Linus Sandgren får pris i Los Angeles
Forum Missbruk - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Någon annan som fastnat i medicinmissbruk?

  Tis 1 dec 2009 11:44 Läst 20794 gånger Totalt 179 svar
  Tis 1 dec 2009 11:44

  Känner mig så ensam just nu. Jag vet att det jag gör är fel men samtidigt så vill jag inte sluta, för jag vill inte känna. Medicinerna får mig att må bra, inte känna smärtan inom mig... Har hållt på i ett halvår nu med tradolan.

  Finns det någon annan i samma situation?

 • Tis 1 dec 2009 11:55 #1

  Jag har inte varit i något missbruk, men min mamma har det.
  Jag vet hur kämpigt det kan vara.. vet inte hur många gånger jag själv hamnat i tårar när hon kämpat att blivit av med tabletterna.
  Hon åt lugnande mediciner i cirka 10 år, idag är hon fri från dom.
  Hon tänkte lägga in sig, för det vart för jobbigt.. men hon klarade det helt själv på egen hand, är så jäkla glad & stolt över henne. ge inte upp!

  vad är det för medicin du äter? har du någon närstående som kan hjälpa dig?

 • Anonym Trådstartaren
  Visa endast
  Tis 1 dec 2009 12:00 #2

  Jag har tidigare tagit lugnande mediciner men slutade själv. Nu är det bara tradolan (tramadol) som jag tar, för att de gör att jag känner mig som en normal människa, jag vill inte längre dö när jag tar dom. Jag vet som sagt inte ens om jag vill sluta. För vad är alternativet? Utan dom är jag deprimerad och vill mest dö. Och nu, ja jag är kanske en missbrukare men jag mår bra så länge jag tar tabletterna. Är det så hemskt?

  Ingen vet om att jag tar dom, skulle skämmas ihjäl. Fick dom efter en operation för ett halvår sen och alla varnade mig för att ta dom. Men jag sa att jag hade kontroll. De tror jag bara tog dom i en vecka. Men i själva verket har jag tagit dom varje dag sedan dess, för jag insåg hur bra jag mådde på dom.

 • sirisd­otter
  Visa endast
  Tis 1 dec 2009 12:05 #3

  Har en väninna som lyckades sluta, med hjälp av en ny läkare. Hon är så stolt över att hon lyckades - och mycket bitter på "vitrockade knarklangare" , som förstörde år av hennes liv.

 • Anonym (samma sits)
  Visa endast
  Tis 1 dec 2009 12:06 #4
  Anonym skrev 2009-12-01 12:00:47 följande:
  Jag har tidigare tagit lugnande mediciner men slutade själv. Nu är det bara tradolan (tramadol) som jag tar, för att de gör att jag känner mig som en normal människa, jag vill inte längre dö när jag tar dom. Jag vet som sagt inte ens om jag vill sluta. För vad är alternativet? Utan dom är jag deprimerad och vill mest dö. Och nu, ja jag är kanske en missbrukare men jag mår bra så länge jag tar tabletterna. Är det så hemskt?Ingen vet om att jag tar dom, skulle skämmas ihjäl. Fick dom efter en operation för ett halvår sen och alla varnade mig för att ta dom. Men jag sa att jag hade kontroll. De tror jag bara tog dom i en vecka. Men i själva verket har jag tagit dom varje dag sedan dess, för jag insåg hur bra jag mådde på dom.
  Jag är i samma sits som dig, Jagäter tiparol o när jag fösöker sluta så går det inte. men hur många har du kvar, för jag misstänker att de inte förnyar recept hur som helst....
 • Anonym Trådstartaren
  Visa endast
  Tis 1 dec 2009 12:07 #5
  sirisdotter skrev 2009-12-01 12:05:19 följande:
  Har en väninna som lyckades sluta, med hjälp av en ny läkare. Hon är så stolt över att hon lyckades - och mycket bitter på "vitrockade knarklangare" , som förstörde år av hennes liv.
  Det värsta är att jag inte får tabletterna av någon läkare mer. Har ju inget skäl till att få smärtstillande tabletter utskriva ner. Så jag fixar det på annat håll nu.. Det är mest det som gör att jag känner mig som en missbrukare. Hade jag haft någon smärta och fått dom av läkaren, då hade jag tyckt det var mer ok om jag fastnade på dom..
 • Anonym Trådstartaren
  Visa endast
  Tis 1 dec 2009 12:10 #6

  Anonym (samma sits) skrev 2009-12-01 12:06:11 följande:


  Jag är i samma sits som dig, Jagäter tiparol o när jag fösöker sluta så går det inte. men hur många har du kvar, för jag misstänker att de inte förnyar recept hur som helst....
  Tyvärr är det inte alls speciellt svårt att få tag på tradolan, tramadol och liknande mediciner på andra sätt. Folk säljer dom gladeligen. Det blir mycket dyrare men jag är så desperat efter att fly min smärta. Har mått dåligt i hela mitt liv, har provat antidepressiva som inte hjälpt. Detta är första gången jag känner att jag mår så som alla andra gör. Bara att min känsla inte är äkta egentligen..

  Är ditt beroende psykiskt, eller är det fysisk abstinens som håller dig fast?
 • Anonym (samma sits)
  Visa endast
  Tis 1 dec 2009 12:43 #7
  Anonym skrev 2009-12-01 12:10:03 följande:
  Anonym (samma sits) skrev 2009-12-01 12:06:11 följande:
  Tyvärr är det inte alls speciellt svårt att få tag på tradolan, tramadol och liknande mediciner på andra sätt. Folk säljer dom gladeligen. Det blir mycket dyrare men jag är så desperat efter att fly min smärta. Har mått dåligt i hela mitt liv, har provat antidepressiva som inte hjälpt. Detta är första gången jag känner att jag mår så som alla andra gör. Bara att min känsla inte är äkta egentligen..Är ditt beroende psykiskt, eller är det fysisk abstinens som håller dig fast?
  jag tror att det är både psykiskt och fysiskt. För jag har oxå mått så dåligt så länge o med tiparol känner jag mig glad o uppåt.

  Hur mycker tar du per dygn?
 • Anonym Trådstartaren
  Visa endast
  Tis 1 dec 2009 13:04 #8

  Anonym (samma sits) skrev 2009-12-01 12:43:38 följande:


  jag tror att det är både psykiskt och fysiskt. För jag har oxå mått så dåligt så länge o med tiparol känner jag mig glad o uppåt. Hur mycker tar du per dygn?
  Det är lite olika, i perioder försöker jag sluta för att få ner tröskeln lite, men som mest kommer jag upp i 500mg om dagen. Det känns inte bra att ta så stora doser för är ganska hög risk för att man ska få kramper, men man känner sig tvungen..

  För mig är den fysiska abstinensen uthärdlig. Får bara huvudvärk ett par dagar sen är det över. Men den psykiska är en helt annan sak.. Det är så otroligt svårt att gå tillbaka till sitt deprimerade jag när man vet att det finns en tablett som tar bort alla ens bekymmer! Det är ju så lätt! Jag lurar mig själv till att tro att jag kan hålla missbruket på denna nivå, att det aldrig behöver bli värre än så här. Så det fortfarande är under kontroll. Så himla naivt säkert..

  Hur länge har du ätit dina? Får du det på recept?
 • sirisd­otter
  Visa endast
  Tis 1 dec 2009 13:10 #9

  Vilken tur att jag mådde urdåligt när smärtläkare ordinerade tiparol! Gav upp efter tre dagar, tror jag. Tappade helt aptiten, minns jag. (tål inte heller hostmedicin med morfinliknande substans; kräks tills det inte finns något kvar att kräkas, som jag gjorde när jag fick petidin "sovdos" natten jag födde mitt barn, kräktes juicen de gav mig att dricka).

 • Anonym (ytter­ligare en)
  Visa endast
  Tis 1 dec 2009 13:15 #10

  sitter just nu i tradolan abstinens efter att ha ätit tradolan i 3 1/2 år....
  helvetet har bara börjat och jag undrar om jag någonsin kommer bli fri från dessa....

  Har sedan i sommras varit i kontakt med familjeläkaren för uttrappning men har inte den karaktären att trappa ner, finns dosen tar jag den och min läkare tror jag trappat ner...

  Om jag ändå aldrig börjat.

  Sluta eller sök hjälp snarast, för vet hur du känner, sitter i samma båt.

  / Kajsa

Svara i tråden: Någon annan som fastnat i medicinmissbruk?
Logga in
Bli medlem
Skapa en ny tråd
Ändra kategori Skriver i kategorin: Känsliga rummet
Svara i tråden...

Innehåll