• mamma to be

    Hur gör ni med era bajsblöjor?

    Jag håller på att bli galen på vår blöjhink och den stank som den utger. Vi har en Sangenic, som töms en gång per vecka (för lite troligen), men tyvärr blir det inte riktigt av oftare. Håller på att kräkas varje gång man ska lyfta på locket, men även när den är stängd luktar det unket i badrummet.
    Jag har försökt att diska den och lufta den, men trots att den då var tom, sanerad och utan bajsblöjor, så stank den.
    Söker nu efter en bättre lösning. Hur gör ni andra? Eller är lösningen helt enkelt att man måste tömma den en gång om dagen??

  • Svar på tråden Hur gör ni med era bajsblöjor?
  • Alexi

    lite OT men är det normala alltså att man ska kunna tömma ut bajs i toan, dvs konsistensmässigt? Dottern är ett år och för typ ett halvår sen var det så pass hårt under en period men sista 4-5 månaderna är det alltid bara kladd. Är det något man borde fundera över som fel?

  • yuzz
    Alexi skrev 2009-11-25 21:56:36 följande:
    lite OT men är det normala alltså att man ska kunna tömma ut bajs i toan, dvs konsistensmässigt? Dottern är ett år och för typ ett halvår sen var det så pass hårt under en period men sista 4-5 månaderna är det alltid bara kladd. Är det något man borde fundera över som fel?
    Vadå att hon är lös? Nä barn brukar oftast ha löst bajs. Kallas barn diareè. Har själv tatt min dotter till läkare för jag misstänkte att hon var gluten eller laktosintolerant.
  • Birry

    Konsistenssvar: Vi har aldrig kunnat tömma blöjan i bajs, alldes för kladdigt, och det är helt normalt enligt BVC.

    Bajsblöjor: När vi bytt en så tömmer vi den vanliga öppna sopkorgen som vi har en påse i, knyter ihop dem om blöjan, sen ut med den i soporna. Blöjorna i sig är en sån miljöbov att plastpåsen inte ger mig mer dåligt samvete!

    Skulle aldrig vilja ha bajsblöjorna inne! *hua*

  • yuzz

    Ett tips:
    Spar miljön och släng dem ute i kylan istället för att lägga varenda liten blöja i en påse.

  • logg81

    Jag har en hink med lock (och ett litet hål i locket). inget avancerat alls.
    Det luktar bara när man lyfter på locket.

    men efter att ha läst i tråden ska jag ställa en hink på balkongen. O sen kasta bajsblöjorna däri... Jag ställer fulla blöjpåsar där... och det luktar inte ett smack.... Så varför inte ha en bajshink där?


    Jag stavar inte taskigt! Min dator är faktiskt trasig!!!
  • yuzz
    Alexi skrev 2009-11-25 22:10:00 följande:
    Tack för svaren om konsistens! När brukar de få mer "vuxen" konsistens då?
    Där kan jag inte hjälpa dig , men om jag tänker efter så kanske det blir när dem slutar med vällingen. Den innehåller ju mycket fullkorn!
  • marienna

    Vi lägger varje bajs blöja och tillhörande papper ev våtservetter i en påse och slänger den nästa gång vi går ut. Skulle aldrig stå ut med doften i flera dagar.

    Tipset att slänga ut blöjpåsen i kylan funkar inte riktigt i en hyresrätt. Och vem vill göra det utanför en villa? lär väl dra till sig djur?

  • Chili mum

    Jag tyckte inte alls om blöjhinken.
    Vi har en vanlig papperskorg med lock och har små påsar som vi slänger
    bajsblöjorna i.


    L 041216 & M 060224 & A 090630
Svar på tråden Hur gör ni med era bajsblöjor?