• idiblon

    amma v/s jämställd

    Jag tycker inte att amning går emot jämställdhet. Jag tror att kompetenta människor kan kombinera det hur bra som helst. Jag tycker det är väldigt bra att du ska göra ett fördjupningsarbete och jag tycker det är väldigt viktigt att man strävar efter jämställdhet!

    Amning som argument är ganska löjligt, då det inte är speciellt många månader det handlar om heltidsamning. Ersättning är ett jättebra komplement eller substitut om det är så att amningen börjar inkräkta på jämställdheten.

  • idiblon
    vovvemor skrev 2009-12-17 17:03:37 följande:
    Om jämställdhet ska bedömas i 50-50-delad föräldraledighet så har i alla fall vi inte haft några som helst problem att kombinera först helamning i sex månader och sedan delamning i ett par år med jämställdhet. Att dela resten av ansvaret för barn och hem, uppfostran och engagemang är självklart heller inga problem att kombinera med amning - även det har funkat prickfritt här hemma. Finns det verkligen någon som tror att det inte går? Varför?
    Väldigt många kvinnor använder amning som ett argument för att inte vara jämställda. Det är så himla tokigt, som om att de är rädda att någon annan ska vara lika viktig för barnet.
  • idiblon
    idiblon skrev 2009-12-17 17:13:48 följande:
    Väldigt många kvinnor använder amning som ett argument för att inte vara jämställda. Det är så himla tokigt, som om att de är rädda att någon annan ska vara lika viktig för barnet.
    Oj oj, nu postade jag lite för fort. Många använder det också för att försvara att pappan "inte vill" vara hemma. Det låter liksom bättre att säga att det inte går p.g.a amningen.
  • idiblon
    Eisa skrev 2009-12-17 17:18:37 följande:
    Nej det går inte att vara jämställd och helamma. Omöjligt.
    Eisa skrev 2009-12-17 17:22:31 följande:
    Men att sträva efter "jämställdhet" är väl lite 2002? Jag tycker vi ska sträva efter ny forskning i föräldraskap och anknytning och så kan politikerna utveckla lite smarta ekonomiska system efter dessa forskningsresultat så inte mor eller far förlorar ekonomiskt på att göra det bästa för barnen.
    Jag förstår inte hur du tänker. Alls.
  • idiblon
    puss skrev 2009-12-18 10:30:48 följande:
    men i helvete NÄR ACK NÄR ska folk fatta vad jämställdhet är? det handlar varken om rosa kläder eller diska varannan gång eller om amning! jämställdhet är en attityd som inte är låst till såna dumheter! det handlar inte om gärningen, det handlar om INSTÄLLNINGEN OCH VÄRDET.
    Fast, problemet är inte att vi som diskuterar inte fattar det, utan att människor fortfarande inte förstår det utan går i samma upptrampade fotspår.
  • idiblon
    Madame Mom skrev 2009-12-18 20:39:53 följande:
    Alltså..  jag förstår inte alls hur man kan blanda in amningen i jämnställdhetens vara eller icke vara... Varför betyder jämnställdhet att man och kvinna måste dela exakt lika på alla saker? Ska jag byta två däck och mannen två för att det ska vara jämnställt? För mig är jämnställdhet att båda har samma rättigheter och skyldigheter..
    Många av oss säger ju just att amning inte alls behöver inkräkta på jämställdhet. Däremot är det vissa som låter den göra det.
Svar på tråden amma v/s jämställd