• Äldre 25 Nov 22:45
    8799 visningar
    104 svar
    104
    8799

    Är satanism på förskolan ok?

    Att bära ett kors måste ses som helt ok, att prata om gud i generella ordalag och svara på frågor är rimligt.

    Att prata om bönens makt och att nämna gud i formen "herrens vägar är outgrundliga" är det inte.

    Hade jag varit berörd hade jag tagit ett allvarligt samtal med henne, om inte det hjälper så är det chefen som får ta det (kanske till och med ta det dit direkt).

  • Äldre 25 Nov 23:02
    #17
    zxwhf skrev 2009-11-25 22:53:10 följande:
    Väljer man att låta andra, främmande personer ta hand om sina barn får man leva med att de blir påverkade av dessa. Vad är alternativet? Neutrala kloner som svarar inövat och metalliskt på olika frågor? ALLA människor som kommer i kontakt med ditt barn påverkar det! Självklart. Och går då barnet på förskola heltid får man vara beredd på att de påverkas av sina pedagoger. Pedagogerna måste väl ändå få vara naturliga och prata med barnen utan olika munkavlar? Så självklart skulle en satanist vara lika självklar på en förskola som en kristen tycker jag. Sen får man väl ta ställning till om man vill att främmande personer ska vara ens barns stora vuxenkontakt eller inte. Väljer man det får man stå ut med att man inte kan kontrollera allt barnen får höra och prata om.
    Det har du rätt i men man kan ju också kräva vissa saker av de man anlitar för att ta hand om sina barn, en av dem är att de inte ska syssla med religion på arbetsplatsen (i sällskap med barnen), en annan kan vara att de inte ska sprida rasism eller liknande till barnen. Det finns ju dessutom vissa krav i de lagar som reglerar verksamheten.
  • Äldre 25 Nov 23:12
    #24
    lisis skrev 2009-11-25 23:04:26 följande:
    Nja jag tycker nog att en satanist skulle vara värre än en kristen, för dom tror ju på det onda liksom. Elakhet, lidande, hat och sånt står väl högt i kurs hos dom. En satanist skulle kanske få för sej att skrämma eller skada barnen tänker jag.
    Dags att läsa på lite om satanismen ser jag. Här är en bra början:
    en.wikipedia.org/wiki/Satanism

    Det är vanligtvis inte djävulsdyrkan det handlar om. Man kan säga att satanister är rebeller som protesterar mot delar av samhället.

    Obs att det är mycket förenklat och generaliserat, läs ovanstående artikel för en bättre förklaring, finns på svenska Wikipedia också inte riktigt lika bra dock.

    Att en satanist skulle få för sig att skrämma eller skada barnen får ses som lika otroligt som att den kristna skulle göra det.
  • Äldre 25 Nov 23:30
    #27
    lisis skrev 2009-11-25 23:25:23 följande:
    Jaja, okej okej, jag kan verkligen inget om satanismen. Jag är kanske representativ för befolkningen? Dvs genomsnittsföräldern på dagis skräms mer av en satanist än av en kristen, tror jag. Sen tycker jag att alla som är religiösa är lite skrämmande. Men det är jag det.
    Perfekt tillfälle för att utbilda sig lite och inte vara representativ för befolkning då! :D
  • Äldre 26 Nov 17:29
    #37
    Solar skrev 2009-11-26 15:25:30 följande:
    Jag tror att många har dåligt kännedom om satanism och djävulsdyrkan. Det är det andra utav dem två som är den "läskiga". Att ha en satanist till lärare tror jag inte skulle vara farligt, djävulsdyrkare är ju de som offrar djur, dricker blod m.m. Har hört att vissa djävulsdyrkare begår självmord när de känner att de har uträttat allt de känner att de behöver göra i livet.
    SRA! SRA! SRA! AAAHH, alla "djävulsdyrkare" mördar barn, kattungar och jultomten, samtidigt!!!

    en.wikipedia.org/wiki/Satanic_ritual_abuse (SRA)

    Tycker det låter som att du inte har mycket bättre koll på satanism och djävulsdyrkan, också känt som teistisk satanism. Det finns helt enkelt inga bevis för att (teistisk) satanism är bakgrunden till brott.

    Satanister har inte dödat hundratals barn, druckit deras blod och offrat dem till satan, det är däremot många som är övertygade om att det ligger till så.

    Satanismen är givetvis främmande för många, speciellt den teistiska delen där man "ersätter" Gud med Satan (Lucifer) med. Det var också detta som ledde till SRA. Och Salem Witch Trials.

    Fun fact: LaVey-satanism är ateistisk, det kan troende använda som ammunition mot oss ateister, bring it on. :D
  • Äldre 27 Nov 10:55
    #46
    5busar skrev 2009-11-27 02:35:24 följande:
    Jag är troende och går i kyrkan i stortsett varje söndag där jag är lärare till barn i förskoleåldern. På vardagarna arbetar jag på en komunal förskola. Som pedagog på förskolan får jag inte undervisa eller påverka barnen med min tro och skulle aldrig komma på tanken att göra det. På söndagarna undervisar jag barnen i klassen utifrån vår trosåskådning och där har ju föräldrarna själva valt att de vill att barnen ska få den undervisningen. Jag skulle trots att jag är religös protestera om någon pedagog på mina barns förskola skulle föra fram sin trosåskådning där eftersom det finns olika syn på Gudstro. Men samtidigt tycker jag att vi har tur för på mina barns förskola arbetar en pedagog från vår kyrka och det ger mina barn en trygghet men hon skiljer på förskolan och sin roll som lärare i kyrkan men eftersom hon har samma tro så kan hon nå fram till min son när han är lessen, arg, orolig eller upprörd. (Min son är autistisk och ibland så kan en liten förändring få honom ur gängorna)
    Vad säger du om satanism hos en pedagog, är det lika ok?
Svar på tråden Är satanism på förskolan ok?