• Bevabus

    Någon som vill följas åt när det gäller att ta körkort? DEL 2

    Här samlas alla vi som håller på och tar körkort just nu!
    Nya som gamla är välkomna för att gnälla av sig sina frustreringar, fråga frågor och skrika av sig när de äntligen har klarat det!

    Snacka på!

  • Svar på tråden Någon som vill följas åt när det gäller att ta körkort? DEL 2
  • Fidelis ad urnam
    Frostizz skrev 2009-11-27 11:51:29 följande:
    Oftas så svänger jag ut till höger försent för o stänga ute dom som ska in.. el så blinkar jag höger för sent tycker han. Jag får aldrig till det som han vill att det ska vara. Gör jag det ena rätt så gör jag det andra fel i..
    Gör så här, när han säger att du ska svänga höger i nästa korsning så börjar du blinka

    Nej du, förstår att det känns surt. Jag känner det samma vad gäller filbyten vid en av de mest trafikerade gatorna i gävle, får inte till det och hoppas innerligt att min uppkörning inte involverar just den gatan.
    Forgive your enemies, but never, never forget their names
  • Frostizz

    Jag har inga problem med att svänga höger el åka rakt fram i en rondell.. Utan det är när vi ska till vänster el vända om som det blir fel.
    För då ska jag blinka vänster innan jag kör in, köra innerfilen runt tills sista utfarten som jag inte ska åka ut på, o där slå om till höger blink o svänga ut till höger fil.. o det är dom grejerna som blir fel hur sakta jag än kör o hur jag än gör..
    Om det inte är en dubbelfil hela vägen igenom o pilarna visar vilken jag ska ta.. dom klarar jag för då är det bara följa o kolla höger o blinka ut..
    el har jag missat något?

  • VärldensbästaH
    Frostizz skrev 2009-11-27 12:03:58 följande:
    Jag har inga problem med att svänga höger el åka rakt fram i en rondell.. Utan det är när vi ska till vänster el vända om som det blir fel.För då ska jag blinka vänster innan jag kör in, köra innerfilen runt tills sista utfarten som jag inte ska åka ut på, o där slå om till höger blink o svänga ut till höger fil.. o det är dom grejerna som blir fel hur sakta jag än kör o hur jag än gör..Om det inte är en dubbelfil hela vägen igenom o pilarna visar vilken jag ska ta.. dom klarar jag för då är det bara följa o kolla höger o blinka ut.. el har jag missat något?
    När du passerar utfarten innan den du ska av på kollar du över axeln och blinkar, sen styr du rakt mot refugen så du hamnar långt ut till höger i högra filen, då är du nästan framme vid vägen du ska svänga av på, blinkar igen (el fortsätter blinka) och ut.
    Så har min lärare lärt mig iallafall...
  • Fidelis ad urnam
    VärldensbästaH skrev 2009-11-27 12:38:29 följande:
    När du passerar utfarten innan den du ska av på kollar du över axeln och blinkar, sen styr du rakt mot refugen så du hamnar långt ut till höger i högra filen, då är du nästan framme vid vägen du ska svänga av på, blinkar igen (el fortsätter blinka) och ut. Så har min lärare lärt mig iallafall...
    Så har jag också lärt mig.
    Forgive your enemies, but never, never forget their names
  • Fidelis ad urnam

    Vad gäller blinkandet ut ur rondellen så har jag lärt mig att när man är där mötande trafik åker ut, alltså strax efter där man själv skulle köra ut, ska man börja blinka höger ut ur rondellen.
    Nu menar jag utfarten INNAN den utfart du planerar åka ut på.

    Alltså, på utfarten INNAN den du ska ut på blinkar du höger strax efter höger utfart (alltså vid den utfart mötande trafik kommer på) och sedan blinkar man höger ut ur hela rondellen.


    Forgive your enemies, but never, never forget their names
  • Nirnaeth

    Fick mitt körkort idag!! På 2:a uppkörningen..

    Förra gången kuggade jag ju pga fortkörning, men idag var jag väldigt vaksam på hastigheten.
    Fick ett motorstopp direkt, fick göra om två parkeringar då jag hamnade snett flera gånger, glömde växla ner i korsning, blinkade för tidigt ut ur rondell, glömde helt hur man krypkör och använde bromsen istället, och gjorde en del småmissar enligt mig själv iaf.
    Men när vi kom tillbaka så vänder han sig mot mig och säger: ja, jag kan inte göra annat än godkänna din körning.

    Jag trodde han skämtade med mig, men icke..har ett papper i handen som bevisar motsatsen

    Så visst får man göra misstag, huvudsaken är att man är medveten om dom och försöker rätta till dom! Parkeringarna bad jag själv om att få göra om tills jag var nöjd, och det tyckte han var huvudsaken.

    Hade inte hunnit köra en enda gång sen förra uppkörningen för en vecka sen, så jag var livrädd i morse och var helt säker på att det skulle gå åt skogen

  • LoveMyFamily

    Halloj!
    Jag fattar egentligen inte ett dugg vad jag missade igår.
    han påstod att jag kört ryckigt, men när?

    Sedan fanns det saker han inte skrivit i, tex så backade vi och dpå gick det bra.
    Men det kanske är så att de bara kryssar i dem Områden som jag hade IG på?
    För ibörjan sade han att vi skulle gå igenom typ 10-12 "uppgifter" men på lappen är det högst 8-9 st. konstigt.

    Sedan så fick han ingripa på slutet för jag kom lite för nära en skylt på deras jättesmala parkering.

    Jag har tappar lusten helt på det här, känner mig värdelös.....

    =(

  • VärldensbästaH
    Nirnaeth skrev 2009-11-27 15:04:21 följande:
    Fick mitt körkort idag!! På 2:a uppkörningen..Förra gången kuggade jag ju pga fortkörning, men idag var jag väldigt vaksam på hastigheten. Fick ett motorstopp direkt, fick göra om två parkeringar då jag hamnade snett flera gånger, glömde växla ner i korsning, blinkade för tidigt ut ur rondell, glömde helt hur man krypkör och använde bromsen istället, och gjorde en del småmissar enligt mig själv iaf. Men när vi kom tillbaka så vänder han sig mot mig och säger: ja, jag kan inte göra annat än godkänna din körning. Jag trodde han skämtade med mig, men icke..har ett papper i handen som bevisar motsatsen Så visst får man göra misstag, huvudsaken är att man är medveten om dom och försöker rätta till dom! Parkeringarna bad jag själv om att få göra om tills jag var nöjd, och det tyckte han var huvudsaken. Hade inte hunnit köra en enda gång sen förra uppkörningen för en vecka sen, så jag var livrädd i morse och var helt säker på att det skulle gå åt skogen
    Grattis!!
    Ja så säger min körlärare hela tiden, det är inte förbjudet att göra missar under uppkörningen (beror ju på vad såklart) om man vet hur man ska rätta till det, och att de ser till helheten.
    Men jag har ju inte kört upp så jag vet inte
Svar på tråden Någon som vill följas åt när det gäller att ta körkort? DEL 2