• Anonym
    Äldre 1 Dec 11:44
    28319 visningar
    179 svar
    179
    28319

    Någon annan som fastnat i medicinmissbruk?

    Känner mig så ensam just nu. Jag vet att det jag gör är fel men samtidigt så vill jag inte sluta, för jag vill inte känna. Medicinerna får mig att må bra, inte känna smärtan inom mig... Har hållt på i ett halvår nu med tradolan.

    Finns det någon annan i samma situation?

  • Svar på tråden Någon annan som fastnat i medicinmissbruk?
  • Anonym (sara)
    Äldre 29 Dec 17:12

    Ja, jag använde Cipramil sedan tidigare och lade då till Lamictal.
    Har inte prövat med enbart Lamictal.

    Hoppas att detta löser sig för dig!

  • Anonym Trådstartaren
    Äldre 29 Dec 17:19

    Anonym (sara) skrev 2009-12-29 17:12:22 följande:


    Ja, jag använde Cipramil sedan tidigare och lade då till Lamictal. Har inte prövat med enbart Lamictal. Hoppas att detta löser sig för dig!
    Tack!
  • Anonym (fri sen 13 år)
    Äldre 29 Dec 17:19
    Anonym skrev 2009-12-29 10:28:52 följande:
    Anonym (fri sen 13 år) skrev 2009-12-29 02:45:22 följande:
    Är jätteglad att det fungerade så bra för dig, men det är naivt att ta för givet att det fungerar på samma sätt för alla andra. Dels har man olika förutsättningar, dels finns det olika grader av depression. Mitt liv som deprimerad är inte ett liv värt att leva.
    Jag har inte lite lätt vårdepp utan djupa depressioner plus att jag har flera kroniska och handikappande sjukdommar.
    Är 44 år men har bestämt mig för att sjukdommarna inte ska få förstöra mitt liv helt och hållet.

    Ja man har olika förytsättningar men har man bestämt sig för att hänga upp sitt liv på verktabletter så....
    Du vill ju inte sluta så enkelt är det eller hur?

    Du tror att du har kontroll men när man tar tabletter på det sättet du använder dom då ar man ingen kontroll oavsett vad du försöker intala dig
  • Anonym Trådstartaren
    Äldre 29 Dec 17:23

    Anonym (fri sen 13 år) skrev 2009-12-29 17:19:47 följande:


    Jag har inte lite lätt vårdepp utan djupa depressioner plus att jag har flera kroniska och handikappande sjukdommar. Är 44 år men har bestämt mig för att sjukdommarna inte ska få förstöra mitt liv helt och hållet. Ja man har olika förytsättningar men har man bestämt sig för att hänga upp sitt liv på verktabletter så.... Du vill ju inte sluta så enkelt är det eller hur? Du tror att du har kontroll men när man tar tabletter på det sättet du använder dom då ar man ingen kontroll oavsett vad du försöker intala dig
    Klart att man tror att man har kontroll, men samtidigt inser jag att alla missbrukare tror det. Nu har jag fått ett tips här i tråden om en medicin som kanske hade kunnat hjälpa mig, så jag ska faktiskt kontakta en läkare redan imorgon. Om jag har tur och hittat rätt medicin för mig nu så kommer värktabletterna inte vara något problem för mig mer.
  • Anonym (Kluve­n)
    Äldre 29 Dec 22:03
    Anonym skrev 2009-12-28 22:09:58 följande:
    Anonym (Kluven) skrev 2009-12-28 22:05:57 följande:
    Hehe precis, varför måste de vara så underbara för! Är det 50 eller 100mgs tabletter du tar? Är det 100mg så är 4 tabletter väldigt mycket, och ökar risken rejält för att man ska få ett epeleptiskt anfall. Den vetskapen gör att jag aldrig vågar mig på några högre doser vid ett och samma tillfälle. Så var försiktig.
    Jag tar "bara" 50 mg. Fick erbjudande av läkaren att öka till 100 mg eftersom ag skulle slippa ta så många då...(?) men jag tackade nej. Fattade att jag skulle bli ännu mer hooked då. Är glad att jag tackade nej faktiskt. Tror att situationen skulle vara värre nu ifall jag haft tillgång till 100 mg. Jag tar 6-8 om dagen men inte alla på en gång. Har 6 om dan ordinerat. Kan det ändå kallas missbruk även om man får på recept? Visserligen överskrider jag dosen ofta...

    Jag har inte epelepsi, kan man ändå få ett anfall? EN gång tog jag 6 på en gång (mådde skit och ville må bättre) men då vaknade jag på natten och kunde knappt andas. Var ensam hemma och blev jätterädd. Det släppte som tur var efter några sekunder men jag gör aldrig om det. Tror jag.
    Kan du oxå känna det? Att man inte känner något av tablettena på kvällen men när man lägger sig för att sova så susar och snurrar det i huvet, lite skönt men det hindrar mig från att somna. Så då måste jag ta insomningstabletter. Så blir jag seg dagen efter och måste ta...guess what? Jepp. Tradolan. Fanfanfan...

    Funderar på att byta till en annan sort som man inte blir så påverkad av och trappa ner/av på tradolanet. Vad tror du om det? Jag vill ju inte vara beroende men vill ju inte ha ont i ryggen heller...om jag INTE tar mina tabletter så får jag omväxlande svettningar och frossa, huvudvärk och värk i kroppen som vi influensa, så jag kan inte sluta cold turkey. En gång var jag och min man ute och åkte på en bilutflykt och han föreslog att vi skulle ta in på ett hotell i stan vi var i och gå ut där och äta på kvällen. Försökte dölja att jag blev alldeles hysterisk, jag hade nämligen inga tabletter med mig! Drog en vals om att jag inte kände mig så kry och nog helst vill sova hemma. Han blev besviken och jag hade väldigt dåligt samvete för det efteråt. Ville ju så gärna men kunde helt enkelt inte. Så nu har jag alltid ett reservlager i min handväska...

    Oj nu blev det långt men skönt att få skriva av sig. INGEN jag känner vet om detta om mej!!!!
  • Anonym (Kluve­n)
    Äldre 29 Dec 22:10
    gamlingen skrev 2009-12-29 01:11:29 följande:
    Anonym (Kluven) skrev 2009-12-28 22:05:58 följande:
    Frågan är:Vill du leva DITT liv - eller ett liv som är skapat av kemiska preparat?
    Jag har levt mitt liv utan kemiska preparat ända tills för ca ett år sen och det har ju gått alldeles utmärkt. Men nu när man upptäckt att det kan känns bättre ibland med dessa kemiska preparat är det jättesvårt att sluta...har man aldrig varit fast i ett beroende kan man inte fatta hur det är. Trodde jag ALDRIG skulle bli beroende av något, jag varken röker eller dricker och när jag var yngre spydde jag jämt galla över alla som gjorde det eller knarkade. Men nu vet jag hur det är och kan förstå.

    Jag lever mitt liv och ingen annans oavsett vad jag stoppar i mig...tyvärr
  • Anonym (Kluve­n)
    Äldre 29 Dec 22:13

    Ni som äter Tradolan eller liknande:
    Får ni ont i sidan ibland...? Det får jag. Det är inte så bra va?

  • Äldre 29 Dec 23:03

    Anonym (Kluven) skrev 2009-12-29 22:03:00 följande:


    Jag tar "bara" 50 mg. Fick erbjudande av läkaren att öka till 100 mg eftersom ag skulle slippa ta så många då...(?) men jag tackade nej. Fattade att jag skulle bli ännu mer hooked då. Är glad att jag tackade nej faktiskt. Tror att situationen skulle vara värre nu ifall jag haft tillgång till 100 mg. Jag tar 6-8 om dagen men inte alla på en gång. Har 6 om dan ordinerat. Kan det ändå kallas missbruk även om man får på recept? Visserligen överskrider jag dosen ofta... Jag har inte epelepsi, kan man ändå få ett anfall? EN gång tog jag 6 på en gång (mådde skit och ville må bättre) men då vaknade jag på natten och kunde knappt andas. Var ensam hemma och blev jätterädd. Det släppte som tur var efter några sekunder men jag gör aldrig om det. Tror jag. Kan du oxå känna det? Att man inte känner något av tablettena på kvällen men när man lägger sig för att sova så susar och snurrar det i huvet, lite skönt men det hindrar mig från att somna. Så då måste jag ta insomningstabletter. Så blir jag seg dagen efter och måste ta...guess what? Jepp. Tradolan. Fanfanfan... Funderar på att byta till en annan sort som man inte blir så påverkad av och trappa ner/av på tradolanet. Vad tror du om det? Jag vill ju inte vara beroende men vill ju inte ha ont i ryggen heller...om jag INTE tar mina tabletter så får jag omväxlande svettningar och frossa, huvudvärk och värk i kroppen som vi influensa, så jag kan inte sluta cold turkey. En gång var jag och min man ute och åkte på en bilutflykt och han föreslog att vi skulle ta in på ett hotell i stan vi var i och gå ut där och äta på kvällen. Försökte dölja att jag blev alldeles hysterisk, jag hade nämligen inga tabletter med mig! Drog en vals om att jag inte kände mig så kry och nog helst vill sova hemma. Han blev besviken och jag hade väldigt dåligt samvete för det efteråt. Ville ju så gärna men kunde helt enkelt inte. Så nu har jag alltid ett reservlager i min handväska... Oj nu blev det långt men skönt att få skriva av sig. INGEN jag känner vet om detta om mej!!!!
    Du ska egentligen aldrig sluta " cold Turkey" med någon medicin.
    Att sluta med tramadol och dess "syskon" kan för många kräva planering. Jag gjorde så att jag började med att ta bort en på kvällen, åt två st tre ggr / dag.
    Sedan efter nån vecka så tog jag bort en till och så fortsatte jag så.
    När jag hade någon enstaka kvar per dag så tog jag distalgesic vid de andra tillfällena och gick sen helt över till dem. Det var dem jag hade innan jag fastnade i tramadolen.
    Jag har dock aldrig fått några goa känslor eller nåt rus av dem, tack och lov.

    Ts, epilepsi medicinen jag pratade om förut va just Lamictal. Den har min ena dotter för depression.

    Angående antiinflammatoriska tabletter så kan jag säga att jag provat det mesta genom åren. Voltaren, orudis, Artrotec (med inbyggd medicin för magen) för att nämna några.
    Min annars relativt tåliga mage har brakar ihop av samtliga.
    Men i och med att min käke gick ur led fick jag prova Ibumetin 600mg 3-4/ dag och de har funkat, underligt nog. Tar nu bara tre om dagen och äter Omeprazol för magen ibland. Just nu måste jag ha omeprazol varje dag då jag äter järntabletter och maggen klarar inte dem
  • Anonym Trådstartaren
    Äldre 30 Dec 17:33

    Anonym (Kluven) skrev 2009-12-29 22:03:00 följande:


    Jag tar "bara" 50 mg. Fick erbjudande av läkaren att öka till 100 mg eftersom ag skulle slippa ta så många då...(?) men jag tackade nej. Fattade att jag skulle bli ännu mer hooked då. Är glad att jag tackade nej faktiskt. Tror att situationen skulle vara värre nu ifall jag haft tillgång till 100 mg. Jag tar 6-8 om dagen men inte alla på en gång. Har 6 om dan ordinerat. Kan det ändå kallas missbruk även om man får på recept? Visserligen överskrider jag dosen ofta... Jag har inte epelepsi, kan man ändå få ett anfall? EN gång tog jag 6 på en gång (mådde skit och ville må bättre) men då vaknade jag på natten och kunde knappt andas. Var ensam hemma och blev jätterädd. Det släppte som tur var efter några sekunder men jag gör aldrig om det. Tror jag. Kan du oxå känna det? Att man inte känner något av tablettena på kvällen men när man lägger sig för att sova så susar och snurrar det i huvet, lite skönt men det hindrar mig från att somna. Så då måste jag ta insomningstabletter. Så blir jag seg dagen efter och måste ta...guess what? Jepp. Tradolan. Fanfanfan... Funderar på att byta till en annan sort som man inte blir så påverkad av och trappa ner/av på tradolanet. Vad tror du om det? Jag vill ju inte vara beroende men vill ju inte ha ont i ryggen heller...om jag INTE tar mina tabletter så får jag omväxlande svettningar och frossa, huvudvärk och värk i kroppen som vi influensa, så jag kan inte sluta cold turkey. En gång var jag och min man ute och åkte på en bilutflykt och han föreslog att vi skulle ta in på ett hotell i stan vi var i och gå ut där och äta på kvällen. Försökte dölja att jag blev alldeles hysterisk, jag hade nämligen inga tabletter med mig! Drog en vals om att jag inte kände mig så kry och nog helst vill sova hemma. Han blev besviken och jag hade väldigt dåligt samvete för det efteråt. Ville ju så gärna men kunde helt enkelt inte. Så nu har jag alltid ett reservlager i min handväska... Oj nu blev det långt men skönt att få skriva av sig. INGEN jag känner vet om detta om mej!!!!
    Man kan få epeleptiska anfall även om man inte har epelepsi annars. Det värsta är att man kan få det även på låga doser. Jag har hört om folk som normalt sett tar riktigt höga doser, som sedan fått ett anfall på 200mg. Så man ska vara försiktig. Många trappar ut tramadol genom att övergå till citodon, men vet inte hur effektivt det är.

    Den känslan du beskriver har jag inte upplevt, har aldrig fått några negativa biverkningar av den. Kanske lite snurrig om det blir för hög dos, men inget annat. Men sånt är ju individuellt.
  • Äldre 30 Dec 23:58
    Anonym (Kluven) skrev 2009-12-29 22:03:00 följande:
    Jag tar 6-8 om dagen men inte alla på en gång. Har 6 om dan ordinerat. Kan det ändå kallas missbruk även om man får på recept? Visserligen överskrider jag dosen ofta...
    Jag har inte epelepsi, kan man ändå få ett anfall?
    Kan du oxå känna det? Att man inte känner något av tablettena på kvällen men när man lägger sig för att sova så susar och snurrar det i huvet, lite skönt men det hindrar mig från att somna. Så då måste jag ta insomningstabletter. Så blir jag seg dagen efter och måste ta...guess what? Jepp. Tradolan. Fanfanfan...
    Funderar på att byta till en annan sort som man inte blir så påverkad av och trappa ner/av på tradolanet. Vad tror du om det? Jag vill ju inte vara beroende men vill ju inte ha ont i ryggen heller...
    om jag INTE tar mina tabletter så får jag omväxlande svettningar och frossa, huvudvärk och värk i kroppen som vi influensa, så jag kan inte sluta cold turkey.
    Självklart kan det, och är det antagligen också, ett missbruk. Man kommer inte undan ett missbruk bara för att man får sin medicin på recept.
    Bara det att du skriver att du tar tramadol för att piggna till är en varningsklocka.

    Du behöver absolut inte lida av epilepsi för att råka ut för ett anfall. _Det finns faktiskt människor som har krampat på så pass små doser som 50-100mg.

    Om du vet med dig att du har svårt att hålla dig från tramadol så tror jag inte att nedtrappning är något för dig. Självklart kan du ju alltid försöka men det är sjukt svårt att trappa ned på egen hand om man vet med sig att man har svårt att hålla sig från sina piller.
    Tyävrr är det så med beroenden att man aldrig anser att man har tid eller att det passar att ta en avtändning.
    Att du drabbas av svettningar, frossa etc tillhör en opioidavtändning och jag skulle faktiskt personligen tipsa om att sluta rakt av istället för att trappa ned. Dels för att nedtrappning på egen hand allt som ofta misslyckas och dels för att man väldigt ofta måste gå igenom frossan, svettningar osv i vilket fall i mer eller mindre utsträckningen.
    Det tar ungefär 1-2 veckor att bli av med dessa symptom och från kanske dag 4-5 börjar man känna att det vänder.
    Det är inte farligt på något vis att sluta cold turkey och om jag klarade av att göra det från mina doser så är jag övertygad om att även du klarar av det.

    Lycka till och kämpa på. Det är jobbigt men det är värt allt när man väl har tagit sig igenom det.
Svar på tråden Någon annan som fastnat i medicinmissbruk?