• Anonym (?)

    När man har soc-bidrag, får man en extra slant till julen?

    Får man lite mer pengar så man kan inhandla julklappar och julmat?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-11-24 18:41
    Tack till er som givit svar på frågan och inte ägnat er åt pajkastning. Jag ska kolla upp era förslag

  • Svar på tråden När man har soc-bidrag, får man en extra slant till julen?
  • Anonym

    tycker inte att man ska få extra pengar för att det är jul, målet är väl att MINSKA bidrags beroendet?? Om alla fick soc julbidrag skulle väl alla vilja gå på soc. Man ska inte vilja gå på soc, det är en tillfällig lösning!

  • Anonym (oj oj oj..)

    Men snälla nån.. =) Jag menade ju såklart inte att alla SKA få, men dem som har de sämst kanske?! De är ju inte bara gå in på social-kontoret och säga att "jag vill ha mina jul-pengar", om nu någon trodde det. Det är en stor process med ansökan och div papper osv....

    Och det FINNS ju sådana bidrag, och TS frågade ju bara OM man kan få det...så det spelar ju ingen roll vad folk tycker egentligen..
    Eftersom någon "högt uppsatt eller väldigt rik" redan bestämt att dela ut ett extra bidrag just vid jul, så de kan ju inte vara en konstig fråga som TS ställt. Och det spelar ju ingen roll hur mycket alla ni, som inte får nått extra, klagar...
    BIDRAGET och MÖJLIGHETEN FINNS, lär leva med det!

    Hur som helst TS, jag hoppar av den här tråden då jag känner att det är för många som inte kan unna andra folk vad dem själva inte får, men jag önskar dig ett stort lycka till med allt vad ekonomi kan handla om för just dig....och en god jul!

    Ansök både till soc och till div kyrkor. Det brukar stå i tidningen vart du kan söka.
    Finns även möjlighet att söka till nått som heter "Majblommeföreningen" eller nått, men det är nog mer till sommar&semester-tider!

    Tack för mig, hej!

  • lottan81

    Anonym (knappast) skrev 2009-11-24 14:22:53 följande:


    Var det inga större summor som du dessutom la på hög lång tid så var det garanterat andra orsaker till varför de drog in på ditt ekonomiska stöd. Man har inga som helst skyldigheter att göra av med exakta summan varje månad för att vara fortsatt berättigad. det är helt OK att ha hundralappar kvar viss tid på året för att sen köpa t ex vinterytterkkäder för dem i oktober. som exempel.
    När dom upptäckte pengarna så va de ca 3000kr som låg där o de va aja baja.
    Men då kan jag ju säga att jag levde extremt snålt i ett par månader innan + la undan allt jag fick när jag fyllde år o fick extra av farmor o farfar.

    Men visst småsummor kanske dom struntar i.
    Men säkrast e ju o spara hemma om man e orolig.
  • Anonym (*)

    Anonym (oj oj oj..) skrev 2009-11-24 14:04:58 följande:


    Mig kvittar det om jag får 30,000:-/mån i lön, eller pengar från a-kassa eller från soc. Jag tycker ändå dem som har det dåligt kan få lite extra vid jul, dock tycker jag personligen att dem pengarna ska gå TILL BARNEN... (julmat, pyssel, paket, m.m)
    Vaddå till barnen? Är julen BARNENS helg eller?
    Julmat kostar extra jämfört med mat en vanlig månad, det är väl viktigare med god mat än några julklappar?
  • lottan81
    Anonym skrev 2009-11-24 14:23:02 följande:
    tycker inte att man ska få extra pengar för att det är jul, målet är väl att MINSKA bidrags beroendet?? Om alla fick soc julbidrag skulle väl alla vilja gå på soc. Man ska inte vilja gå på soc, det är en tillfällig lösning!
    Håller med.. det är en tillfällig lösning o inget som ska levas på under lång tid eller hela livet.
  • Anonym (knappast)
    lottan81 skrev 2009-11-24 14:26:59 följande:
    När dom upptäckte pengarna så va de ca 3000kr som låg där o de va aja baja.Men då kan jag ju säga att jag levde extremt snålt i ett par månader innan + la undan allt jag fick när jag fyllde år o fick extra av farmor o farfar.
    Ja, då var det en relativt stor summa som bara låg där orörda, precis som jag sa.
  • Anonym

    Ja, det finns såna bidrag i kommuner som har råd med det. I kommuner som inte har råd måste skattepengarna gå till annat som skola, vård och omsorg.

    Det är väl ingen här som har något emot bidraget i sig vid jul, men om man tycker det är orättvist och konstigt att man inte får det, då är man ute på djupt vatten. Sen undrar jag hur du menar att de som har det sämst ska få bidraget? Alla har det väl lika illa om de går på socialbidrag.

    Anonym (oj oj oj..) skrev 2009-11-24 14:23:33 följande:


    Men snälla nån.. =) Jag menade ju såklart inte att alla SKA få, men dem som har de sämst kanske?! De är ju inte bara gå in på social-kontoret och säga att "jag vill ha mina jul-pengar", om nu någon trodde det. Det är en stor process med ansökan och div papper osv.... Och det FINNS ju sådana bidrag, och TS frågade ju bara OM man kan få det...så det spelar ju ingen roll vad folk tycker egentligen.. Eftersom någon "högt uppsatt eller väldigt rik" redan bestämt att dela ut ett extra bidrag just vid jul, så de kan ju inte vara en konstig fråga som TS ställt. Och det spelar ju ingen roll hur mycket alla ni, som inte får nått extra, klagar... BIDRAGET och MÖJLIGHETEN FINNS, lär leva med det! Hur som helst TS, jag hoppar av den här tråden då jag känner att det är för många som inte kan unna andra folk vad dem själva inte får, men jag önskar dig ett stort lycka till med allt vad ekonomi kan handla om för just dig....och en god jul! Ansök både till soc och till div kyrkor. Det brukar stå i tidningen vart du kan söka. Finns även möjlighet att söka till nått som heter "Majblommeföreningen" eller nått, men det är nog mer till sommar&semester-tider! Tack för mig, hej!
  • Anonym (oj oj oj..)

    Anonym (*) skrev 2009-11-24 14:27:58 följande:


    Anonym (oj oj oj..) skrev 2009-11-24 14:04:58 följande: Vaddå till barnen? Är julen BARNENS helg eller? Julmat kostar extra jämfört med mat en vanlig månad, det är väl viktigare med god mat än några julklappar?
    Barnen äter väl också julmat?

    Dessutom vill jag slänga in att med våran tidvis dåliga ekonomi fick vi välja bort presenter när sambons dotter fyllde nu....och det har vi fått höra varje dag vi träffat henne sedan dess, både från henne och hennes bio-mamma....
    De är inte heller super skoj!
    Men visst finns det väluppfostrade barn som inte bryr sig om julklappar...men inte fan är dem många?!
    Nått enstaka paket är väl fan inte konstigt att man vill unna sina barn?
  • M Y L F

    Det måste ju finnas andra ställen där man kan söka för extra till jul. Kyrkan delar ju ibland ut extra mat paket. Då har man ju maten klar. Men jag tycker inte heller att man skall få extra bara för att det är jul.

    Som någon skrev att skulle alla under jul med soc få 500 kr extra så skulle det betyda
    107 miljoner 600 tusen kronor mindre i stats kassan. Undra vart dessa pengar skall komma ifrån eller vilka andra som blir drabbade bara för att man vill ge sina barn en julklapp.

    Sedan firar inte alla jul. Varför skulle just julen ge extra pengar? Varför inte en annan högtid?

    Julen kommer varje år och vid precis samma tidpunkt. Om man sparat 50 kr i en burk under året så hade man haft 600 kr extra i december.

Svar på tråden När man har soc-bidrag, får man en extra slant till julen?