• Äldre 7 Dec 12:25
    50667 visningar
    69 svar
    69
    50667

    Att ta bort livmodern

    Jag tog bort min livmoder för snart 10 år sedan.. Det berodde på 2 saker, skulle sterilisera mig samt att jag endast hade mens 2-4 gånger/år.. Min operation gick bra, tycker att det är det bästa jag gjort (då med tanke på att mensen är borta och att jag inte kan få fler barn).. Däremot drabbades jag av Nervsmärtor + sammanväxningar som jag att jag ofta har mycket ont i magen.. Menjag ångrar mig inte.. Vi ska inte ha fler barn, och någon sentimental kännsla av att "barnens hus" är borta har jag aldrig haft.. Stympad, lika dant dät, jag är samma tjej nu som innan..

  • Äldre 7 Dec 12:52
    #10

    Mina smärtor är otroligt intensiva då de kommer.. Alvedon+Tradolan gör att jag står ut hemma.. Men ibland hjälper inte det och då blir det Akuten.. Smärotrna kommer lite olika ibland kan jag vara fri dom i flera månader sen kan de komma med några veckors mellanrum.. Håller i sig i 1-4 dagar.. Då är jag sängliggande.. Många utredningar är gjorda.. På röntgen (och tillhåls-op) konstaterade de att jag har mycket sammanväxningar i området.. Hos Smärtkliniken sa de att det var Nervsmärtor.. Men enligt mina tankar rör det sig mer åt Sammanväxningar som släpper lite då jag får mina smärtgenombrott.. En person som har Nervsmärtor har ont hela tiden..Vilket inte jag har..

  • Äldre 8 Dec 20:39
    #12

    Att ha mens så sällan som jag hade är inte bra, då man lätt kan få cell-förändringar i livmodertappen... Vilket kan leda till cancer..

Svar på tråden Att ta bort livmodern