• Bevabus

    Någon som vill följas åt när det gäller att ta körkort? DEL 2

    Här samlas alla vi som håller på och tar körkort just nu!
    Nya som gamla är välkomna för att gnälla av sig sina frustreringar, fråga frågor och skrika av sig när de äntligen har klarat det!

    Snacka på!

  • Svar på tråden Någon som vill följas åt när det gäller att ta körkort? DEL 2
  • Skruttet
    20082011 skrev 2010-02-04 18:50:47 följande:
    Skruttet;jag antar att man har sina ups and downs. Jag har ju ändå kört 27 lektioner, och ja, jag KAN köra bil men ändå... man vill ju att det ska vara perfekt!Nej, landsväg har jag faktiskt inte kört ännu. Vi började med motorväg och tar landsväg efteråt, det är en bit härifrån med landsväg nämligen.Hur långt har du kommit?
    Jag har kört 17 lektioner. Min körlärare sa att det inte var mycket kvar på stadskörning nu men jag tycker fortfarande att jag har dåligt flyt i körningen. Det har blivit värre nu sedan det kommit så mycket snö, vägarna är smala och sikten är skitdålig på de flesta håll . Tycker det är svårt att få en bra överblick då man kör på ställen där man inte är van att köra. Typ vart tar vägen vägen... . Men nåja, det är ju bara träning, träning och åter träning som gäller. Önskar bara att jag haft mer möjlighet till mängdträning hemma för jag märker ju vilken skillnad det gör när man fått möjlighet att träna något moment hemma emellan lektionerna på körskolan.
    Hygglighet är som luften i däcken - den kostar ingenting men gör resan angenämare.
  • Ciliaja
    Mor85 skrev 2010-02-07 19:53:28 följande:
    Min körlärare är osäker på om detta räcker, plus att hon är osäker på om ja ska kunna köra upp i slutet på mars då jag är så osäker i trafiken Dock säger hon oxå att ja gjort stora framsteg så de är väl inte helt hopplöst.... Imorrn ska ja köra igen, hoppas de går bättre. Dock är de fortfarande kallt o halt
    Jag känner mig jätteosäker på landsväg...
    framsteg är ju bättre än ingenting, då går de åt rätt riktning!  ja de kalla och hala e ju hopplöst, jag e såå glad om de försvinner tills min stadskörning men antagligen gör de ju inte de.
    The only thing worth stealing is a kiss from a sleeping child.
  • Mor85
    Ciliaja skrev 2010-02-07 21:18:19 följande:
    Jag känner mig jätteosäker på landsväg... framsteg är ju bättre än ingenting, då går de åt rätt riktning!  ja de kalla och hala e ju hopplöst, jag e såå glad om de försvinner tills min stadskörning men antagligen gör de ju inte de.
    När ja började övningsköra så gjorde ja de på landsväg så känner mig lite säkrare där än i stan. Ja blir nervös när ja har mycke trafik runtomkring mig, rondeller o korsningar typ. Men idag hoppas ja att de ska gå bättre
  • SötFlöt

    Jag hejar på er alla! förstår att det är tufft, speciellt att köra bara med bilskola, inte avundsjuk. Men bättre att ta dubbellektioner än enkla, man hinner inget på en enkel nästan. Jag hade turen att köra med min sambo som sagt, mer praktiskt..ville man köra i 3 timmar i sträck kunde man det. När jag började ta körkort för 10 år sedan körde jag bara på bilskola men 20 lektioner senare slutade jag haha. Pengarna tog slut. Kämpa på! PS. En uppkörning behöver inte vara perfekt, det kan jag intyga


    ★☆°♥ (¯`°?.¸ ♥ Nova Sarah Mathilda 5/3 ♥¸.?°´¯) ♥☆°★
  • twentyone

    Hejsan!
    Här är en till! får jag vara med?
    Började någon gpång i Okt. Hade då som mål att vara färdig sista februari.

    Kör med min dotters pappa (vi är ej tillsammans längre).
    Tyvärr har han ett strssigt jobb och hinner knappt köra, så det har väl blivit i genomsnitt 1/ggr i veckan, vi kommer inte alltid överens heller, han kan vara extremt dryg, gapig och stressa mig. Hänt flera gånger att jag bara börjat böla. Haha.
    Men han är den ända jag kan köra med.

    Nu har jag iallafall bokat uppkörning 8:e mars, och teorin 1:a.
    Det känns äckligt nära och jag fattar inte hur jag ska klara det?! känner mig nog mer osäker än jag är. Min körlärare tyckte iallafall jag skulle boka då.

    Kan ju allting som han också säger, men behöver mer _mängdträning_ för att få mer flyt och känna mig säker.
    Sen har jag svårast för att planera min körning, ligga i rätt fil, och vissa knepiga rondeller, där det kan bli fel. Har ibland svårt att fatta logiken. Haha! Men bilen har jag inga problem med.
    Slarvar också med speglar och dödavinkeln, tycker oftast jag vet att jag har koll men ändå ska man tittar överdrivet. Kan tänka mig det är det jag kuggar på om jag kuggar.

    Funderar just nu på om jag ska chansa på att köra upp eller skjuta fram det. Inte blivit så mycket som jag tänkt. Min körlärare sa i början att jag skulle köra ca 20 lektioner (60minuters har vi), och det är vanligast om man kör mycket hemma.

    Sen efter ett tag när jag knappt körde hemma alls började han prata om 30 lektioner (!).
    Nu räknade jag i almanackan och jag har faktiskt bara kört 10 gånger!
    (pga, sjukt barn, jag har varit sjuk, körläraren hade magsjuka hela förra veckan osv), och jag har 7 till inbokade, mer än så hinner jag inte tills 8:e.

    Jag har tyvärr tisdpress på mig, eftersom jag köpt ett hus mitt ute i ingenstans och MÅSTE ha kortet absolut senast 1:a April.

    Bor och kör i Jönköping!


    Har man slagit yxan i båten får man ro som fan
  • VärldensbästaH
    SötFlöt skrev 2010-02-08 10:34:04 följande:
    Jag hejar på er alla! förstår att det är tufft, speciellt att köra bara med bilskola, inte avundsjuk. Men bättre att ta dubbellektioner än enkla, man hinner inget på en enkel nästan. Jag hade turen att köra med min sambo som sagt, mer praktiskt..ville man köra i 3 timmar i sträck kunde man det. När jag började ta körkort för 10 år sedan körde jag bara på bilskola men 20 lektioner senare slutade jag haha. Pengarna tog slut. Kämpa på! PS. En uppkörning behöver inte vara perfekt, det kan jag intyga
    Det kan jag också intyga

    På min körskola sa de typ att "nu bokar vi proven och så gör du ett försök". Jag kände inte alls att jag kunde allting perfekt, jag hade tänkt att dagen jag körde upp skulle jag vara supersäker men så blev det inte, de övertygade mig om att en del moment får man fortsätta träna på efter man fått körkort och kan inte vara expert på en gång...
  • Mor85

    Idag gick de mycke bättre o köra, så nu känner ja mig inte helt misslyckad
    Körde rondeller idag och så fick ja även öva på o gasa på lite mer, hoppa över växlar och lite så. Nästa gång ska vi oxå då köra lite rondeller. Börjar få köra lite
    mer "själv" nu vilken känns kanon!!

  • kissecat

    Jag ska göra teoriprovet imorgon bitti! Det känns redan nu som att det kommer gå åt skogen.. Är riktigt förkyld och orkar knappt plugga  Men jag ska försöka iaf! Känner mig inte alls redo men det kanske man aldrig gör? Har gjort några prov utan att kolla i boken eller nåt sånt för att se hur mycket jag kan utantill. Har fått ganska varierande resultat.. Ibland får jag typ 58/70 och ibland 67/70.. Ahh.. är sjukt nervös redan nu. Nåt tips till morgondagen? Hur förberedde ni er inför teoriprovet?

    Känns ju inte så kul att ta kortet till körkortet heller när man är förkyld och trött som ett as på morgonen :P

  • twentyone

    Kissecat: Har också väldigt variende resultat när jag prövar. Jag har pluggat massor, men det blir liksom inte bättre. Vissa saker går heller inte in! hur jag än gör. Man får väl göra testen och se om man klarar det. Förhoppningsvis har man tur med frågorna.
    Lycka till! ska hålla tummarna.


    Har man slagit yxan i båten får man ro som fan
  • Mor85
    kissecat skrev 2010-02-08 14:29:29 följande:
    Jag ska göra teoriprovet imorgon bitti! Det känns redan nu som att det kommer gå åt skogen.. Är riktigt förkyld och orkar knappt plugga  Men jag ska försöka iaf! Känner mig inte alls redo men det kanske man aldrig gör? Har gjort några prov utan att kolla i boken eller nåt sånt för att se hur mycket jag kan utantill. Har fått ganska varierande resultat.. Ibland får jag typ 58/70 och ibland 67/70.. Ahh.. är sjukt nervös redan nu. Nåt tips till morgondagen? Hur förberedde ni er inför teoriprovet?Känns ju inte så kul att ta kortet till körkortet heller när man är förkyld och trött som ett as på morgonen :P
    Förstår att de blir nervöst. O nej tror aldrig man känner sig redo!! Ja har gjort trafikskolan teo o klarat de o har snart klarat hela bonniers , ändå känner jag mig inte redo. Man kan inte kunna exakt alla frågor utantill!! Tror man får hoppas lite på att man har "tur" med frågorna.

    Ta de bara lungt när du skriver upp, läs igenomfrågorna ordentligen o markera dom du är osäker på o gå tillbaka o kolla igen! Jag stressade igenom de när ja skrev, gjorde massor slarvfel...
Svar på tråden Någon som vill följas åt när det gäller att ta körkort? DEL 2