Skambelagd Asia Argento lämnar Italien
Forum Graviditet - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • gravid och mediciner. ngn läkare här? Annan som vet ngt?

  Lör 28 nov 2009 13:24 Läst 1387 gånger Totalt 23 svar
  Anonym (oroli­g)
  Visa endast
  Lör 28 nov 2009 13:24

  Jag är i en jättejobbig sits. Jag äter mediciner mot värk som man inte får äta när man väntar barn och nu har jag fått veta att jag är gravid!
  Det är alltså receptbelagda mediciner och graviditeten var inte planerad. Jag vill egentligen absolut inte göra abort. Å andra sidan vill jag inte leva med att skada mitt barn. Det är Så hemskt! Jag känner sån jäkla skuld över detta!
  Medicinerna åt jag fram till 10 dagar efter den gång vi gjorde ett misstag. Sen har jag inte ätit de efetrsom jag kände mig gravid och 2 dagar senare testade positivt.
  Jag måste säkert boka tid med läkare och fråga om detta men jag är så förvirrad och ledsen och har såklart så dåligt samvete!

  Finns det någon som vet om mediciner kan skada upp till 10 dagar efter en befruktning? Och hur i så fall..
  Och finns det någon som kan ge ett råd hur man ska göra?

  Ledsen mamma.

 • Anonym (beror på)
  Visa endast
  Lör 28 nov 2009 13:38 #1

  Det beror ju helt och hållet på vilken medicin du ätit, vissa mediciner är gravt fosterskadande medans andra inte är det även om de kanske inte är lämpliga att äta vid en graviditet.

 • Anonym (oroli­g) Trådstartaren
  Visa endast
  Lör 28 nov 2009 13:40 #2

  Anonym (beror på) skrev 2009-11-28 13:38:47 följande:


  Det beror ju helt och hållet på vilken medicin du ätit, vissa mediciner är gravt fosterskadande medans andra inte är det även om de kanske inte är lämpliga att äta vid en graviditet.
  Det är ju det som är svårt att veta. Det är ärligt helt hemskt det här! Vet du ngt om mediciner?
 • Lör 28 nov 2009 13:46 #3
 • Lör 28 nov 2009 13:49 #4

  Medicn och alkohol är ingen fara innan BIM. Det är ingen större fara efter heller, för embryot får inte sin näring från moderkakan förrän en bit in i graviditeten.
  Först när moderkakan tar över, kan det du stoppar i dig gå över till bäbis.

 • Anonym (oroli­g) Trådstartaren
  Visa endast
  Lör 28 nov 2009 14:04 #5
  Anonym skrev 2009-11-28 13:49:14 följande:
  Medicn och alkohol är ingen fara innan BIM. Det är ingen större fara efter heller, för embryot får inte sin näring från moderkakan förrän en bit in i graviditeten.Först när moderkakan tar över, kan det du stoppar i dig gå över till bäbis.
  lightfish skrev 2009-11-28 13:46:49 följande:
  www.fass.se
  Jag har kollat på FASS och där står att en av dessa mediciner inte skall tas under grav om inte läkare absolut ordinerat det, den andra (vilken jag ätit mer av..fram till 10 dagar efter sexet) skall inte tas alls om man vill bli gravid eller är gravid. Nu ÄR jag ju gravid!

  Tack för att ni svarar.. Du sista här som skrev att det inte är ngn fara innan BIM, tror du verkligen inte att fostret får del av medicinerna när den "landat" i livmodern heller? Jag bara grinar... Usch! Jag vill verkligen inte göra abort! Börjar inte fostret dela blod med mamman direkt?
 • Anonym (oroli­g) Trådstartaren
  Visa endast
  Lör 28 nov 2009 14:06 #6

  Vet ngn om det är en gynekolog jag ska fråga om detta? De är väl läkare (och vet säkert mer om detta än allmänläkare?)
  Jag ska försöka ringa ngn på gyn på sjukhuset direkt på måndag! Vilken ångest!! Jag vill inte skada min bebis! Hur sjutton kunde jag vara så dum?!!!

 • Lör 28 nov 2009 14:10 #7

  Kolla här, där finns de fosterskadorsom uppstått i samband med graviditet och läkemedel. Bara och söka på just ditt läkemedel. Mycket bättre sida än fass, och det är den sida som specialist mödravården använder för attt kolla om de rekommenderar abort eller ej.

  www.janusinfo.se/gravreg/

 • Lör 28 nov 2009 14:21 #8

  Slutade du med de så fort efter du visste att du var gravid och bara 10 dagar efter ÄL så har de definitivt inte gjort någon skada på lilla barnet i magen...

 • Anonym (oroli­g) Trådstartaren
  Visa endast
  Lör 28 nov 2009 14:21 #9
  jordnöten skrev 2009-11-28 14:10:53 följande:
  Kolla här, där finns de fosterskadorsom uppstått i samband med graviditet och läkemedel. Bara och söka på just ditt läkemedel. Mycket bättre sida än fass, och det är den sida som specialist mödravården använder för attt kolla om de rekommenderar abort eller ej.www.janusinfo.se/gravreg/
  Tack tack tack! Du har räddat mig! Jag bara grinar! Det är sant! På båda medicinerna står det att det ej bör tas tidigt i graviditeten men om det är gjort så föreligger ingen rekommendation om abort! De ev missbildningar som skett efter mödrar som tagit detta är nästan lika sällan förkommande som bland övriga mammor.
  Det jag var mest rädd för är ett opiumpreparat, morfinliknande, som jag tagit i 2 dagar mot värk, och på det kunde faktiskt inga alls direkta skador ses på foster förutom abstinens vid långvarigt bruk.

  Idag är jag exakt 2 veckor efter vårt oskyddade sex. Och vet ni vad? Vi VILL ju inte ta bort barnet! Tack så hemskt mkt för svaren. Hur dum känner man inte sig när man gjort så här? Jag brukar inte ta mediciner så ofta men hade så jävulsk värk och tog därför ganska många. Herregud!
  Jag ska ändå ringa gyn så att jag får komma och prata. Men nu känns helgen lite lugnare i alla fall!
  Om det är 2 veckor sen vi hade sex, och jag har plussat i går, när börjar embryot då få "mitt blod" och allt i sig? Näring från mig?
 • Anonym (oroli­g) Trådstartaren
  Visa endast
  Lör 28 nov 2009 14:23 #10
  Anonym skrev 2009-11-28 14:21:21 följande:
  Slutade du med de så fort efter du visste att du var gravid och bara 10 dagar efter ÄL så har de definitivt inte gjort någon skada på lilla barnet i magen...
  Jag slutade 10 dagar efter sexet. Jag kände verkligen att det kunde vara ngt. Innan dess åt jag några tabletter om dagen.
  Oron är ju den att man hör att det är farligast i början. Och ingen vill ju skada sin bebis. Det är så himla typiskt (och ändå så välkommet så klart) att bli gravid när man minst anar det och minst "skött" sig!
Svara i tråden: gravid och mediciner. ngn läkare här? Annan som vet ngt?
Logga in
Bli medlem
Skapa en ny tråd
Ändra kategori Skriver i kategorin: Känsliga rummet
Svara i tråden...

Innehåll