• Anonym (?)

    När man har soc-bidrag, får man en extra slant till julen?

    Får man lite mer pengar så man kan inhandla julklappar och julmat?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-11-24 18:41
    Tack till er som givit svar på frågan och inte ägnat er åt pajkastning. Jag ska kolla upp era förslag

  • Svar på tråden När man har soc-bidrag, får man en extra slant till julen?
  • Anonym (oj oj oj..)

    Svar på nedanstående: Och nej, jag vet inte hur det funkar.. Trodde det gjordes en enskild bedömning på folk, men de kanske ger alla lika mycket..?!

    Har själv ingen erfarenhet av soc, men hör ofta ämnet diskuteras, dels av folk som får pengar och dels av folk som jobbar med det.
    ---
    Anonym- Sen undrar jag hur du menar att de som har det sämst ska få bidraget? Alla har det väl lika illa om de går på socialbidrag.

  • lottan81

    Anonym (knappast) skrev 2009-11-24 14:30:11 följande:


    Ja, då var det en relativt stor summa som bara låg där orörda, precis som jag sa.
    Japp de va de. Så därför rekommenderar jag folk som går på soc att spara pengarna hemma.
    Inge kul o ha sparat o sen få skit fört o man ej e beredd på det.

    Men som sagt alla kan spara pengar oavsett inkomst/ekonomi.
    Gör en budget annars... vet man ej hur en sådan ser ut så kolla runt på nätet.
  • M Y L F

    Jennie med ie skrev 2009-11-24 14:33:44 följande:


    Att handla julklapparna utspritt över året är otänkbart??
    Så gör jag varje år och då jobbar jag ändå. Det är ju billigare att handla en grej lite då och då. Sedan hittar man en hel del billigare om man sprider ut det.
  • Anonym (knappast)

    Anonym (oj oj oj..) skrev 2009-11-24 14:34:13 följande:


    Svar på nedanstående: Och nej, jag vet inte hur det funkar.. Trodde det gjordes en enskild bedömning på folk, men de kanske ger alla lika mycket..?!
    Man får efter givna normer, utifrån existensminumum. Baserat på hur familjen ser ut (antal vuxna och barn resp ålder på barnen).
  • Anonym
    Anonym (oj oj oj..) skrev 2009-11-24 14:30:54 följande:
    Anonym (*) skrev 2009-11-24 14:27:58 följande: Barnen äter väl också julmat? Dessutom vill jag slänga in att med våran tidvis dåliga ekonomi fick vi välja bort presenter när sambons dotter fyllde nu....och det har vi fått höra varje dag vi träffat henne sedan dess, både från henne och hennes bio-mamma.... De är inte heller super skoj! Men visst finns det väluppfostrade barn som inte bryr sig om julklappar...men inte fan är dem många?! Nått enstaka paket är väl fan inte konstigt att man vill unna sina barn?
    Fast det är väl inte summan som räknas?? Man kan hitta saker billigt/begangnat det behöver inte kosta merän ca 20-50 spänn, det finns faktiskt secondhandbutiker som har leksaker från 5 kr.... Att barn vill ha julklappar är ju självklart men de vet ju inte vad det kostar.. jag själv har köpt sä kallade fingerboardar till mina barn för 12,95kr  st och på toys r us kostar de ca 80 kr.... Man får bara leta lite extra...
  • Anonym (knappast)
    lottan81 skrev 2009-11-24 14:34:36 följande:
    Japp de va de.
    just det, och därmed är det nåt helt annat än att spara en mindre summa vissa månader för att spendera mer vissa. Att lägga undan nån hundringar under hösten för att handla julklappar i november och december innebär inte indraget bistånd.
  • RosaNapp

    Är ett ban väluppfostrat för att/om det inte bryr sig om presenter?
    Jag har nog inte träffat på något barn som inte gärna vill ha en present.

    Men pratar man inte med sina barn? För det första måste inte presenter kosta multum och för det andra så går det att förklara att man helt enkelt inte har pengar. Är barnen tillräckligt stora kan man ju fråga dom hur dom vill göra, fira med mat eller få present exempelvis.
    Och är dom små så bryr dom sig inte så mycket om vad som är i presenterna och då är verkligen inte priset det avgörande.

  • lottan81

    Sen kan man börja köpa julklappar flera månader i förväg.
    O så kan man hoppa över julklappar till alla vuxna o bara inrikta sig på barn eller endast sitt eget.
    Finns så mycket man kan göra.

    Julen handlar ju inte julklappar!!
    O har man gett den uppfattningen till sina barn kanske man ska ta o ändra inställning o lära dom vad dem mera handlar om.
    Visst de e säkert olika för alla vad julen handlar om men jag anser i alla fall att de är att umgås som är det viktiga inte vad man får eller kan ge!

  • Anonym

    Jag kan ju då tipsa om Ebay och Tradera. Där kan man köpa superbilliga saker från hela världen.
    Jag köpte en Hello Kitty-klocka på Ebay för 35 kr!! På Ur&Penn kostar nästan samma klocka 350 kr.
    Jag handlar ofta leksaker och annat på nätet för det är så mycket billigare, man måste vara lite smart när man inte har några pengar.

  • Dr Mupp

    Nej man får inget extra bidrag och det behövs inte heller, man kan och bör spara undan från sitt bidrag tilljulklappar, vinterkläder och liknande.

    Vi kommer klara julen galant trots socialbidrag. Visst det blir inte så många och dyra klappar men det är inte det viktigaste.

    Här betalas socialbidraget ut efter jul eftersom så många bränner pengarna på julen att de sen inte har råd att leva i januari. Ett bra system tycker jag.

Svar på tråden När man har soc-bidrag, får man en extra slant till julen?