• Anonym (?)

    När man har soc-bidrag, får man en extra slant till julen?

    Får man lite mer pengar så man kan inhandla julklappar och julmat?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-11-24 18:41
    Tack till er som givit svar på frågan och inte ägnat er åt pajkastning. Jag ska kolla upp era förslag

  • Svar på tråden När man har soc-bidrag, får man en extra slant till julen?
  • Anonym (bäret)

    Förstår inte vad det ska göra för skillnad att skälla på TS. Hon kan väl knappast vrida tillbaka klockan?

  • RosaNapp

    Men om det nu hänt något drastiskt (det kan ju hända vem som helst) så är det ju ändå något som går att förklara för barnen? Iallafall dom som förstår. Dom andra kommer också klara av det. Saker och ting händer och man får anpassa sig efter det. Det går ingen nöd på barn att dom itne får julklappar för dyr peng eller ens något större firande.

    Man kan hitta på att ha det mysigt och fint tillsammans ändå.

    Och även om man har pengar så kan man väl ha lite framförhållning? Svårt just den här gången då, men köpa klappar kan man göra när som eller göra egna.

  • Anonym (?)

    Anonym (knappast) skrev 2009-11-24 15:04:40 följande:


    Anonym (knappast) skrev 2009-11-24 15:03:11 följande: Inte heller att du under tiden du var sambo inte förberedde för eventuella svårare tider.
    Vilken tur att du kan se in i framtiden o förutsäga hur saker o ting kommer att te sig för dig här i livet!

    Nä, nu börjar jag bli rätt trött, att alla ni som tror er veta allt o tror er ha rätt till att klanka ner på folk som sitter i en sämre sitts, hur många av er har suttit i en sitts som denna? Vilken erfarenhet besitter ni i frågan?

    Visst fan kan jag prata med mina barn o säga att mamma är ledsen men några julklappar blir det inte i år om vi ska kunna betala räkningar o mat, visst fan hade dom "förstått" allvaret MEN besvikelsen kommer man inte undan hur fan man än gör!!! O hur många föräldrar vill se sina barn drabbas för något dom inte kan styra över?!
  • Anonym

    Nej, absolut inte. Men hade TS velat ha pengar till mat, eller en säng för att hon sover på golvet, så hade ingen reagerat. Men när det handlar om något så valfritt som julklappar, då är det inte samma sak.

    Jag har ingen inkomst i år för jag bor utomlands och får varken A-kassa eller socialbidrag. Får lite pengar från min sambo. Men jag har skippat julklapparna i år. Alla får en symbolisk julklapp för max 50 kr. Jag bara ringde upp dem och sa "i år blir det inga julklappar för jag har inte råd. Självklart behöver inte ni heller köpa något till mig".

    Anonym (bäret) skrev 2009-11-24 15:07:53 följande:


    Förstår inte vad det ska göra för skillnad att skälla på TS. Hon kan väl knappast vrida tillbaka klockan?
  • Anonym (bäret)

    TS - ring försörjningsstödet i din kommun. Skynda dig om du ska hinna få pengar skapligt denna månad.

  • Anonym (soc sekr)

    Som flera redan sagt är huvudprincipen att man inte beviljas bistånd, det skiljer sig dock mellan olika kommuner vad jag förstått, så fråga din handläggare för säkerhets skull.

    Tänkte också tipsa om att söka bidrag från majblomman, www.majblomman.se/Att-soka-bidrag/ , din soc.sekr. borde kunna skriva ett intyg att skicka med om hur er situation är..

  • Anonym (bäret)

    Anonym (soc sekr) skrev 2009-11-24 15:12:13 följande:


    Som flera redan sagt är huvudprincipen att man inte beviljas bistånd, det skiljer sig dock mellan olika kommuner vad jag förstått, så fråga din handläggare för säkerhets skull. Tänkte också tipsa om att söka bidrag från majblomman, www.majblomman.se/Att-soka-bidrag/ , din soc.sekr. borde kunna skriva ett intyg att skicka med om hur er situation är..
    Det är klart att hon beviljas bistånd om hennes inkomster inte ens räcker upp till existensminimum.
  • Anonym (knappast)

    Anonym (?) skrev 2009-11-24 15:11:08 följande:


    Vilken tur att du kan se in i framtiden o förutsäga hur saker o ting kommer att te sig för dig här i livet!
    Nej det kan jag inte, man vet inte alltid VAD som kommer att hända och NÄR, men ATT det kan komma oförutsedda utgifter framöver bör alla vara medvetna om och agera utefter det om möjlighet finnes. Att du inte gjort det gör dig som sagt inte till nåt undantag från hur socialbidraget fungerar, du har fått helt korrekta svar ang det här i tråden. Far inte ut på mig för att du inte specialbehandlas.
  • Anonym (?)
    Anonym skrev 2009-11-24 15:07:07 följande:
    Anonym (?) skrev 2009-11-24 15:05:55 följande: det hör väl visst hit, man bör ha en buffert för oförutseende saker - som nu, du flyttade isär. Nej man köper inte två av samma men man brukar kanske dela upp sakerna?
    Men fortfarande, man måste väl inhandla det som fattas? Vad är det du inte förstår? Ska barnen turas om att sova i sängen o på golvet eller? Eller det som delas upp förökar sig så man inte behöver införskaffa fler?
  • Anonym

    Som jag ser det finns det två typer av människor.
    En typ som tycker synd om sig själva, allt är någon annans fel och allt de ser är problemen.
    Den andra typen gör det bästa av situationen, försöker se positivt och hittar möjligheterna i varje problem.

    Min mama gick på socialbidrag en jul. Vi fick ingen julgran och bara en liten present var. Men så kom grannen in med en gran som blivit över från julgransförsäljningen, en gran han stått på för att hålla värmen. Den klädde vi, och jag skojar inte, den var helt platt på ena sidan och hade knappt några grenar kvar. Jag minns fortfarande den granen som den finaste vi någonsin haft.

    Anonym (?) skrev 2009-11-24 15:11:08 följande:


    Anonym (knappast) skrev 2009-11-24 15:04:40 följande: Vilken tur att du kan se in i framtiden o förutsäga hur saker o ting kommer att te sig för dig här i livet! Nä, nu börjar jag bli rätt trött, att alla ni som tror er veta allt o tror er ha rätt till att klanka ner på folk som sitter i en sämre sitts, hur många av er har suttit i en sitts som denna? Vilken erfarenhet besitter ni i frågan? Visst fan kan jag prata med mina barn o säga att mamma är ledsen men några julklappar blir det inte i år om vi ska kunna betala räkningar o mat, visst fan hade dom "förstått" allvaret MEN besvikelsen kommer man inte undan hur fan man än gör!!! O hur många föräldrar vill se sina barn drabbas för något dom inte kan styra över?!
Svar på tråden När man har soc-bidrag, får man en extra slant till julen?