• Honesty

    Nåt för "Sveriges fulaste hem"?

    Jag kikade in på Hemnet och sökte på bostadsrätter lite planlöst, tycker det är kul att titta runt för att få inredningstips. Jag råkade hamna på detta objekt:
    www.maklarhuset.se/ViewObjekt.aspx&view=Images

    (får man länka så här?)

    Någon annan som sett "fina" hem? (förlååååt....finns ju folk som bor så här alltså, men shit vad jag skulle vantrivas)

  • Svar på tråden Nåt för "Sveriges fulaste hem"?
  • Lönnsirap
    sasssyy skrev 2009-12-02 11:51:06 följande:
    ja det är ju enkelt att fräscha till det huset och det behöver inte bli särskilt dyrt,... inte det rent estetiska iaf. Sen var det (vad jag fattade) nåt tjall med brunnen och det kan ju kosta...MEn det är ju en helt annan femma.
    Ja, och sen är väl det faktumet att jag redan har en bostad i Göteborg också en liten anledning att inte slå till!
  • sasssyy
    Lönnsirap skrev 2009-12-02 11:52:50 följande:
    Ja, och sen är väl det faktumet att jag redan har en bostad i Göteborg också en liten anledning att inte slå till!
    ja exakt haha... vi kollar ju utanför Göteborg.. vi vill helst till Marks kommun, och där är det ju ganska billigt jämfört med "stan".

    Har kollat i Hyssna, Sätilla och Hällingsjö... det har liksom blivit "vårat håll" mycket för att vi har vår sommarstuga på andra sidan Skene sen och vi känner till byggden, vi vill bo på landet och kan tänka oss 30-45 min resväg in till stan. Vägen från det hållet är dessutom ganska lätt och sällan trafikstockad som den från Alingsåshållet, annars hade vi nog kunnat bosätta oss åt det hållet- typ Gråbo, Hemsjö eller så...

    Men vi letar vidare...
  • Lavish
    tofflisar skrev 2009-12-01 23:02:49 följande:
    beskrivningar.capitex.se/CapitexResources/Cap...=De här bilderna är roliga. Egentligen inget jättefel på hemmet, men fotografen har verkligen snöat in på växtarrangemangen Ingår de i husköpet?!
    Hahaha var det där bilder för potentiella köpare eller riktat till nästa utgåva av floran i färg? Men jag håller inte med, tyckte hemmet var riktigt förjävligt. Kanske tog så många bilder på växter för att slippa visa så mycket av hur där såg ut.
  • Ekorrfamiljen
    Honesty skrev 2009-12-01 22:40:30 följande:
    Jag kikade in på Hemnet och sökte på bostadsrätter lite planlöst, tycker det är kul att titta runt för att få inredningstips. Jag råkade hamna på detta objekt:www.maklarhuset.se/ViewObjekt.aspx?objektid=4...(får man länka så här?)Någon annan som sett "fina" hem? (förlååååt....finns ju folk som bor så här alltså, men shit vad jag skulle vantrivas)
    Oj.. Hmm, huset i sig var ju sött, men man har tydligen inte hört talas om "home styling" inför försäljning.. En smutsig handduk i badrummet, trasigt toapapper, fläckar, överbelamrat soffbord, slarvigt bäddad säng.. Listan kan göras lång! Själva möblemanget och stilen tänker jag inte kommentera!

    (Vi har inte heller jättekoordinerat och så snyggt och stilrent som JAG vill ha det, men..)
    Tin 950103, Saga 961003, Vendel 060504, Vemund 091111
  • Ekorrfamiljen
    maria81 skrev 2009-12-01 22:51:16 följande:
    Jag undrar om det ligger något under det skrynkliga överkastet?!!
    Det är ju ett bord.. Med tanke på hur det ser ut i resten av huset undrar man ju vad de så desperat försöker dölja där.
    Tin 950103, Saga 961003, Vendel 060504, Vemund 091111
  • Honesty
    moonweb skrev 2009-12-02 10:57:14 följande:
    Inget av hemmen det länkats till här i tråden är ju så farligt fula. Eller, visst, det är inget jag ens skulle kunna tänka mig att bo i, men jag har sett mycket mycket värre. De facto är det ju just så här många vanliga "svenssonhus" ser ut inuti, det är bara det att ni som skriver här inte umgås med just dem och därför inte ser hur husen ser ut inuti. Alla hus och lägenheter ni kör förbi på väg till jobbet, tror ni verkligen att de alla ser ut som i inredningstidningar?Själv bor jag på lantligaste landet i Finland, ni skulle nog dö knall och fall om ni gick in i en del av husen här! Vi själva har ett nybyggt, välplanerat och snyggt inrett hus, och många andra i vår generation också, men den äldre generationen bryr sig inte särskilt. Tror det är likadant i Sverige på landet.
    Jag tror inte att "alla" har hem som ser ut som taget från inredningsmagasin, mainstream har nog ordinära men hyfsat prydliga hem. Men när man kollar bostäder till salu på internet så är det lite kul och intressant när objekt som detta dyker upp.
  • Honesty
    Thursday skrev 2009-12-02 11:01:39 följande:
    Jag är en rätt cynisk typ, men det är väl uppenbart att det här huset är till salu eftersom den som bor kvar har blivit änka eller, gissningsvis, änkeman. Det är ju sängen som avslöjar det, en dubbelsäng som bara är bäddad på ena sidan. Så himla sorgligt. Och så ska man behöva bli uthängd för skratt på en sån här sida. Nä, skäms.
    Nu är ju detta inte ett medvetet försök till att "hänga ut" någon. Att jag (och flera andra) blir roade och intresserade av för oss icke estetiska hem har inget att göra med ägarens livssituation. Förhoppningsvis är inte ägaren läsare/medlem av FL.
  • Honesty
    NoMatter skrev 2009-12-02 11:23:36 följande:
    Men jag fattar inte hysterin, möblerna ingår ju sällan i köpet så varför haka upp sig på vad den nuvarande ägaren har för möbler? Det spelar väl absolut ingen roll eftersom jag faktiskt får möblera som jag vill och med vad jag vill när jag tar över huset. Det bästa vore om alla hus var tomma när dom fotades men det fattar jag att det inte är praktiskt möjligt.
    Vilken hysteri?? Vadå haka upp sig?? Skulle jag vara ute efter ett hus så givetvis begriper jag att möbler mm ej följer med på köpet. Jag är bara road av bilderna, inget illa ment.
  • Honesty
    Lavish skrev 2009-12-02 12:10:10 följande:
    Hahaha var det där bilder för potentiella köpare eller riktat till nästa utgåva av floran i färg? Men jag håller inte med, tyckte hemmet var riktigt förjävligt. Kanske tog så många bilder på växter för att slippa visa så mycket av hur där såg ut.
    Det var min tanke också.
Svar på tråden Nåt för "Sveriges fulaste hem"?