• Äldre 1 Dec 16:26
    28306 visningar
    179 svar
    179
    28306

    Någon annan som fastnat i medicinmissbruk?

    Den psykiska abstinensen går också över. Räkna med att första veckan är värst. Efter det vänder det och allt känns bara bättre och bättre.
    Jag skulle kunna skriva en hel uppsats om detta men jag nöjer mig med detta svar så länge.

  • Äldre 1 Dec 16:28
    #22
    Anonym skrev 2009-12-01 15:45:57 följande:
    Anonym (ytterligare en) skrev 2009-12-01 15:01:39 följande: Just eftersom det inte påverkar ens liv negativt i övrigt så känner jag att det är svårt att motivera mig själv till att sluta. Varför ska jag sluta med något jag mår bra av? Visst jag behöver högre och högre doser för att må bra, men trots det har det aldrig blivit några negativa biverkningar av det som det kan bli med riktiga droger.
    Tramadol ÄR en riktig drog. Och dom biverkningar du ännu inte har upplevt vill du inte uppleva heller. Du kan få riktigt jävliga biverkningar av tramadol.
  • Äldre 1 Dec 16:32
    #24
    Anonym skrev 2009-12-01 16:28:30 följande:
    Men även när den psykiska abstinensen är över så sitter man där med depressionen igen (de av oss som var deprimerade från början). Och jag vill inte ha det livet. Ingen medicin mot depression har hjälpt så mycket som tradolanen.
    När du börjar uppleva dom riktiga biverkningarna av tramadol kommer du önska att du satt där med "bara" en depression. Biverkningarna i sig ger en sjuk depression så addera det med den depression du redan försöker behandla på egen hand.
    Jag rekommenderar er alla att sluta med tramadol och istället ge läkemedel som är avsatt för depressioner en ny chans. Låt det ta tid osv. I längden är det vart det.
  • Äldre 1 Dec 16:41
    #26

    Anonym (hej) skrev 2009-12-01 16:37:40 följande:


    Tror det är viktigt att se VAD du tar medicinen för! Det är absolut motiverat att ta en smärtmedicin mot smärta, doktorn har ju t o m ordinerat det. Då är du inte MISSbrukare, utan brukare. MEN, om du tar medicinen för att du ska må "bra" på andra sätt, som känna dig glad, ångestfri osv, då tar du medicinen av fel orsaker. Jag tror dock inte att du kommer att få särskilt svårt att sluta med medicinen, om du bara får en annan medicin som är ickeberoendeframkallande och dämpar din smärta (diklofenak?). Jag har själv slutat med både tramadol och citodon efter en skada. Inga problem om man trappade ut det lugnt!
    Eftersom hon tar sin tramadol för sitt psykiska välmående är det fullständigt värdelöst att börja med diklofenak.
    Sedan är det en enorm skillnad på att sluta med tramadol efter ett missbruk jämfört med att sluta efter att ha ätit rekommenderad mängd av en läkare.
    Har man ett beroende är det jävligt svårt att "bara trappa ner".
  • Äldre 1 Dec 16:44
    #29

    Anonym (hej) skrev 2009-12-01 16:42:08 följande:


    Detta ska du ta upp med din läkare. För han/hon kanske kan hjälpa dig med depressionen. Den medicinen du äter är ju inte till för depression. Jag vet.. när jag hade citodon kvar efter min olycka, så kunde det hända att jag "unnade" mig en halv när jag skulle sova eller mådde skit, det var också ett missbrukarbeteende. Nu har jag förvisso kvar tramadol, men tar den aldrig. Du fixar detta, MÅNGA har varit i din sits, och klarat sig ur det. Jag lovar!
    Har du inte läst vad hon har skrivit? Hon får den inte längre utskriven och har således ingen läkare att rådfråga.
    Du tog en halv när du skulle unna dig. När man missbrukar detta så tar man mycket mycket mer.
  • Äldre 1 Dec 16:55
    #34
    Anonym skrev 2009-12-01 16:51:30 följande:
    Ja det är kanske det jag behöver läsa på om, de biverkningar man kan få av ett långvarigt missbruk, så jag inte bara ser fördelarna med att äta dom. Jag vet att man kan bli rejält deprimerad efter att man slutat med dom för att de mixtrar med serotininet i hjärna, men trodde inte det skulle kunna hända under tiden man åt..
    Jag kan ge dig några av biverkningar rakt av.
    * När du tar din tramadol svarar kroppen med att bli kraftigt illamående och du kräks upp det igen. Detta innebär alltså att du kan behöva ta samma dos flera gånger innan kroppen klarar av att behålla det.
    * Du får kraftiga ryckningar i olika kroppsdelar. Tex armar, ben, käkar osv
    * Du kan drabbas av serotonergt syndrom vilket är ett livshotade tillstånd som kräver mycket snabb läkarvård om du ska överleva.
    * Du kan även gå omkring med symptom på detta syndrom utan att reagera vilket också är riktigt farligt eftersom det tyder på att din kropp är på gränsen till att utveckla ett serotonergt syndrom.
  • Äldre 20 Dec 22:28
    #55
    Anonym skrev 2009-12-20 21:09:36 följande:
    Anonym (beroendeläk) skrev 2009-12-20 21:01:26 följande: Nej det är klart. Jag är som sagt medveten om att jag kommer trilla dit igen så fort jag stöter på motgångar i livet. Men fram tills att jag gör det så tvivlar jag inte på att jag klarar mig utan tabletterna. De gör ju inget för mig de dagar jag redan "mår bra". Men visst, det bästa hade varit att hitta en antidepressiv medicin som fungerar.. Det blir nästa bit att ta itu med. Hittar jag rätt där så kan jag förhoppningsvis kasta tradolanen helt.
    Så länge du måste förlita dig till tramadol så snart du stöter på en motgång i livet så är det ett missbruk hur du än vänder och vrider på saken.
    Tror att detta har nämnts tidigare men det tål att upprepas. Någon SSRI kan du inte börja med så länge du äter tramadol då denna kombination kan leda till serotonergt syndrom om man har otur. Detta tillstånd är livshotande.
    Det är jättebra att du har varit utan i 9 dagar men det tyder som sagt inte på att du inte lider av ett missbruk.
  • Äldre 26 Dec 16:37
    #60
    Anonym skrev 2009-12-25 23:23:59 följande:
    Tydligen har läkare i Sveriga nu fått dirktiv om att dessa är farliga och därför ska de snart förbjudas. Jag förstår varför..
    Vet ngn om det finns bra medicin mot värk utan biverkningar med "rus"? Jag vill leva det riktiga livet med riktiga känslor!
    Tramadol ska inte förbjudas i Sverige så jag vet inte var din läkare fick det från. Den ändring som skett med tramadol är att denna substans blev narkotikaklassad.
    Det finns en uppsjö av antiinflammatoriska och smärtstillande läkemedel som inte ger något rus. Själv äter jag orudis och jag tycker att den fungerar helt okej.
  • Äldre 27 Dec 13:46
    #64
    Anonym skrev 2009-12-26 23:15:51 följande:
    Jag menade att läkaren sa att de fått restriktioner om att inte skriva ut dessa mera. (därav tolkade jag det som att de ska förbjudas). Hon sa att läkarna fått larmrapporter om missbruket och hon sa också att det är en av anledningarna till att dessa preparat blivit så populära på svarta marknaden (hon menade att man fastnar på dom så lätt). Vidare sa hon att av egen erfarenhet har det inte gått bra för EN ENDA som hon skrivit ut dessa åt. Så även om jag ville ha dom så blir jag glad att hon trots allt inte skrev ut dom. Ska höra om antiinflammatoriska mediciner vid nästa möte.
    Hör om orudis skulle kunna vara något för dig.
    Dexofen har slutat distribuerats i Sverige pga det du skriver. Tramadol är den enda av dom "svaga" opioiderna som finns kvar.
    Däremot är säkert läkare rädda för att skriva ut tramadol i samma utsträckning som dom gjort det tidigare just för att dom i början trodde att tramadol inte var så pass vanebildande som det är. Läkare informerades om att man inte fick någon avtändning av tramadol samt att det inte var särskilt vanebildande. Denna syn har dock förändrats nu.

    Sedan vill jag även påpeka till alla här att man inte alls behöver må dåligt eller lida av någon form av depression bara för att fastna i ett missbruk.
  • Äldre 27 Dec 18:19
    #66

    Anonym (illamående) skrev 2009-12-27 17:33:44 följande:


    Överläkare på smärtklinik skrev ut Tiparol eftersom hon var betänksam mot Distalgesic som jag i många år ätit maxdos av (8 tabletter per dygn). När jag inte tålde Tiparol (=tramadol) fick jag Citadon, som hon ansåg säkrare än Distalgesic. Finns Distalgesic idag? I kombination med alkohol är det tydligen livsfarligt.
    Nej, det innehåller samma verksamma substans som dexofen. Skillnaden är att dexofen inte innehöll något paracetamol. Substansen dextropropoxifen är förbjudet i Sverige.
Svar på tråden Någon annan som fastnat i medicinmissbruk?