• Äldre 25 Nov 22:32
    8797 visningar
    104 svar
    104
    8797

    Är satanism på förskolan ok?

    Generellt tycker jag så här. Förskolan ska vara fri från alla påtryckningar. Man kan tala om att "JAG tycker så här men alla gör det inte" om ämnet kommer upp. Vissa tycker si o vissa tycker så. Sen om man är kristen eller satanist spelar ingen roll för mig. Ingen ska påstå att vissa saker är absolut sanning på en allmän förskola. Sen har man valt inriktning på förskolan så får man ju tåla att vissa saker lärs ut men då har man gjort ett val innan.

  • Äldre 26 Nov 10:01
    #31

    I förskoleplanen står bland annat detta. Sen är läroplanen fri att tolkas lite som den vill. Första stycket handlar om barn, men kanske kan det gälla för de vuxna oxå om man vill se det så.

    "Inget barn skall i förskolan utsättas för diskriminering på grund av kön, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning hos någon anhörig eller funktionshinder -eller för annan kränkande behandling. Verksamheten skall syfta till att barnens förmåga till empati och omtanke om andra utvecklas, liksom öppenhet och respekt för skillnader i människors uppfattningar och levnadssätt. Barns behov av att på olika sätt få reflektera över och dela sina tankar om livsfrågor med andra skall stödjas.

    Arbetslaget skall: göra barnen uppmärksamma på att människor kan ha olika attityder och värderingar som styr deras synpunkter och handlande"

Svar på tråden Är satanism på förskolan ok?