• Honesty

    Nåt för "Sveriges fulaste hem"?

    Jag kikade in på Hemnet och sökte på bostadsrätter lite planlöst, tycker det är kul att titta runt för att få inredningstips. Jag råkade hamna på detta objekt:
    www.maklarhuset.se/ViewObjekt.aspx&view=Images

    (får man länka så här?)

    Någon annan som sett "fina" hem? (förlååååt....finns ju folk som bor så här alltså, men shit vad jag skulle vantrivas)

  • Svar på tråden Nåt för "Sveriges fulaste hem"?
  • moonweb

    Inget av hemmen det länkats till här i tråden är ju så farligt fula. Eller, visst, det är inget jag ens skulle kunna tänka mig att bo i, men jag har sett mycket mycket värre. De facto är det ju just så här många vanliga "svenssonhus" ser ut inuti, det är bara det att ni som skriver här inte umgås med just dem och därför inte ser hur husen ser ut inuti. Alla hus och lägenheter ni kör förbi på väg till jobbet, tror ni verkligen att de alla ser ut som i inredningstidningar?

    Själv bor jag på lantligaste landet i Finland, ni skulle nog dö knall och fall om ni gick in i en del av husen här! Vi själva har ett nybyggt, välplanerat och snyggt inrett hus, och många andra i vår generation också, men den äldre generationen bryr sig inte särskilt. Tror det är likadant i Sverige på landet.


    Det är svårt att vara ödmjuk när man alltid har rätt
  • Thursday
    Honesty skrev 2009-12-02 09:42:47 följande:
    Visst har du rätt i det, att sängen kan vara anpassad pga skador eller dylikt. Ingen är ute efter att döma....personligen är jag bara lite förundrad över att en del faktiskt inte bryr sig om det estetiska. Ok, de kanske tycker detta är snyggt, men flertalet tycker nog tvärtom.
    Jag är en rätt cynisk typ, men det är väl uppenbart att det här huset är till salu eftersom den som bor kvar har blivit änka eller, gissningsvis, änkeman. Det är ju sängen som avslöjar det, en dubbelsäng som bara är bäddad på ena sidan. Så himla sorgligt. Och så ska man behöva bli uthängd för skratt på en sån här sida. Nä, skäms.
  • sasssyy

    jag håller med de två sista skribenterna faktist, även om jag erkänner att jag själv sitter o garvar åt en del hem när jag surfar runt på hemnet...

    Det skulle vara intressant för sakens skull om vi alla som suttit här och skrattat själva lade upp bilder på våra hem, som de ser ut till vardags när det är okej städat....(inte storstädat och stylat alltså).för allmän bedömning.Jag är säker på att flera som gapar högt har en inredning som får många andra att må illa och tvärsom.
    . gemene man har nämligen inte råd att styla sitt hem inför försäljning, ibland hjälper mäklaren till med lite råd och tips men en styling kan kosta flera tusen kronor och många som säljer gör det pga dödsfall, fall i eknomin eller för att de inte orkar med sitt hus.

  • Snuttjulla
    sasssyy skrev 2009-12-02 11:06:00 följande:
    jag håller med de två sista skribenterna faktist, även om jag erkänner att jag själv sitter o garvar åt en del hem när jag surfar runt på hemnet...Det skulle vara intressant för sakens skull om vi alla som suttit här och skrattat själva lade upp bilder på våra hem, som de ser ut till vardags när det är okej städat....(inte storstädat och stylat alltså).för allmän bedömning.Jag är säker på att flera som gapar högt har en inredning som får många andra att må illa och tvärsom.. gemene man har nämligen inte råd att styla sitt hem inför försäljning, ibland hjälper mäklaren till med lite råd och tips men en styling kan kosta flera tusen kronor och många som säljer gör det pga dödsfall, fall i eknomin eller för att de inte orkar med sitt hus.
    DÅ kan jag ju tycka (om det är som du skiver längst ner) att mäklaren kunde ta på sig, att åtminstone flyyta undan lite möbler och saker, för de har väl fortfarande provision? I vissa fall kan lite flyttande av möbler och dylikt, vara avgörande för priset. Märklaren behöver ju inte måla om, eller köpa nya möbler, men ställa ihop det lite enhetligt, om nu säljaren inte orkar/kan. För allas skull. De får ju betalt. Och ska komma med goda råd. (nu kanskde husägaren inte vill sälja sitt hus, men måste, och ja, då blir det väl så här... Stackarn...)
  • sasssyy
    Snuttjulla skrev 2009-12-02 11:13:19 följande:
    DÅ kan jag ju tycka (om det är som du skiver längst ner) att mäklaren kunde ta på sig, att åtminstone flyyta undan lite möbler och saker, för de har väl fortfarande provision? I vissa fall kan lite flyttande av möbler och dylikt, vara avgörande för priset. Märklaren behöver ju inte måla om, eller köpa nya möbler, men ställa ihop det lite enhetligt, om nu säljaren inte orkar/kan. För allas skull. De får ju betalt. Och ska komma med goda råd. (nu kanskde husägaren inte vill sälja sitt hus, men måste, och ja, då blir det väl så här... Stackarn...)
    mäklarens uppgift är att sälja, inte att röja... det är innehavaren som ska röja och styla. Och vi har alla vår smak... många tycker nog att det är jättefint i en del av husen som vi skulle skratta åt... tex det berömda "spegelhuset" vars granne jag råkar känna lite..Innehavarna var jättenöjda med inredningen, så även de nya ägarna.

    Sen är ju fotona faktiskt bara en fingervisning, vid själva visningen är det VIKTIGARE att det är lite mer ordning, men jag (som i andra trådar har upplevts som städgalen!!!) tycker faktiskt inte att det var så rörigt och ostädat i den länk som TS ger oss.... det skulle kanske inte se ut så hos MIG om jag försökte sälja mitt hus, men det är inget som avskräcker mig från att vilja titta närmare på ett hus, men så är ju jag från landet också där man har lite annan syn på boendet och ordning och sånt antar jag...
  • NoMatter

    Men jag fattar inte hysterin, möblerna ingår ju sällan i köpet så varför haka upp sig på vad den nuvarande ägaren har för möbler? Det spelar väl absolut ingen roll eftersom jag faktiskt får möblera som jag vill och med vad jag vill när jag tar över huset. Det bästa vore om alla hus var tomma när dom fotades men det fattar jag att det inte är praktiskt möjligt.

  • Lajkie

    haha ja skulle inte vlja ha det där möblemanget iaf. Kändes stökigt & opersonligt, men samtidigt om huset är till salu kanske de håller på att pakca & flytta

  • Lönnsirap

    Har bara sett 2 avsnitt av Sveriges fulaste hem och båda gångerna tänkte jag:
    "kallar ni det fult"

    Samma här. Så fullt var det inte, däremot kan man ju undra varför de inte gjorde det lite snyggare inför fotograferingen.

    Men jag tycker ofta det är så när man kollar igenom hemnet! T.o.m när det handlar om dyra objekt kan det se väldigt lustigt ut.

    Sen är det väldigt svårt att ta foton av sitt hem, det ser nästan alltid värre ut på bild än i verkligheten.

    Sängen påminner mig om ett par där mannen var väldigt "självständig". Han ville inte köpa två madrasser, så han köpte bara en tunn. Kvinnan trodde dock att dom hade beslutat sig för att köpa en viss madrass, så hon hade beställt en sån till sig själv...
    Resultatet såg ut ungefär sådär, med undantag för att dom hade en fururam!

  • sasssyy
    Lönnsirap skrev 2009-12-02 11:49:27 följande:
    Kan tillägga att jag gillade: www.svenskfast.se/Pages/ObjectViewPictures.as... Tapetsera och slänga in lite klickgolv går ju hur fort som helst!
    ja det är ju enkelt att fräscha till det huset och det behöver inte bli särskilt dyrt,... inte det rent estetiska iaf. Sen var det (vad jag fattade) nåt tjall med brunnen och det kan ju kosta...MEn det är ju en helt annan femma.
Svar på tråden Nåt för "Sveriges fulaste hem"?