• Grålle
    Äldre 10 Dec 22:49
    35167 visningar
    26 svar
    26
    35167

    Skapande för 2-3 åringar på förskolan

    Varför skulle det inte vara meningsfullt?? Slöhet tror jag...
    På avdelningen där jag jobbar är alla barnen födda -07 (17 st) och de älskar att måla och pyssla. Man får ju självklart anpassa det till deras nivå. För inga föräldrar vill väl ha hem saker som pedagogerna pysslat ihop ? Nu när vi håller på med julpyssel lägger vi fram massor av saker på ett bord, så sitter vi en el två pedagoger med några få barn. De har gjort fina julkort, julgranskulor och ljuslyktor. De är jätteduktiga och tycker att det är så roligt. De vill glittra och limma hur länge som helst.

    Vi är i skaparrummet nån gång i veckan, lite beroende på vad barnen önskar att få göra. Ibland blir det varje dag och ibland mer sällan. Rita med kritor och trä halsband/armband gör vi flera ggr/vecka.

    Tycker att du ska ställa krav. Barn klarar massor med lite hjälp och stöd från en vuxen! Och de tycker att det är roligt och meningsfullt!

  • Grålle
    Äldre 6 Jan 02:07
    #18
    UngBonusMamma skrev 2009-12-19 10:36:00 följande:
    "För inga föräldrar vill väl ha hem saker som pedagogerna pysslat ihop?". På min förskola får BARNEN "pyssla" för att det är givande för BARNEN. Det är inte för föräldrarnas skull!
    Om du läser det jag skrivit ordentligt kanske du ser att jag skrivit att det är roligt och meningsfullt för BARNEN. Jag avskyr pyssel som görs för att göra föräldrarna nöjda.
    Laire skrev 2010-01-05 22:18:56 följande:
    Jag tror att personen snarare vänder sig emot "frökenpyssel" än barnens skapande, tyvärr finns alltför många pedagoger som gör för avancerade grejor med barnen eller helt enkelt assisterar dem för mycket så att det ska bli "snyggt". Så när barnen faktiskt får skapa är det bra, men inte när pedagogerna skapar och barnen får göra ytterst lite. Min son fick göra en sol, han fick en urklippt cirkel och gulfärg, slutresultatet i gruppen var tio likadana solar - hur mycket kreativitet var det? 
    Tack! Det är precis så jag menar
    Varför ska pedagogerna göra saker åt barnen? Hatar massproducerade saker där alla ser likadana ut.
Svar på tråden Skapande för 2-3 åringar på förskolan