Inlägg från: Birgitta2 |Visa alla inlägg
  • Birgitta2

    Ideell förening - bokföring?

    Självklart måste ni sköta bokföring som andra företag. Ideella föreningar är dock skattebefriade och momsbefriade i regel. Men man måste ändå deklarera. Om skatteverket gör revision MÅSTE en bokföring finnas. Dessutom skall bokslut göras. Kan ni inte göra det själva, så får ni anlita revisor. Bokföring och sånt är inga offentliga handlingar, däremot årsmötesprotokoll är offentlig handling, vilket ni måste ha. Det måste finnas protokoll på konstituerande möte där det står vilka som får teckna förening.

  • Birgitta2

    Anonym (Undrar) skrev 2009-12-08 09:08:54 följande:


    Deklarera? Måste man göra det även om man inte har något att deklarera? Asså, vi betalar ju ingen skatt eller så... Och vad händer om skatteverket gör en revision? Och vad är det för skillnad på bokslut och bokföring?
    Det spelar ingen roll att man inte har något att deklarera, föreningar måste göra det i alla fall.

    Löpande bokföring sköter man över hela året. Alla intäkter, kostnader, tillgångar och skulder måste redovisas. Bokslutet visar resultatet för året. Detta är elementärt när det gäller att driva ett företag. Det spelar ingen roll om det är en ideell förening eller vinstdrivande firma. Alla siffror och papper MÅSTE finnas för att ni inte skall åka dit för brott mot bokföringslagen.
Svar på tråden Ideell förening - bokföring?