• mamma to be

    Hur gör ni med era bajsblöjor?

    Jag håller på att bli galen på vår blöjhink och den stank som den utger. Vi har en Sangenic, som töms en gång per vecka (för lite troligen), men tyvärr blir det inte riktigt av oftare. Håller på att kräkas varje gång man ska lyfta på locket, men även när den är stängd luktar det unket i badrummet.
    Jag har försökt att diska den och lufta den, men trots att den då var tom, sanerad och utan bajsblöjor, så stank den.
    Söker nu efter en bättre lösning. Hur gör ni andra? Eller är lösningen helt enkelt att man måste tömma den en gång om dagen??

  • Svar på tråden Hur gör ni med era bajsblöjor?
  • Ruggugglan

    Vi slängde dem i en liten påse, och sedan i de vanliga soporna som vi ändå går ut med varje dag.


    BF 24 januari.
  • scs

    Vi slänger alla bajsblöjor i hundbajspåsar och kastar ut dem direkt (bor i villa och tar med påsarna till soptunnan när vi går ut). Kissblöjor och övriga sopor från badrummet lägger vi i vanlig sophink/pedalhink och den påsen tömmer vi oftast varje dag den också.

    Det finns nog inget (enligt mig) som luktar så illa som blöjsopor så vi gör allt för att undvika stanken Töm soporna ofta om ni vill slippa lukt, det är nog det enda som hjälper. Plasthinkar brukar dessutom dra åt sig lukten och börja lukta illa själva om man låter den stå full med sopor länge.

  • Tigerwoman

    Blöjhink är enligt mig helt värdelöst, det är äckligare än äckligast. Vi slängde ut vår och började lägga bajsblöjorna i vanliga hundbajspåsar i vanliga soporna istället. För man byter ju många blöjor per dag så därför slänger man soporna väldigt ofta också. Det hinner aldrig bli någon lukt och det är dessutom ernormt mycket billigare med hundbajspåsar än med påsarna till blöjhinken. Snacka om en sån där sak som man absolut INTE behöver!

  • jason

    Jag har också Angelcares gratisblöjhink. Funkar perfekt tycker jag! Jag lägger bajsblöjorna där och kissblöjorna i en vanlig pedalhink. Jag tömmer den 1-2 ggr per vecka och ändå luktar det ingenting.

  • Alisa

    Vi har en plåthink från Ikea med lock. Det luktar inte i badrummet, det blir endast en unken doft när man öppnar locket...
    Innan hade vi en mindre hink där det fick plats 5 blöjor, sedan slängde vi dem.
    Hundbajspåsar har jag hört är jättebra om man har stinkblöjor 

  • ladysoul77

    Vi slänger direkt i soporna. Är det en extra illaluktande blöja lägger vi den i en liten plastpåse. Vi tömmer soporna minst en gång om dagen så det hinner inte lukta. Tycker också en gång i veckan låter väldigt sällan..

  • Eisa

    har en soppåse utomhus  där jag lägger blöjor
    skulle inte palla ha det inne

  • Joje

    Vi har en stor Diaper champ med en svart sopsäck i! Tycker inte att det luktar, kanske lite när man precis bytt och slängt blöjan. Vi har 2 blöjbarn.

  • brünnhilde

    Vi häller ut bajset i toastolen, sen lägger vi blöjan i hushållssoporna som vi tömmer dagligen. (1 bajsblöja/dygn)

  • Amlin

    Vi har små platspåsar vid skötbordet som vi knyter in allt i och slänger i en blöjhink (bara en vanlig med plastlock, ingen "luktfri") Sen tömmer vi den hinken när det blir fullt eller när vi tycker att det luktar. Det blir rätt ofta.

Svar på tråden Hur gör ni med era bajsblöjor?