• krut34
    Äldre 16 Dec 20:18
    23230 visningar
    499 svar
    499
    23230

    amma v/s jämställd

    Om vi tänker oss att båda jobbar 50 procent så kan man ju som kvinna pumpa ur, så att pappan kan ge. Före och efter jobbet, samt under dagarna kvinnan är hemma kan hon då amma, medan pappan sköter det de dagar han är hemma t.ex. Vi kommer att lösa det så den här gången, men börjar inte dela på föräldraledigheten såhär förrän om en månad när lillen ska fylla 7 månader. Därför kommer gröt och puréer också vara ett alternativ.

    Med äldsta barnet började jag jobba heltid när han var 6 månader gammal och då gjorde vi också enligt ovanstående. Pappan tog iofs inte nätterna förrän barnet var ca 8 månader eftersom pojken sov fastklistrad vid bröstet tills dess. Detta var något vi säkert kunde ändrat på, men jag bromsade lite där, eftersom jag på något egoistiskt vis tyckte om att vara "utvald", då pappan plötsligt fick så mycket mer tid med barnet än jag.

    Även om vi samarbetar om allt rörande barn, hem och hushåll och ger varandra alla chanser till ett bra yrkesliv kan jag tycka att jämställdheten är mycket svårare att hantera sedan barnen kom. Sådant som att hålla reda på vilka kläder som behöver inhandlas har vi just kommit på (efter fyra år!) att det i princip bara är jag som gör. Han köper dem ibland på egen hand, men jag påtalar när det är dags.

Svar på tråden amma v/s jämställd