrag åt sjuka och behövande. Pengarna delas ut en gång per år. Ansökan görs på blankett som hämtas på socialtjänstens reception eller kan beställas på telefon. Ska lämnas in senast 23 november.De som får pengar från denna fond kan oftast räkna med några 100-lappar så det är inte jättemycket men ändå så man kan köpa en liten klapp till barnen kanske.
    För alla bidrag är upptagna
Svar på tråden När man har soc-bidrag, får man en extra slant till julen?