• Completorium

    Det ska fan vara en modern man!

    Det här skrevs först som ett inlägg i tråden "Varför vill tjejer ha mindre sex än killar" av rimmad lax
    www.familjeliv.se/Forum-9-191/m49264120.html
    men så insåg jag att det kantrade åt ett annat håll så jag startar en ny tråd istället. Kanske är detta ett gammalt ämne och jag är ny här, men ni får väl hänvisa till de trådar det detta har diskuterats förr!

    Så här skrev jag:

    Jag var för trött i natt för att börja skriva några längre tirader, men jag ska försöka utveckla mina erfarenheter lite här. Kallejohansson och Pappa jonthe bl.a. har redan varit inne på det här spåret som jag ska utveckla lite.

    Det talas mycket om att män både vill ha en hora och en madonna. De vill ha en hora i sängen men på dagen ska deras kvinna vara en madonna, en respektabel kvinna som är en god mamma och husmor. Detta är väl känt och ett etablerad fenomen. Mycket skit har kastats på män för att de har de omänskliga kraven på sina kvinnor.

    Motsvarigheten för kvinnor är mjukispappa/buse(alt. prins på vit springare)-problematiken. Det är detta ni har kommit in på i den här tråden. Kvinnor skriker högt och vilt över män som inte deltar i familjelivet, är gäster i sina barns liv, på sin höjd kan "hjälpa till" i hushållsarbetet osv. Kvinnor beklagar sig över sina lata sluskar till män och vill istället ha en "riktig" man som klarar att komma underfund med själv att det ska diskas, handlas mat och tvättas kläder och också göra det!

    Alla terapeuter lär ut att vägen till sexlivet går genom diskbaljan. En trött och utarbetad kvinna är inte kåt, men en kvinna som känner att hon får fullt stöd i hushållet och med barnen har helt andra förutsättningar till att bli den eldiga älskarinnan mannen så hett åstundar.

    Jag är en man som är som en fullfjädrad hemmafru. Jag kan allt om att sköta ett hem och gör det också. Det har alltid varit så. Jag är inne på mitt andra äktenskap. I mitt första äktenskap som varade från ungdomen så tog nog min fru bara det hela som nåt naturligt. Hon hade aldrig fått lära sig särskilt mycket om hushållsarbete och jag blev den naturliga auktoriteten på området i vår familj. Jag blev het enkelt den traditionella kvinnan i vårt förhållande.

    Nå hjälpte det? Nej, inte blev det mer sex för det! När vi gått igenom den sedvanliga passionsfasen så dalade sexlivet till att vara något som hon accepterade som nåt nödvändigt ont som fick ske 1-2 ggr/månad. Jag tog upp och försökte prata om det om och om igen, men ändå accepterade jag tanken på att hon helt enkelt inte var så intresserad.

    Nå, det förhållandet slutade på ett sätt som är vanligare åt "andra hållet", dvs. att kvinnan slänger ut en oduglig man som bara latar sig och inte deltar i familjelivet och hushållsarbetet. Jag tröttnade och bröt upp. Då reagerade hon med nån slags chock (för naturligtvis kunde hon inte föreställa sig att jag inte trivdes, trots att jag pratat med henne hundratals gånger om att jag inte ville vara den ende som gjorde nåt i hushållet och att jag var missnöjd med sexlivet). Hon blev plötsligt en sexgudinna! Hon använde sexet för att hålla mig kvar, men det funkade givetvis inte.

    Min andra fru... Inte heller här fungerar det med att vara en mjukisman och sköta allt i hushållet. Vi hade jättebra sexliv c:a 3 år, tills vi hade flyttat ihop på allvar och gift oss.

    Jag har varit betydligt mer vaksam och tagit tag i problemen mycket tidigare nu. Först när jag märkte att sexlivet dalade så funderade jag över vad det kunde bero på. Jo, hon pluggade och var under stor press. Så jag backade, tjatade inte om sex, lät henne vara. Men det var som att hon aldrig kom tillbaka efter det, så jag har på olika sätt fört det hela på tal, försökt att lirka ur henne vad som är fel osv. Jag har gett henne tid, jag har gjort allt för att underlätta tillvaron för henne osv. Så, när det här tidsspannet av tid för möjlig återhämtning för henne vara några år och inget blivit bättre så krävde jag familjeterapi och det blev så.

    Då framkommer några intressanta saker! Hon säger då bl.a. att hon såg det som att hon var inne i en passionsfas i början av vårt förhållande, dvs de första 3 åren. Ovanligt länge alltså, det brukar vara några månader. Hon använder sig också av den här bilden av mannen som en prins på en vit springare som ska ta henne ur den misär hon lever i. När vardagen infann sig så sprack föreställningen om att allt skulle bli så fantastiskt annorlunda. Hon hade alltså inte räknat med att även hon skulle behöva bjuda till för att hennes liv skulle bli bra.

    Och så detta då med busen (eller prinsen) kontra hemmamannen, vaktmästaren... Det visade sig att hon, som längtat hela livet efter en man som var en hejare på att laga mat (så att hon skulle slippa göra det jämt), städa osv. nu, när hon hittat en sån, inte alls blev nöjd med det! Nej, istället kände hon sig undanskuffad från sin naturliga plats i hemmet!!! (Ändå sitter hon och skryter på jobbet om sin duktige man som lagat den goda maten som ligger i hennes matlåda...)

    Hon kände sig mindervärdig, överflödig, förminskad... Och den där mannen som stod i köket... var han sexig? Nej... Det gick inte att tända på en man som beter sig som ett fruntimmer...

    Fattar ni problematiken? Här har man fått höra hela livet att man ska dela på hushållsarbetet och vara en jämställd familj, men när man gör så, så blir man straffad med att kvinnan tappar respekten för en!

    Det ska fan vara en modern man!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-09-20 18:54
    Jag lämnar nu den här tråden och även FL.

  • Svar på tråden Det ska fan vara en modern man!
  • Mad as snow
    Completorium skrev 2009-12-25 20:03:57 följande:
    Ja, hennes klimakterium, ja...Jo, hon är alltså 50+ och redan för några år sedan, när hon började närma sig 50, så började hon lufta sina nojjor och åldersfobier. Redan tidigare hade hon sagt sånt som att hon var rädd för att klimakteriet skulle komma att innebära problem med sexlivet. Hon var rädd för att hon skulle tappa lusten till sex efter klimakteriet eller få andra problem. Så hon började att ta ut klimakteriet i förskott. Nu kanske hon verkligen har börjat komma in i det och har börjat klaga över vallningar ibland, men det verkar inte vara ett så stort problem. Ännu inga förändringar i mensen.Hon har redan låtit [det kommande] klimakteriet påverka hennes sexliv under flera år, och jag är rädd att det kan vara så i flera år till. Jag har bett henne ta läkarhjälp för att kolla hormonnivåer etc. och terapeuten rådde henne till det också, men hon har ännu inte besökt läkare. Hon väljer att inte lita på att det skulle hjälpa.Jag tvingas ju att överväga möjligheten att hon inte vill få hjälp utan hellre har nåt att klaga över.Nu har jag lovat henne att låta det hela bero ett tag, ge henne en chans att själv hitta tillbaka till sin sexualitet, så jag diskuterar inte problemen nu. Det gått ungefär 9 månader sen den överenskommelsen, och jag ser ingen förbättring i sikte. Vi får väl se.Jag känner flera kvinnor inte tappat eller fått minskad sexlust efter klimakteriet.Ja, sex föder sex eller lust. Det minns jag särskilt min första fru sa. Hon hade inte lust, men när vi väl började så fick hon lust, eller upptäckte att hon visst hade lust. Frågan är bara varför kvinnor är så bra på att undertrycka sin lust.
    Jag tror också - precis som skrivits tidigare - att sex föder sex. Men så tänker jag på något som Dr Phil av alla människor sade (och nej jag brukar inte citera honom, skjut mig om ni vill, men det vore fåfängt av mig att låtsas att det inte var han som har sagt det), och det var det här med att "vilja vilja" ha sex. Alltså även om man inte vill ha sex, vill man vilja ha sex? För om man inte ens vill vara en person som vill, då är det lite svårare att aktivt jobba för det också. Om din fru fortfarande inte har tagit tag i en läkare för att kolla upp sina hormonnivåer (och annat) så kan det ju tyda på att hon är helt nöjd med att inte vilja ha sex.

    Men det kan också tyda på att hon liksom har fastnat i något där hon hela tiden tänker att ni snart ska ha sex, men det blir inte av. Hon kommer inte ur det, även fast hon skulle vilja och dagarna går och förvandlas till månader.

    Men i vilket fall så tror jag inte många riktigt tar det här med sex på allvar, att det är fult att vilja ha det regelbundet: då kräver man något alldeles oerhört av sin partner. Men att vilja ha sex i ett förhållande är i mina ögon något fullständigt normalt, något man måste kunna prata om precis som man pratar om allt annat. Själv skulle jag inte kunna stanna i en relation där vi lever som bror och syster (oavsett hur trevligt vi har det).

    Angående hemmaman och inte så tror jag inte att det är så enkelt att kvinnor blir sexuellt avtända för att mannen går hemma och plockar smulor från diskbänken (trots att de skryter om att han är så modern). Jag tror att sexlust har med känslor att göra och inte politik. Kvinnor är väl inte generellt såpass dumma i huvudet att de slutar vilja ha sex på grund av en sådan sak? Om man älskar och åtrår en människa så sitter det väl förhoppningsvis djupare än så. Jag är lite osäker på just den här delen av ämnet eftersom sex för mig inte har med sådana sorters roller och funktioner att göra. Jag har alltid tänt mer på snälla, "moderna" män än på hårda machomän (som kliver över soporna i hallen).

    Summering: det är ett verkligt problem för dig och det är värt att tas på allvar. Nu har du väntat i nio månader på att hon ska göra just det, men ingenting händer. Det är nog dags att ta upp det igen (lite tuffare den här gången tror jag) trots att du lovade att inte göra det, utan låta henne söka hjälp. Men hon söker ju inte hjälp.
    No tears, please. It's a waste of good suffering.
  • Completorium

    Mad as snow skrev:


    Jag tror också - precis som skrivits tidigare - att sex föder sex. Men så tänker jag på något som Dr Phil av alla människor sade (och nej jag brukar inte citera honom, skjut mig om ni vill, men det vore fåfängt av mig att låtsas att det inte var han som har sagt det), och det var det här med att "vilja vilja" ha sex. Alltså även om man inte vill ha sex, vill man vilja ha sex? För om man inte ens vill vara en person som vill, då är det lite svårare att aktivt jobba för det också. Om din fru fortfarande inte har tagit tag i en läkare för att kolla upp sina hormonnivåer (och annat) så kan det ju tyda på att hon är helt nöjd med att inte vilja ha sex. Men det kan också tyda på att hon liksom har fastnat i något där hon hela tiden tänker att ni snart ska ha sex, men det blir inte av. Hon kommer inte ur det, även fast hon skulle vilja och dagarna går och förvandlas till månader.

    Men i vilket fall så tror jag inte många riktigt tar det här med sex på allvar, att det är fult att vilja ha det regelbundet: då kräver man något alldeles oerhört av sin partner. Men att vilja ha sex i ett förhållande är i mina ögon något fullständigt normalt, något man måste kunna prata om precis som man pratar om allt annat. Själv skulle jag inte kunna stanna i en relation där vi lever som bror och syster (oavsett hur trevligt vi har det).
    Det du skriver är ju helt riktigt, att vilja vilja... Och den frågan fick hon av terapeuten och hon sa sig vilja vilja, men ju längre tiden går så tror jag att hon sa en massa saker där hos terapeuten för att hon visste att det var det T och jag ville höra.
    Angående hemmaman och inte så tror jag inte att det är så enkelt att kvinnor blir sexuellt avtända för att mannen går hemma och plockar smulor från diskbänken (trots att de skryter om att han är så modern). Jag tror att sexlust har med känslor att göra och inte politik. Kvinnor är väl inte generellt såpass dumma i huvudet att de slutar vilja ha sex på grund av en sådan sak? Om man älskar och åtrår en människa så sitter det väl förhoppningsvis djupare än så. Jag är lite osäker på just den här delen av ämnet eftersom sex för mig inte har med sådana sorters roller och funktioner att göra. Jag har alltid tänt mer på snälla, "moderna" män än på hårda machomän (som kliver över soporna i hallen).

    Summering: det är ett verkligt problem för dig och det är värt att tas på allvar. Nu har du väntat i nio månader på att hon ska göra just det, men ingenting händer. Det är nog dags att ta upp det igen (lite tuffare den här gången tror jag) trots att du lovade att inte göra det, utan låta henne söka hjälp. Men hon söker ju inte hjälp.
    Jo, jag tänker ta upp frågan igen. Med tanke på att jag var väldigt tuff emot henne hos terapeuten och i princip deklarerade att jag inte kunde och inte tänkte leva resten av mitt liv med en kvinna som dels inte ville ha sex särskilt ofta och dels var så tråkig i sängen att klockorna stannade, så har några enkla frågor en enorm sprängkraft:
    * Tror du att jag är mer nöjd idag än för ett år sedan?
    * Tror du verkligen att jag kommer att nöja mig med den här nivån på vårt sexliv? [Efter allt jag har förklarat för dig om hur mycket sex betyder för mig.]
    * Har du något förslag på hur vi ska göra för att även jag ska vara nöjd?

    Jag är ju inte så korkad att jag tror att klimakteriella och psykiska problem löser sig på en fikarast, så att vänta nåt år för att göra en utvärdering tycker jag är rimligt. Samtidigt vill jag inte bara vänta år ut och år in och se min chans att skaffa mig ett bra liv försvinna i fjärran. Jag har upplevt problem med sexlivet under 4-5 år nu, och jag tog upp det till diskussion med henne första gången för snart 3 år sedan. Hela tiden har hennes taktik varit att huka och hoppas på att jag ska tröttna. Det var därför jag krävde att vi skulle gå till terapeut, men det hjälpte tydligen inte det heller. Så nu återstår väl bara att ta på hårdhandskarna...
  • Completorium

    Låt mig dela med mig av ett typiskt scenario i realtid!

    Jag ligger nu i sängen med min laptop. Bredvid ligger hustrun. Jag vaknade tidigt och var upp på toa och släppte ut och in katter. Inga barn i huset, inget som stressar oss upp ur sängen. När jag kom tillbaka till sängen så vaknade hon, gick på toa och så kröp vi ihop under samma täcke och myste. Vi pratade om ditten och datten och hade det allmänt trevligt.

    Jag gjorde inga direkta framstötar, men smekte henne lite över kroppen och hon höll om mig, lite nojsande mellan pratet. Skulle kunna leda vidare till sex, men jag väntade på nån signal från henne för att ge henne en chans att ta initiativet. Det kom aldrig, och pratet dog ut och hon somnade om. Då flyttade jag tillbaka till min säng och sökte ett mer givande sällskap, dvs tog fram datorn och loggade in på FL.

    Jag vet att jag hade fått sex om jag hade "satt igång" det hela. Men nu är det 14 dar sedan vi hade sex senast och jag tycker att det nån gång skulle uppstå ett behov hos henne och att hon skulle visa det för mig. Jag är så jävla trött på att alltid tvingas vara starkt drivande för att det ska bli av med sex. Det är så förnedrande, helt enkelt!

    Nu tror jag att jag lämnar min snarkande fru och går upp och gör frukost!

  • Anonym (Kärringmannen)

    Kan det vara så att den typ av män som kvinnor vill ha aldrig ens skulle komma på tanken att vara på ett ställe som FL eller ens ett ställe som FB. Alltså en "stud", en riktig man hänger inte här. Detta är ett socialt ställe för "skvallerkärringar" och inget ställe för "män". Vi män som är här kanske har för mycket "kärringfasoner" i oss? Vi är mesar som inte kan ta för oss ordentligt av kvinnan. Alltså moderna män.

  • Anonym (Lycklig)

    Men hallå, det är väl klart att vi vill ha underbara män som er. Och jag anser inte att detta är ett skvallerställe, även om vissa trådar är helt ointressanta.
    Men jag hade en liknande morgon som du Completorium, men med ett annat utfall. Fast jag fick dämpa takten på min kära för att hänga med själv. Och sen tänkte jag på om jag skulle palla så lång tid med en vacker man som jag älskar och sen inte få vara nära på just det viset. Och nej, jag skulle inte ha ditt tålamod. Min exman ville inte ha sex under lång tid, för jag var så sjuk att han inte såg mig som jämbördig och kvinna, och när jag var ute med hunden, drömde jag om att ha sex, nästan med vem sjutton som helst mitt i skogen. Vilket jag inte hade eller skulle ha haft.Men vilken frustration!
    Men du, så här kan du ju inte ha det.. Jag föreslår att ni gemensamt går på en Johan Ekenberg-kurs. Som inte alls handlar om teknik utan om att ha en levande relation där sex självklart ingår.Jag har bara träffat honom på föreläsningar, men tror han skulle kunna hjälpa er. Han var på TV i nån serie "Sexterapeuterna" eller nåt som jag inte såg.. Fast jag borde nog ha gjort det, men jag är så dålig på att ha koll på TV program och att komma ihåg att titta.Men kolla upp honom, han har en hemsida, www.johanekenberg.se tror jag. Och du måste nog vara lite "tuffare" mot din fru om det ska bli något. Men jag unnar henne verkligen att få fortsätta sin relation med en så fin man som du ( och så är ju inte jag ledig än--ha ha ha..)

  • Anonym

    Mycket bra inlägg.... är på pricken som jag själv har det. Man ska ha diskborsten i vänster hand och piskan i höger ...

  • Signy

    Jag tycker att din uppvaktning verkar grym, TS. Och ditt tålamod med. Men jag tycker att det verkar som din kvinna har fått ett gammalt hederligt hangup, som inte grundar sig i dig utan i hennes egen värld och baserat på vad som händer där. Klimakteriet, det kan nog vara bra läskigt. Lika så att vänta på det. Sen det här med att "vilja vilja", eller inte, det kommer nog på köpet. Jag är inte säker på att det kommer funka att bara gå och vänta på att det ska bli bättre..

    Jag kommer inte på någon lösning just nu. Men jag tycker inte att du ska gå runt och lura på vad du gör fel och om det är dina värderingar som ligger till grund för problemet. För det tror i alla fall inte jag att det är.

  • Completorium

    Att jag skulle få med min fru på en sån kurs är nog komplett uteslutet. Då tar hon nog hellre ut skilsmässa. Att följa med på terapi, det är OK, men gå kurser, nej...

    Detta med att vänta... Det är ju en viktig komponent att vänta in den andre när något har gått i baklås. Om min fru gått in i den återvändsgränden att hon känner sig ständigt jagad av min lust så att hon aldrig hinner känna att hon får lust före mig, då måste jag ju lämna henne ifred, och inte bara på ytan utan också på djupet. Och i början måste jag erkänna att det var svårt, för jag ville ju, trots att jag försökte att inte visa det. Men så har vi de här "vibbarna" som man kan känna av ändå, signalerna som vi sänder ut omedvetet och uppfattas av partnern.

    Men iaf det senaste halvåret så har det verkligen varit så att jag i grund och botten har gett upp hoppet om sex under vissa perioder. Hon ställer väldigt höga krav på yttre omständigheter som ska vara uppfyllda för att hon ska känna sig bekväm med att ha sex och kunna slappna av.

    Dels ska vi vara ensamma i huset, dvs mina halvvuxna barn som är på halvtid ska inte vara här. Dels ska hon inte vara trött eller stressad, och det är hon per definition alla arbetsdagar. Så ska det helst vara en morgon när inget annat pockar på och ingen mens. Så i kombination med att jag ofta jobbar på helgerna så blir det inte många dagar i månaden som det är läge för sex ur hennes perspektiv.

    Detta har jag accepterat, och jag har verkligen inte ens tänkt tanken att försöka få sex vid andra tillfällen, så hon kan bara inte känt av nåt outsagt tryck från mig. Har hon gjort det så är det ren inbillning.

    Ur det längre perspektivet så innebär det ju också att jag inte tar upp vår situation till diskussion, och det har jag inte heller de senaste nio månaderna utan jag har lämnat henne helt ifred och låtit allt gå enligt hennes premisser. (Intressant är att hon själv satt och sa hos terapeuten att vi skulle kompromissa. Men ingen kompromiss har gjorts från hennes håll, det kan jag garantera!)

    Men, nån gång efter nyår, kanske efter ett år ska jag ta upp det hela igen till utvärdering, var så säkra!

  • Anonym (Lycklig)

    Åh, puuuh. Vilken kravlista! Och vilket tålamod du har ( till ingen nytta sannolikt)
    Men du, man kan gå på Johans kurser själv också. Och det kan du mycket väl göra. Då visar du också att det faktiskt är viktigt för dig och då visar hon genom att inte vilja följa med , sin inställning. Och er "terapi" verkar ju ändå bara ha varit ett spel för gallerierna från hennes sida.
    Jag tappar också lusten vid stress, det gör nog alla, men nog kan man få till det ändå ibland. Annars bör man nog förändra sitt sätt att leva.
    Jag tror inte nåt har gått i baklås och att det löser sig om du väntar ut henne. Om du börjar prata om skilsmässa, kommer hon säkert vilja ha sex intensivare ( ett tag) när känslorna för dig blir starkare och hon inte vill förlora dig.
    Kolla Johans hemsida i alla fall. Och det kanske går att fråga honom lite kort. Han är ju också en man, en klok och erfaren man. Klappa katterna från mig...

  • Anonym (kanske)
    Completorium skrev 2009-12-26 08:53:48 följande:
    Låt mig dela med mig av ett typiskt scenario i realtid!Jag ligger nu i sängen med min laptop. Bredvid ligger hustrun. Jag vaknade tidigt och var upp på toa och släppte ut och in katter. Inga barn i huset, inget som stressar oss upp ur sängen. När jag kom tillbaka till sängen så vaknade hon, gick på toa och så kröp vi ihop under samma täcke och myste. Vi pratade om ditten och datten och hade det allmänt trevligt.Jag gjorde inga direkta framstötar, men smekte henne lite över kroppen och hon höll om mig, lite nojsande mellan pratet. Skulle kunna leda vidare till sex, men jag väntade på nån signal från henne för att ge henne en chans att ta initiativet. Det kom aldrig, och pratet dog ut och hon somnade om. Då flyttade jag tillbaka till min säng och sökte ett mer givande sällskap, dvs tog fram datorn och loggade in på FL.Jag vet att jag hade fått sex om jag hade "satt igång" det hela. Men nu är det 14 dar sedan vi hade sex senast och jag tycker att det nån gång skulle uppstå ett behov hos henne och att hon skulle visa det för mig. Jag är så jävla trött på att alltid tvingas vara starkt drivande för att det ska bli av med sex. Det är så förnedrande, helt enkelt!Nu tror jag att jag lämnar min snarkande fru och går upp och gör frukost!
    Det där är en sån där typisk sak som kan stressa en kvinna till att känna sig tvungen att ha sex. (pratar helt och hållet utifrån mig själv nu) Jag vill kunna gosa utan att det ska leda till sex. Jag har tappat enormt mycket av min sexlust tack vare att min mans sexlust är 20 ggr starkare än min. känner mig pressad helt enkelt.
    Och jag VET att när han myser lite med mig och ger mig en kyss, så vill han ha sex. Jag kanske vill ha en kyss bara.
    14 dagar är ingenting. Känner hon sig pressad som jag så är det sexstopp i flera månader som gäller. Mysa ja, men inte sex...då kommer nog hennes lust tillbaka.
    Närhet föder längtan till mer närhet, men jag kan inte säga detsamma om sex.
Svar på tråden Det ska fan vara en modern man!