• Marioh­n
    Äldre 25 Nov 22:28
    8796 visningar
    104 svar
    104
    8796

    Är satanism på förskolan ok?

    På förskolan här i området jobbar en jättetrevlig fritidspedagog. Hon är kristen och bär ett stort guldkors runt halsen. Hon pratar ofta med barnen om Gud och bönens makt och fäller kommentarer som "guds vilja är outgrundlig" och dylikt.
    Ovanför hennes skrivbord står det skrivet ett par bibelcitat.

    Jag kan inte låta bli att fundera på om det hade varit ok för föräldrar att lämna sina barn till en fritidspedagog som bar en satanistisk symbol runt halsen, sade saker som "satans väg är rätt väg" till ungarna och hade satanistiska citat ovanför skrivbordet.

    Varför är det ena ok medan det andra inte är det?

    (Alla som nu tror att satanism handlar om att offra barn, slakta djur och begå brott. Så är det inte. Det är en väldigt extrem grupp som sysslar med det och extrema grupper finns inom alla religioner och grupper. Satanismen uppmanar inte nödvändigtvis till något negativt utan handlar till stor del om den fria viljan och rätten att förfoga över sitt eget liv och göra sina egna val istället för att lyda Gud)

  • Svar på tråden Är satanism på förskolan ok?
  • Äldre 27 Nov 02:07
    #41

    gah..trött så skriver som en kratta!
    "så länge det inte hindrar deras arbete med barnen pedagogiskt eller omvårdnadsmässigt", skulle det stått!

  • Äldre 27 Nov 02:09
    #42

    Har bara läst TS.

    Nej, nej - självklart får man som privatperson ha vilken livsåskådning som helst, men det ska inte avspegla sig så oförblommerat i ens yrkesroll, vare sig kristendom eller satanism.

    Vill man frälsa själar - åt vilket håll det vara må - får man göra det på fritiden!

  • Lyckli­gtSlut
    Äldre 27 Nov 02:13
    #43

    De får väl vara vad de vill, så länge de inte pratar med barnen om religionen på "övertalande" sätt. Visst kan man förklara sin religion, men får göra det sakligt.

  • Fru U
    Äldre 27 Nov 02:21
    #44

    Såvida man inte valt en skola (förskola/dagis) med en viss religiös inriktning så ska all religion hållas utanför.

  • 5busar
    Äldre 27 Nov 02:35
    #45

    Jag är troende och går i kyrkan i stortsett varje söndag där jag är lärare till barn i förskoleåldern.
    På vardagarna arbetar jag på en komunal förskola.
    Som pedagog på förskolan får jag inte undervisa eller påverka barnen med min tro och skulle aldrig komma på tanken att göra det.
    På söndagarna undervisar jag barnen i klassen utifrån vår trosåskådning och där har ju föräldrarna själva valt att de vill att barnen ska få den undervisningen.

    Jag skulle trots att jag är religös protestera om någon pedagog på mina barns förskola skulle föra fram sin trosåskådning där eftersom det finns olika syn på Gudstro.

    Men samtidigt tycker jag att vi har tur för på mina barns förskola arbetar en pedagog från vår kyrka och det ger mina barn en trygghet men hon skiljer på förskolan och sin roll som lärare i kyrkan men eftersom hon har samma tro så kan hon nå fram till min son när han är lessen, arg, orolig eller upprörd. (Min son är autistisk och ibland så kan en liten förändring få honom ur gängorna)

  • Äldre 27 Nov 10:55
    #46
    5busar skrev 2009-11-27 02:35:24 följande:
    Jag är troende och går i kyrkan i stortsett varje söndag där jag är lärare till barn i förskoleåldern. På vardagarna arbetar jag på en komunal förskola. Som pedagog på förskolan får jag inte undervisa eller påverka barnen med min tro och skulle aldrig komma på tanken att göra det. På söndagarna undervisar jag barnen i klassen utifrån vår trosåskådning och där har ju föräldrarna själva valt att de vill att barnen ska få den undervisningen. Jag skulle trots att jag är religös protestera om någon pedagog på mina barns förskola skulle föra fram sin trosåskådning där eftersom det finns olika syn på Gudstro. Men samtidigt tycker jag att vi har tur för på mina barns förskola arbetar en pedagog från vår kyrka och det ger mina barn en trygghet men hon skiljer på förskolan och sin roll som lärare i kyrkan men eftersom hon har samma tro så kan hon nå fram till min son när han är lessen, arg, orolig eller upprörd. (Min son är autistisk och ibland så kan en liten förändring få honom ur gängorna)
    Vad säger du om satanism hos en pedagog, är det lika ok?
  • 5busar
    Äldre 27 Nov 15:56
    #47
    Mayoranya skrev 2009-11-27 10:55:33 följande:
    Vad säger du om satanism hos en pedagog, är det lika ok?
    Vi lever i ett mångkulturellt samhälle och jag anser att alla har rätt att ha sin tro eller åsikt men inte pådyvla den på andra.
    När det gäller religösa symboler eller kläder så är det upp till var och en så länge det inte uppmanar till våld eller fientlighet, t ex ser inget fel i muslimer som döljer sig men de måste då inse att barn komenterar detta. T ex så säjer min son att de som bär burka är svarta spöken.
    Min syster är goth (och dom misstas för satanister ) skulle inte haft problem om någon av hennes kompisar skulle jobba på förskolan.
  • Sakura Anne
    Äldre 14 Jan 18:33
    #48

    Varför inte, det är också en religion.

  • Äldre 14 Jan 19:45
    #49

    Nej, det är det inte och ingen annan religion heller. Skolan, från förskola till gymnasie, ska vara konfessionellfri. Ingen religiös livsåskådning ska predikas för barnen i skolan.

  • mican
    Äldre 14 Jan 19:48
    #50

    Hade TS varit på mitt barns förskola hade jag nog sagt ifrån... Mig spelar det ingen roll om det är kristet satanistisk eller muslimskt. Mina barn skall inte bli påverkade av någon som helst religion på förskolan!


    ♥ Min Familj Rockar! ♥
Svar på tråden Är satanism på förskolan ok?