• Äldre 24 Nov 22:30
    15030 visningar
    120 svar
    120
    15030

    Hur gör ni med era bajsblöjor?

    Jag håller på att bli galen på vår blöjhink och den stank som den utger. Vi har en Sangenic, som töms en gång per vecka (för lite troligen), men tyvärr blir det inte riktigt av oftare. Håller på att kräkas varje gång man ska lyfta på locket, men även när den är stängd luktar det unket i badrummet.
    Jag har försökt att diska den och lufta den, men trots att den då var tom, sanerad och utan bajsblöjor, så stank den.
    Söker nu efter en bättre lösning. Hur gör ni andra? Eller är lösningen helt enkelt att man måste tömma den en gång om dagen??

  • Svar på tråden Hur gör ni med era bajsblöjor?
  • Äldre 25 Nov 09:34
    #41

    vi har som tur är ett sopnedkast precis utanför dörren. Sonen är 1½ och springer och kastar blöjjorna själv. Det är det enda positiva med att bajsa för honom. Att man får kasta ner blöjjan i det stora svarta hålet :D

  • Äldre 25 Nov 09:35
    #42

    Jag värmer huset med en kamin och då eldar jag upp dom, funkar bra för oss.

  • Äldre 25 Nov 10:15
    #43

    Lägger i hundbajspåse i vanliga soporna som töms varje dag. Ändå hinner det börja lukta ibland...

  • HäxanS­urtant­3
    Äldre 25 Nov 10:23
    #44

    HUA!!!!!!!

    EN GÅNG I VECKAN????

    Såklart det STINKER!!! även om den är en inplastad sak...tänk på hur det luktar i soprum...usch...

    Självklart är en gång/veckan för lite. här tömmer jag dagligen, men har ingen blöjhink. Lägger bajsblöjan och kissblöjan i vanliga sophinken och den töms ju ofta. Ser ingen anledning har en äcklig bajshink i badrummet. Räcker med en soppåse.

  • Viktor­smamma
    Äldre 25 Nov 10:31
    #45

    vi har sopnedkast i vårt trapphus så vi gör så här:

    - köper små vita påsar på ÖB (5kr för 30påsar)
    - lägger bajsblöja i denna med tvättservetterna.
    - går ut direkt och slänger i sopnedkastet.

    hade också en blöjhink tills när sonen började sova i eget rum, men eftersom vi har skötbordet i hans rum så gick de inte att ha hinken där inne, de luktade APA varje gång man hade haft dörren stängd dit.

    Nu slipper vi det =)

  • Äldre 25 Nov 10:38
    #46

    Vi har angelcare blöjhink som vi tycker funkar hyfsat. Vi slänger bajspåsarna i en hundbajspåse tillsammans med alla tvättlappar som använts vid bytet och knyter ihop och slänger i blöjhinken. Kissblöjor slänger i en vanlig soppåse som hänger vid skötbordet så slösar man inte blöjhinkpåsar på dessa. Blöjhinken tömmer vi ca en gång per vecka, det brukar räcka och det funkar helt ok med lukter nu, vi har ändå skötbordet i dotterns rum.

  • tinee
    Äldre 25 Nov 10:48
    #47

    vi har en papperskorg på altan där vi slänger bajsblöjor jag klarar inte stanken... och fåglarna bryr sig inte om den där ute för de är bara bajsblöjor där i. Så slänger jag bara kissblöjor inne

  • nemooo
    Äldre 25 Nov 10:58
    #48

    Själv lägger jag blöjorna i hundpåsar o slänger direkt. Men jag såg ett tips på tv att man ska lägga en bit kol i botten i blöjhinken... tydligen drar det åt sig all lukt... har inte provat själv men har hört att det funkar utmärkt... värt att prova :)

  • Äldre 25 Nov 11:51
    #49

    kastar direkt bajsblöjor i sopnedkastet med påse! kissblöjor töms 1/ggr dag

  • Karl Fazer
    Äldre 25 Nov 12:17
    #50

    Lägger bajsblöjor i en bajspåse (som vi har till hunden) i vanliga soporna under vasken. Tömmer dem minst en gång per dag och det funkar bra. Kanske hennes skit inte stinker så mycket

Svar på tråden Hur gör ni med era bajsblöjor?