• Äldre 28 Dec 22:04
    1824 visningar
    3 svar
    3
    1824

    Vilka extra kontroller vid ny graviditet?

    Fick avbryta en graviditet i v 22 förra året p g a att min son hade hjärnskador och diverse andra skador som följd. Dessa skador kan endast upptäckas vid ultraljud. Nu är jag gravid igen, endast i v 10 och nu är min fråga vilka extra kontroller jag ska göra? Är någon eller har någon varit i liknande sits? Har läst lite kring KUB o Nupp men här får man väl endast reda på en sannolikhet kring kromosomavvikelser och detta hade inte min son. Fostervattensprov känns inte heller aktuellt. Vet någon vad man kan få ut av moderkaksprov och i vilken vecka man gör det? Har pratat lite med min läkare och hon säger att den skadan vår son hade inte kan ses på något annat sätt än ultraljud. Jag gjorde ett VUL i v 7, ska göra ett till i v 13 och sen troligen i v 15-16 beroende på om hjärnan är helt utvecklad då och sen blir det RUL v 18-20. Hur skulle ni resonera? Tacksam för svar.

  • Svar på tråden Vilka extra kontroller vid ny graviditet?
  • Froggi­s76
    Äldre 29 Dec 08:26
    #1

    har du kontakt med specialistmödravården? Där finns kompetens. Du kommer säkerligen att få en del extra ultraljud under graviditetens gång samt extra läkarbesök samt vanliga MVC.
    Håller tummarna!

  • Äldre 2 Jan 10:22
    #2

    Tack för ditt svar! Jag tror att det endast blir extra kontroller via ultraljud än att utsätta sig för tester man inte riktigt vet vad man ska göra med. Jag hoppas så att min bebis är frisk denna gång.

  • Froggi­s76
    Äldre 2 Jan 12:20
    #3

    jag håller också tummarna! Under mina senaste graviditeter vet jag inte hur många ultraljud jag gjorde, men mellan 20-30 st. Och mina barn är nog ganska normala iaf...{#lang_emotions_wink}

    Kram

Svar på tråden Vilka extra kontroller vid ny graviditet?