Inlägg från: Dripknot |Visa alla inlägg
  • Dripknot

    Någon som vill följas åt när det gäller att ta körkort? DEL 2

    LoveMyFamily skrev 2009-12-08 09:12:09 följande:
    Hej tjejer! Idag ska jag ha min första lektion sedan uppkörningen. Hoppas att min körlärare förstår och kan typ gå igenom med mig protokollet från uppkörningen. Uppkörningen sker inom snar framtid, är så nervös. Tänk om jag kuggar igen, då ger jag upp =( Och tänk om jag får samma gubbe som sist *blä* Lycka till
    Hej! Förstår att det är surt att bomma uppkörningen. Själv utbildar jag mig just nu till taxiförare och skrev Kartprovet igår vilket jag kuggade på, 3p från godkänt :( Bokat ny tid, på't igen bara :) Klarade dock prov Lagstiftning, handlar mycket om vilotidsregler. Bara Kartprovet kvar, sen har jag min Taxiförarlegitimation :)

    Jo jag skulle bara säga att du fixar kortet! På nästa uppkörning har du rätt att kräva att inte få samma Vägverkskontrollant den här gången du hade på förra. Du kan inte välja specifikt vem du vill ha men du har rätt att säga vem du inte vill ha. Lycka till!!
  • Dripknot
    Stina24 skrev 2009-12-08 22:04:23 följande:
    då förstår jag lite bättre hur man kan höra det
    Du hör på motorljudet om det låter ansträngt och rusar du motorn kan det leda till överhettning. Att t ex köra 70km/h på 2:ans växel är inte att rekommendera. Ha som riktlinje att växla till en högre växel när motorn börjar närma sig 3000varv/min. Försök att inte överskrida den gränsen. När du fått mer körrutin och lärt dig hur just din bils motor låter så hör du när det är dags att växla upp/ner och behöver inte titta på varvräknaren.
  • Dripknot
    Ciliaja skrev 2010-02-16 09:06:52 följande:
    lektionen igår givk typ asdålig. ser ju för tusan inte vägkanten när man ska backa runt hörn och så..  jaja bättre lycka idag. sista lektionen, om jag inte beställer en till, men de gör jag nog :P
    Ett bra knep här är att du vinklar den högra backspegeln lite neråt mot backen. Då har du alltid full koll på vart vägren/trottoarkanten är. Sen när du ska backa runt själva hörnet så ge fullt rattutslag när bilens B-stolpe är i höjd med vägkantens hörn.

    Har själv kört upp för både B-körkort och Taxiförarlegitimation och detta knep har varit till stor hjälp båda gångerna. Lycka till!
Svar på tråden Någon som vill följas åt när det gäller att ta körkort? DEL 2