• Insatt

    Att ta bort livmodern

    Anonym (Anna) skrev 2011-10-12 13:29:53 följande:
    Tog bort livmoder och är nöjd  
    Första tiden kände jag tydligt av att jag hade ägglossning och stark PMS men det har lagt sig lite nu. Antingen har jag kommit i klimakteriet eller så har jag bara missat det för jag inte känner efter lika väl längre.
    Mitt HB är bra och jag mår bra både fysiskt och psykiskt.
    Skönt att höra! En sådan operation är inte aktuell för mig än, men när jag är över 50 tänker jag ta bort hela rasket. Min mamma fick cancer i ägglstocken och även om det kanske inte är ärftligt vill jag inte riskera nått. Då borde jag ju också vara förbi klimakteriet så att det inte är en stor grej att äggstockarna åker de med.
  • Insatt
    How about cupcakes skrev 2011-10-14 18:17:35 följande:
    Fast alltså! Nu blir jag lite rädd.... Gråter
    Jag är opererad två gånger innan, för gallsten och en sterilisering. Oh vad läskigt!
    Nu har jag fått tiden förresten, på torsdag (20/10) sker det. 
    Min mamma var i pensionsåldern när hon 2006 gjorde en rätt stor operation där allt togs bort eftersom det visat sig att hon hade cancer i ena äggstocken. Hon har ett såndär ärr som går från blygdbenet och lite förbi naveln. Fast hon opererat blindtarmen och i 50årsåldern "brände" livmoderslämhinnan (för att hindra månatliga monsterblödningar) så hade hon inga problem alls. Bara så du får höra om nått som gått bra med. Kontinensen har inte heller varit några problem med, hon håller bättre än sina döttrar fast hon tryckt ut 6 välskapta barn genom åren  
Svar på tråden Att ta bort livmodern