• mamma to be

    Hur gör ni med era bajsblöjor?

    Jag håller på att bli galen på vår blöjhink och den stank som den utger. Vi har en Sangenic, som töms en gång per vecka (för lite troligen), men tyvärr blir det inte riktigt av oftare. Håller på att kräkas varje gång man ska lyfta på locket, men även när den är stängd luktar det unket i badrummet.
    Jag har försökt att diska den och lufta den, men trots att den då var tom, sanerad och utan bajsblöjor, så stank den.
    Söker nu efter en bättre lösning. Hur gör ni andra? Eller är lösningen helt enkelt att man måste tömma den en gång om dagen??

  • Svar på tråden Hur gör ni med era bajsblöjor?
  • Aurora Borealis

    jag brukar försöka hälla ut bajset i toan, men det går ju inte med klet
    och så lägger jag själva blöjan i en hink med lock, som vi går ut med varje dag ungefär. Jag tycker inte att det luktar så farligt, (förutom när man öppnar hinken)

  • KlasStures mamma

    Vi har blöjhink och än så länge funkar det jätte bra. Den töms med 3-4 dagars mellanrum. Visst luktar den lite när man öppnar, men inte värre än blöjan man stoppar ner där om de tär en bajsblöja =)
    Om du inte får den lukt fri så prova att lägga en ättika fuktad bit hushållspapper i botten. Eller kanske torka ättika på sidorna. Har inte själv provat men ättika tar ju bort de flesta dofterna =)

  • tjocksmocken

    Håller fullkomligt med dig. Trodde det var en lyxpryl så att man skulle slippa blöjsstanken men det gör den bara värre!!! Stoppar bajsblöjor i 2 liter fryspåsar (köper billigaste man kan hitta) och slänger sen dem i hushållssoporna som töms minst 1 gg/dag

  • babykaboom

    Tycker det låter väldigt sällan med en gång i veckan! Inte konstigt det stinker med en veckas gammalt bajs ju! Örk!

    Vi köpte en mindre sophink (en i plåt med lock) där bara ca 4 blöjor får plats. Då MÅSTE vi byta ofta och då luktar det mindre. Vi byter varje/varannan dag.

  • Ärtan 83

    Vi har en helt vanlig öppen papperskorg där vi lägger alla blöjor och tvättlappar. Bajset tömmer vi ut i toan och sedan viker vi ihop blöjorna (rulla ihop och stäng med fästtejpen) innan de åker i sopen. Vi byter påse varje eller varannan dag och det luktar i princip ingenting.

    Provade pedalhink i början men det var värdelöst enligt oss. När blöjorna låg instängda började det lukta efter bara någon timme.

  • Rastafairy

    skulle få extremt dåligt miljösamveteom ja hela tiden lade bajblöjor i plastpåsar. Jag rullar bara i hop dem tight (o fäster med tejpen på blöjan) tillsammans med den/de våtservetter ja torkat rumpen med och slänger i vanlig öppen soptunna i badrummet som vi tömmer typ varannan eller var tredje dag. Luktar liiite...om sambon bytt på lillan och struntar i o vika blöjan då stinker de rövare...och jag blir helt tokig på honom! :-P

  • Bobby77

    Såklart det stinker skit om man 1 gång i veckan.Blää.. Å tänk alla bakterier som ligger där å myser. Lägg i vanliga sopen å töm varje dag, tror jag de flesta gör...

  • Brunello

    OT men det finns ju plastpåsar som typ blir ingenting när de bränns upp

  • yuzz

    I en påse på balkongen, luktar ingenting när det är kallt.

Svar på tråden Hur gör ni med era bajsblöjor?