Forum Land - Adoption
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Vet du mer om Colombia?

  Ons 30 dec 2009 13:06 Läst 6839 gånger Totalt 31 svar
  Visar endast inlägg av Linnis - Visa alla inlägg
  Ons 30 dec 2009 13:06

  Hej alla,
  Någon som adopterat från Colombia (via ICBF eller privata barnhem) och kan berätta lite mera? Vi har just börjat samla papper för Colombia för att kunna ta emot ett barn 0-36 månader och är nyfikna eftersom det är stor variation på vilket folkligt ursprung barnen har.

  Stämmer det (tror jag läste det i någon annan tråd) att det kommer fler färgade barn från Medellin/Cali jämfört med till exempel Los Pisingos i Bogota?

  Vilken ålder 'brukar' det vara på ett barn vid vårt medgivande? Närmare 36 månader eller närmare 12 månader? Vet inte om man ska investera i en spjälsäng inför bildtagandet eller om man ska avvakta barnbesked när man vet vem man väntat på .

  Och för att undvika missförstånd: Vi är så klart glada för det barn vi kommer att få oavsett ålder eller hudfärg/utseende. Just nu vill jag bara veta mer och tillåta mig fantisera om hur vårt kommande kan se ut/vad som är mest sannolikt osv.

 • Fre 8 jan 2010 15:40 #14

  Samma för oss. Vi har nu blivit erbjudna att samla papper till ett specifikt barnhem i Colombia (som accepterade oss/hade behov/där vi passade in). Ingen valbarhet, jag var mer nyfiken om skillnader för att kunna "fantisera".

  Tack för alla svar förresten :)

 • Mån 8 feb 2010 17:50 #25

  Tack till både Peter Pan och Thalis

 • Lör 20 feb 2010 11:45 #27

  Hej Tjejen 75,
  Vi har inte fått barn från Colombia ännu, men i kontakten med AC har jag tolkat det som att man antingen blir utsedd till att sammanställa ansökan till ett specifikt barnhem direkt (för att man passar in där/de just nu har behov av ytterligare ansökningar) eller också förbereder man sin ansökan för att uppfylla Colombias krav och i et senare skede får man reda på vilket specifikt barnhem ansökan skickas till.

  Jag har inte fått intrycket att man kan välja barnhem/region själv. Det är Colombias behov av nya ansökningar som styr  - inte blivande föräldrars ev. preferenser. Och det är välså det borde vara?

  Låter dock frågan stå öppen till de som har mer erfarenhet av Colombia.

 • Sön 21 feb 2010 16:32 #30

  Längtande mamma: det har du ju helt rätt i. Tänkte inte ens på syskon-aspekten.

  Tjejen75: Lycka till med adoptionen. Spännande om det blir Colombia. Inte alls partisk {#lang_emotions_wink}

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll