• Anonym (hej)
    Äldre 1 Dec 16:37
    28307 visningar
    179 svar
    179
    28307

    Någon annan som fastnat i medicinmissbruk?

    Tror det är viktigt att se VAD du tar medicinen för! Det är absolut motiverat att ta en smärtmedicin mot smärta, doktorn har ju t o m ordinerat det. Då är du inte MISSbrukare, utan brukare. MEN, om du tar medicinen för att du ska må "bra" på andra sätt, som känna dig glad, ångestfri osv, då tar du medicinen av fel orsaker.

    Jag tror dock inte att du kommer att få särskilt svårt att sluta med medicinen, om du bara får en annan medicin som är ickeberoendeframkallande och dämpar din smärta (diklofenak?). Jag har själv slutat med både tramadol och citodon efter en skada. Inga problem om man trappade ut det lugnt!

  • Anonym (hej)
    Äldre 1 Dec 16:42
    #27

    Detta ska du ta upp med din läkare. För han/hon kanske kan hjälpa dig med depressionen. Den medicinen du äter är ju inte till för depression. Jag vet.. när jag hade citodon kvar efter min olycka, så kunde det hända att jag "unnade" mig en halv när jag skulle sova eller mådde skit, det var också ett missbrukarbeteende. Nu har jag förvisso kvar tramadol, men tar den aldrig. Du fixar detta, MÅNGA har varit i din sits, och klarat sig ur det. Jag lovar!


    Anonym skrev 2009-12-01 16:28:30 följande:
    Men även när den psykiska abstinensen är över så sitter man där med depressionen igen (de av oss som var deprimerade från början). Och jag vill inte ha det livet. Ingen medicin mot depression har hjälpt så mycket som tradolanen.
  • Anonym (hej)
    Äldre 1 Dec 16:44
    #28

    ? Tror inte att TS tänker böja sig för ett långvarigt missbruk. Alla som äter receptbelagda mediciner behöver ju inte bli som din mamma. Min mamma var alkoholist. Alla som dricker gott vin till maten blir ju inte det.


    snillis skrev 2009-12-01 14:16:57 följande:
    Inte jag men min mamma var tablettmissbrukare under hela min uppväxt och fy fan säger jag bara.Har du barn så sluta med en gång!!!
  • Anonym (hej)
    Äldre 1 Dec 16:48
    #30

    Det kan ju, om inte annat, bli väldigt svårt att få tag på dem? Det kan skapa en väldigt stress. Men har du en säker utskrivare så är det naturligtvis upp till dig om du vill fortsätta. Jag ser inget hjältedådigt i att klara sig utan tabletter. Tror att många är undermedicinerade. Vi skulle inte ha en bråkdel av alla självmord som sker årligen i detta land om alla hade lite lugnande medel/sömntabletter/smärtstillande hemma! Det är inte tabletterna som skadar, det är de underliggande problemen som är roten till att en människa är trasig.


    Anonym skrev 2009-12-01 15:45:57 följande:
    Anonym (ytterligare en) skrev 2009-12-01 15:01:39 följande:
    Just eftersom det inte påverkar ens liv negativt i övrigt så känner jag att det är svårt att motivera mig själv till att sluta. Varför ska jag sluta med något jag mår bra av? Visst jag behöver högre och högre doser för att må bra, men trots det har det aldrig blivit några negativa biverkningar av det som det kan bli med riktiga droger.
  • Anonym (hej)
    Äldre 1 Dec 16:49
    #31

    ok, jag då har hon ju lite mer trubbel att ta tag i. Förstår paniken som TS då känner.


    DreamBitch skrev 2009-12-01 16:44:39 följande:
    Anonym (hej) skrev 2009-12-01 16:42:08 följande:
    Har du inte läst vad hon har skrivit? Hon får den inte längre utskriven och har således ingen läkare att rådfråga.Du tog en halv när du skulle unna dig. När man missbrukar detta så tar man mycket mycket mer.
  • Anonym (hej)
    Äldre 2 Dec 09:43
    #35

    Får jag fråga hur du lätt fixar det på andra sätt? (är rakt upp&ned nyfiken) Känner du ngn läkare? Var försiktig bara så du inte gör ngt som strider mot lagen!

    Verkar ändå som om du är medveten om att det inte är bra i längden, och att du har insikt om ditt problem. Det går nog bra ska du se!


    Anonym skrev 2009-12-01 16:54:42 följande:
    Anonym (hej) skrev 2009-12-01 16:48:11 följande:
    Jag får som sagt inte på recept mer, har inte ens försökt eftersom jag kan fixa det lätt på andra sätt. Så tabletter har jag alltid så mycket jag behöver. Det ideala hade ju varit att må bra utan tabletter, men det har jag ju aldrig någonsin gjort. Har aldrig ens haft nått skäl till att vara deprimerad, men ändå mår jag alltid så dåligt att jag inte vill leva. Så på ett sätt är tradolanen det bästa som hänt mig Läkaren rekommenderade 100mg varje gång, men man kommer snabbt upp i högre doser. Och varje gång ser jag det som att jag unnar mig själv lite depressionsfrihet under ett par timmar. Detta unnandet är farligt..
  • Anonym (hej)
    Äldre 12 Dec 12:46
    #41

    Men fasen vad bra gjort att du klarade en hel vecka!!!! Nästa gång klarar du två veckor! Kämpa på bara!


    Anonym skrev 2009-12-11 00:20:05 följande:
    Jag har nu varit helt utan medicinerna i en vecka, men idag mådde jag så dåligt att jag verkligen ville avsluta mitt liv, så det slutade med att jag tog några fler tabletter igen. *suck*
  • Anonym (hej)
    Äldre 12 Apr 11:31

    Finns det ngn här som varit beroende av insomningstabletter? hur har ni isf trappat ned, och hur har det gått med sömnen?

  • Anonym (hej)
    Äldre 12 Apr 11:43

    Fattar du vilket hopp jag får nu! Skulle vara utan helt i natt (tar en imovane varje kväll), men kl 03.00 tog paniken överhanden och jag tog en. Visste att barnen skulle vakna 06.00, och att jag var tvungen att få iallafall ett par timmars sömn!

    I natt ska jag inte ha tabletterna i bredvid sängen. Lägger dem i städskåpet, och bestämmer mig för klara det i natt. Är redan livrädd!

    Vilken sort var det du tog? Kan du ta en ibland nu, utan att få sämre sömn, eller håller du dig helt borta ifrån dem?


    DreamBitch skrev 2010-04-12 11:33:45 följande:
    Jag slutade rakt av från att ha tagit ca 8st/kväll i ett års tid.Två dåliga nätter sedan var allt okej.
  • Anonym (hej)
    Äldre 12 Apr 13:06

    Stargirl och dreambitch: Tack snälla för att ni delger era erfarenheter, jag är som sagt riktigt rädd för att inte sova, det är förmodligen där problemet ligger också, att jag får sådan förväntansångest.. .

    Jag har tagit 1 hel imovane vid sänggående i 25 nätter nu. Vet att det inte var tänkt att jag skulle ha dem vid annat än "behov", så jag antar att det är ett missbruk. Jag vill dock inte ta dem alls längre, för dels har jag inga fler på recept, dels sover jag nu i princip lika illa med dem som jag gjorde innan jag började med dem.

    Jag vill dock gärna ha kvar någon form av insomningshjälp vid behov, och det tror jag att min läkare också tycker är rimligt.

    Just sömn är så fruktansvärt jobbigt för mig. Har haft sömnproblem sedan tonåren. Vid en utredning fick jag diagnosen "kronisk insomni", men det finns ju liksom ingen hjälp alls.

    Usch, börjar redan gruva mig för natten. HOPPAS så att jag kan skriva här i morgon att det inte blev någon imovande!

  • Anonym (hej)
    Äldre 12 Apr 17:52

    Har testat lergigan, propavan och atarax. För mig är atarax helt klart bäst, men har tyvärr slut på dem också nu. Min läkare vill egentligen inte skriva ut några av dessa preparat, utan vill att man "sover själv". För mig vore en kompination av t, ex atarax, och imovane vid enstaka gånger det bästa att ha hemma. En period hade jag det så, och då sov jag gott hela nätterna, men använde imovane ca 1 gång/månad (om jag skulle flyga med jobbet till annan tidszon t, ex).

    En stor del i att jag har ätit imovane 25 nätter nu, är att jag har slut på Atarax. Ska försöka få en teletid med läkaren så snart som möjligt, men tror inte att hon kommer att ha bytt inställning alls.

    Vet precis vad du menar med beska smaken! Hemskt att ha den i munnen dygnet runt. I morgon blir förhoppningsvis första dagen på länge som jag slipper den .

    Är theralen ett nytt preparat? Hur fungerar det?

    Beklagar din sorg!


    DreamBitch skrev 2010-04-12 14:59:01 följande:
    Har du testat theralen?Jag bytte självvalt till dessa när jag slutade med stilnoct och visst, det tar tid att vänja sig men i dagsläget sovet jag gott och är väldigt utvilad dagen efter.För tillfället har jag svårt att sova men det beror på att en nära vän precis har gått bort och jag väntar fortfarande på en teletid med min läkare. Har just nu imovane men jag vill bara kräkas av bismaken dessa ger och jag hoppas att min riktiga läkare kan hjälpa mig med detta. Imovane är en bra tablett men jag pallar som sagt inte bismaken som sitter i hela dygnet.
  • Anonym (hej)
    Äldre 13 Apr 08:49

    TS: Jag vill alltså inte ta tabletterna för att må bra eller uppnå en viss känsla, jag vill bara få sova!

    Melatonin har jag provat i hela fem veckor, sedan gav jag upp. Den gav mig bara restless legs, ryckningar, illamående, viktuppgång och sämre sömn. Tyvärr .

    Hoppas du kan pröva ut en bra antidepressiv medicin som hjälper dig TS! Du ska inte ge upp hopen om att du kan få må bra och leva ett gott liv.

    I natt har jag varit utan Imovane, och faktiskt sovit ca 6 timmar!! Låg och vände och vred mig i ett par timmar först, men somnade till slut. Är SÅ lycklig över detta!! Nu är jag inte lika rädd för natten som kommer längre. TACK för stödet jag fick här i går!

  • Anonym (hej)
    Äldre 13 Apr 14:59

    TACK!!!! Åh, jag hoppas verkligen att du har rätt!! Ska kolla upp det där med theralen.. om jag nu får väldigt svårt att klara mig utan medicin.


    DreamBitch skrev 2010-04-13 13:24:42 följande:
    Theralen tar man 1-2 timmar innan sänggående. Vissa kan bli väldigt sega av den dagen efter dock har ddet aldrig hänt mig. Den är dessutom mycket mer mild än imovane och stilnoct och inte heller beroendeframkallande. Jag skulle bli förvånad om din läkare inte vill skriva ut den men tanke på att den är så pass mild.Grattis till första natten. Den kommer följas av så många fler. Tro mig. :)
  • Anonym (hej)
    Äldre 26 Apr 16:38

    Har nu varit ifrån imovane i ca 2 veckor.. så när som på en natt. Sover iofs inget vidare.. . Men tycker det är skönt att vara utan dem ändå!


    Har faktiskt också fått testa theralen nu, men det var RKTIGT obehagligt! Kändes som en miljon flugor som surrade i huvudet.. fick en puls över 140 och låg vaken en hel natt tills känslan släppte . INTE bra för mig!

Svar på tråden Någon annan som fastnat i medicinmissbruk?